Aquesta és la recepta de la revista CUINA corresponent al mes de desembre, un torró per degustar el dia de Nadal:
La recepta forma part del menú de Nadal que ens proposa la Carme Ruscalleda, un menú de luxe que porta a taula els millors productes de casa nostra, amb receptes clàssiques i modernes alhora: dashi de porros i carxofes amb cloïsses d’entrant, lasanya clàssica de llamàntol de primer, ànec amb taronja de segon i aquest torró de massapà de gerds de postres.
Què seria un Nadal sense torrons? A casa nostra són les postres indiscutibles de cada any, un bon assortit de torrons artesanals de qualitat. I enguany, enmig de tants torrons, farem lloc a la taula per tastar aquesta proposta de la Ruscalleda, que com totes les seves receptes tenen l’èxit assegurat: massapà, gerds, codony, ametlles i xocolata, és evident que la combinació resulta extraordinària! La recepta és força senzilla, però cal tenir paciència per fer bé les capes i enrotllar delicadament el torró… ja sabem que les receptes de la Carme sempre tenen algun detall complicat 😉
Aquí teniu la recepta:
I amb aquesta recepta participo just a temps al HEMC 49 que, amb la Núria del blog Petita Cuina com a amfitriona, ha proposat el tema de receptes de Nadal.
Bon Nadal a tothom!
He vist la recepta també al cuines i apart de que en si, la recepta és genial, t’ha quedat molt bé 🙂 Vaia Nadal que passareu jejje
Un petó maca i bon nadal!
Mare meva Gemma! aquest tronc té una pinta deliciosa, darrerament m’estic aficionant jo també al mazapà, està molt bo i es poden fer mil combinacions diferents!!
Un petonet des de l’Illa i Bon Nadal!
Bon Nadal i Feliç Any NOu!! Té molt bona pinta. Ara mateix estava fent el típic torró de cadis que també es fa amb massapà, però no m’ha quedat tant bé com a tu!
Petonets!!
Bon Nadal i molts anys i bons, feliç 2mil11!!!
Això sí que és llevar-se d’hora i aprofitar bé el dia! I a sobre encara tenim temps de preparar per dinar aquest braç de massapà tan original!
Bon Nadal!
El torró no pot faltar mai a cap taula per Nadal, i més si és com aquest que has fet (from Rusky factory).
Molt bones festes i un 2011 ple d’alegries.
Una forta abraçada
Aquest torró és irresistible… si algú fa dieta no es podrà ressistir a tastar-lo… Bon Nadal per tu també i feliç any nou. Petons
Deliciosament nadalenc… Bones Festes!!! Molts records…
Que passis unes Bones Festas. Aquest braç, com gairebé tot
això de la Ruscalleda és especial.
Un petó
Gerds, ummm, segur que és bo, a hores d’ara no en deu quedar cap engruna a taula.
Bones festes
Bon Nadal, Gemma per a tu i la teva família
Una abraçada
Encara no m’he recuperat del dinar, i ja ens ofereixes una temptació. Quin perill té aquest bloc!
Moltes gràcies, Gemma, per tot el que ens ensenyes, i et desitge un any ple de salut, cims i receptes!
Molts besos
mmmmmm…..m’encanta el massapà!! i aquest turró fa una pinta que dubto molt que si el tingués a taula, em pogués resistir a menjar-me un bon tros!!
Bon Nadal, Gemma!!
Petó!!
Pasaba a desearte una muy Feliz Navidad junto a los tuyos. Con ganas me llevaría un trozo de este arrollado.
Cariños
Te ha quedado genial,que pases buenas fiestas
Miquel
Noia t’ha quedat d’escàndol, és preciós! Em podria estar hores mirant-me’l abans de tastar-lo.
Bones festes! 😉 petonsss
Quina cosa més maca.. A mi em posen això a taula i no tasto el torrons,… si ho té tot! Gràcies per donar-nos dia a dia receptes tant fantàstiques com aquestes. Petons,
Non nadal!!!!!
Petonets
Uau Gemma, quan vaig veure el cuines d’aquest mes tenia ganes de veure quina recepta triaries, però no pensava que fessis la de la Carme, perquè em va semblar molt elaborada…ara, el resultat és espectacular! Fellicitats!
Bon Nadal!!
BON NADAL I FELIÇ 2011!!! AQUESTS TORRONS TENEN UNA PINTA DELICIOSA!!! AIXÍ SEGUR QUE LES FESTES SORTIRAN PERFECTES!!!
PETONETS.
No sócc massa de torrons, però aquest em va encantar.
Em va enamorar la manera de presenta-lo, rodó i enrotllat amb capes i a sobre cobert de virutes de xocolata blanca, semblava talment com si hi hagués nevat al damunt. Deixeu’m-ho dir semblava que la Gemma no l’hagues ni tocat de tant ben enrorllat com era.
Pregava per que me’n quedes un trosset a la nevera, per alló de que l’endamà del dinar de Nadal les sobres encara són més bones i renoi! no en va quedar ni una engruna a les tovalles de la taula.
Bones festes per a tots i totes!!!!.
Què original aquest torró enrollat!!! ha de ser boníssim…un petonet i feliç fi d´any!!!
Quina bona cara que fa aquest torró…
Espero que passis unes bones festes i un bon any nou !!!
Super rico y muy típico.
Mis mejores deseos.
Un abrazo.
Fantàstic!!! La Ruscalleda té aquest puntet de complicació que és un repte. Ara, el resultat, espectacular!! Com el teu. Besades i bones festes
Bon Nadal Gemma i del torró no tinc paraules estarà exquisit.
Anna, va ser veure aquesta recepta del CUINA i pensar al moment: aquesta l’haig de fer, ja he triat la recepta del desembre!
Patricia, des dels panellets de la Castanyada, crec que he fet massapà cada setmana, per una recepta o altra, je je je…
Laura, com és el torró de Cadis? No l’he vist mai… El posaràs al blog, oi? Segur que t’ha quedat boníssim 😉
Tiriti, bon Nadal a tu també!
Margarida, jo sóc de matins, je ej je… prefereixo llevar-me d’hora, que és quan treballo millor 😉
Glòria, a casa els torrons per Nadal són sagrats. Els altres dies ja fem postres diferents, però per Nadal toca torrons. I si la recepta és de la Rusqui, llavors l’èxit està assegurat, oi?
Riberña, la dieta el dia de nadal és impossible de seguir, je je je… s’ha de fer una excepció, que un dia és un dia!
Joan, una abraçada ben forta a tota la família de Vic. Bon Nadal!
Reme, les receptes de la Ruscalleda tenen algun detall complicat, però són d’èxit assegurat. I aquest torró n’és un bon exemple 😉
Ester, els gerds li donaven un toc àcid deliciós, que alleugeria la dolçor del massapà. I ja no en queda ni una engruna, je je je…
Cristina, Bon Nadal i feliç 2011!
Queti, les temptacions del dia de Nadal són irresistibles, oi? Encara que a vegades resulti un pèl consumista, el Nadal és un dia per celebrar amb un gran dinar, oi? 😉
Isabel, aquest torró és de l’únic que vaig repetir, je je je… la combinació del massapà amb el codonyat queda deliciosa.
Erika, el nombre de arrollado es fantástico, en catalán decimos “braç de gitano”… Queda un turrón delicioso y muy original.
Miquel, bon Nadal a tu també!
Helena, va quedar vistós, enrotllat com si fos un braç de gitano… però sobretot, va quedar molt bo, je je je…
La cuina de l’Eri, doncs nosaltres vam menjar de tot, des dels clàssic torrons fins aquest que vaig portar jo, je je je… que un dia és un dia! 😉
MaryLou, bon Nadal i feliç any nou!
Gemma, no és tan elaborada com sembla… el massapà és com el dels panellets, i només cal vigilar una mica a l’hora d’enrotllar el braç de gitano… però el resultat val molt la pena!
Gemma de Navàs, què seria un Nadal sense torrons? Amb unes postres tan dolces segur que resulten unes festes perfectes 🙂
M. Teresa, després del gran dinar que ens vas cuinar gairebé no teníem lloc pels torrons, je je je… m’has de passar la recepta del segon plat, eh? 😉 Una abraçada!
Maria José, original i clàssic alhora, original per la presentació i la combinació amb el codonyat, però clàssic pel massapà… com totes les receptes del menú de Nadal de la Ruscalleda!
Carme, va ser boníssim!
Irmina, feliz Navidad!
Francesc, jo no ho hauria pogut dir millor: aquest puntet de complicació és un repte pels cuiners aficionats com nosaltres… però si t’atreveixes, el resultat sempre és extraordinari, oi?
Maria Dolores, bon Nadal i feliç 2011!
quina pinta!!!
bones festes!
petonets
Quin torró més original!!! segur que vas triomfar que ha volat!!! petons!
Ohhh, quina pinta !!! que passis unes bones festes i una bona entrada d’any !!!!!
una proposta deliciosa!
bones festes!
Extraordinari, t’ha quedat preciós. Ha de ser bonísssim!! Bones festes i bones vacances
Bona nit Gemma
Quin torró mes lluidor!
Segur que tots els de la taula van disfrutar de menjar-lo.És molt original i molt bo.El massapà m’encanta.I mira si és casualitat que el meu marit està en este moment penjant l’entrada de massapà que he fet per a esta setmana.
Besets.
turró de la rusqui fet per tu segur que és un èxit assegurat! Quina pinta que té…segur que no en va sobrar ni un trosset…jejeje!
Petunets,
Eva.
Quin turró més original!! Bon any!!!
Ep! per tothom: el torró de massapà, gerds i codonyat és excel·lent! va quedar boníssim! i molt aromàtic… un veritable postre de Nadal de tres estrelles! molt recomanable!
Tens tota la raó, fins i tot els menys devots dels torrons, no poden deixar passar el dia sense provar almenys un tros de cada un … i aquesta proposta de la Ruscalleda té un aspecte increïble .. per crear nous adeptes..
Bones Festes
Un torró rodó… espectaculaaaaaaaaaaar.
Bones festes !!!
Gemma, espectacular com sempre! Tot el queda la mar de bé!
Bones festes!
Quina presentació tan maca per aquest torró que deu ser de bo…, m’ anoto la recepta.
Bones festes, Gemma!
T’ha quedat perfecte!!!! El codonyat sembla fet d’una peça, sembla que hagis pres les mides de tot.
Me l’he mirat i remirat, ha quedat tan maco i els gerds m’encanten!
Feliç 2011!
Que bo i que maco t’quedat,
Bon any 2011.
Petons.
Gemma, senzillament genial!! Feliç Any 2011!!!
Hola Gemma
Aquesta recepta també em va cridar l’atenció quan la vaig veure, sembla senzilla però les receptes de la Carme Ruscalleda semblen que ho son però no… i al final la vaig descartar…
Que passis unes bones festes i un millor 2011 molt dolç!!! 😀
Anna
Epppp, aquest torrò se m’havia escapat entre la voràgime dels dies!! Una molt bona proposta tot i que per alguna raó els darrers anys cada cop em costa més menjar torrò. Em penso que m’he saturat i cada cop m’agrada més quan es posa en mousse, o en gelat… en fi… tonteries meves :))
Que tingueu un molt bon any nou!!
Us el recomano a tots, de veritat! Fins i tot els pocs amants dels torrons… el codonyat li dóna un toc àcid i sucós, que fa que el torró sigui més mengívol i lleuger. La combinació és un encert total, com no podia ser d’una altra manera, sent una recepta de la Carme Ruscalleda, je je je…
A casa el dia de Nadal els torrons són sagrats, en canvi ens guardem les postres tipus mousse, gelats, pastissos o cremes pels altres àpats, com Sant Esteve, Cap d’Any o Reis.
Que tingueu una bona entrada d’any!!!!
Una estupenda receta, y una preciosa postal navideña.
Besotes
Ana y Víctor.