Bé, ja torno a ser aquí! Després de la pausa obligada a causa de la remodelació del web CUINA, arrenca una nova temporada de La Cuina de Casa. Amb domini propi i imatge renovada, em fa molta il·lusió començar amb la recepta d’avui. Es tracta d’un pastís que vam fer amb la meva neboda Aina pel concurs de pastissos del seu institut, que enguany es va celebrar per sant Jordi, tot just fa una setmana.
L’Aina de seguida va tenir clar quin pastís volia fer: el castell de la llegenda de Sant Jordi, on viu la princesa que ha de morir per alimentar el drac. I com que el drac és el veritable protagonista de la llegenda, el vam col·locar a dalt del castell. També vam fer el roser de la llegenda, tot i que el roser no neix fins que mor el drac, je je je… Una petita llicència que ens vam prendre 🙂
La recepta és molt senzilla; com sempre dic, aquest tipus de pastissos són més aviat manualitats que pastisseria, je je je… L’únic que porta una mica de feina és la base del pastís, que nosaltres vam fer de carrot cake, per tal que quedés més gustós. Ah, per cert, un any més, va guanyar el concurs!!! I ja en van cinc! 😉
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• Dos bases de pa de pessic de pastanaga rodons de diàmetres diferents
• Nutella, melmelada, crema de vainilla…
• 100g d’almívar TPT (50g de sucre i 50g d’aigua)
• Fondants de color marró, verd, vermell, negre i blau
• 2 paquets de galeta tipus maria
• 1 paquet de kitKat
• 2 paquets de galetes Oreo
• 4 cons de galeta per gelat
• Un tub de glaça blanca
• Gominoles per les banderes
Preparació:
Preparar dues bases de pa de pessic segons la recepta que explico aquí. En el nostre cas, de diàmetres 25cm i 17cm respectivament. Dividir cada base en dos pisos, mullar el pis de sota amb l’almívar i farcir-lo de nutella o melmelada. Tapar-lo amb el pis de sobre.
Amb l’ajut d’un corró, estirar el fondant marró i cobrir les dues bases de pa de pessic. Col·locar la base gran sobre la safata definitiva del pastís i la base petita sobre la base gran, enretirada un pèl enrere.
Amb el mateix fondant marró, cobrir tota la part superior simulant les pedres de la paret.
Formar i enganxar les finestres de fondant blau i fer el marc amb fondant negre. Enganxar la porta. El fondant s’enganxa fàcilment humitejant la superfície amb una mica d’aigua (va bé amb l’ajut d’un pinzell petit d’aquarel·les).
Formar les torres enganxant les galetes oreo amb la glaça blanca. Enganxar els cons de gelat a la part superior, també amb una mica de glaça. Col·locar les torres al seu lloc del pastís.
Formar el roser i enganxar-lo a la paret del castell.
Per formar el drac, busqueu a google “dragon modelado fondant” i us sortiran molts tutorials amb les fotos del pas a pas. És molt més fàcil del què sembla 🙂
Finalment, repartir la galeta picada per tot el voltant del pastís i formar el camí amb el KitKat trossejat. Et voilà!
Bon profit!
Ben tornada !!!ptnts
Ben retrobada Gemma.
Un pastís de conte, m’encanta!!
Hola Gemma! Molt xula la nova cara que has donat a la cuina de casa!! T’haure de demanar ajuda…ens em de renovar si no això va de caiguda…un castell maquíssim!!
Preciós pastis!!! Clar que va guanyar el premi!! Molts petonets!!!!
Quin pastís més bo!!
Com sempre, espectacular! Gemma, t’he trobat a faltar. Una abraçada.
Concepció
Caram quin pastís per un retorn!, Bona notícia guapa!!!! Una abraçada!
Jo tambe t’he trobat a faltar. Enhorabona per la web i pel pastís
Molt maca la nova cara del blog i molt bon pastis
Maco el pastís i maco el blog Gemma!
Ptnts
Glòria