Flam de carbassa amb crumble i gelat de vainilla

Data
28 de novembre de 2016
Creat per

Aquest dissabte vaig ser al Centre Cívic Montseny de Vic convidada per Expogestió, fent una sessió de cuina en directe que formava part d’un concurs de flams. Una de les receptes que vaig preparar va ser aquesta:

La tarda va començar amb els participants al concurs elaborant els seus propis flams. I mentre els flams es feien al forn ho vam aprofitar per fer la sessió de cuina en directe. Es tractava de fer receptes amb flams que tinguessin un plus afegit, i vaig decidir realitzar tres flams diferents acompanyats d’altres elaboracions: aquest flam de carbassa amb crumble i gelat, un flam de xocolata amb escuma de iogurt i un flam de coco amb toffee i mango. Tots tres van tenir molt èxit, tot i que el de xocolata és el que va triomfar més 🙂

Aquí teniu la recepta:

Flam de carbassa
Ingredients: (per 4 flams)
200g de polpa de carbassa cuita
50g de xocolata blanca
80g de llet condensada
3 ous
Canyella
Nou moscada
Elaboració:
Coure la carbassa partida per la meitat 45 minuts a 190º. Pelar-la i treure’n les llavors. Pesar-ne 200g.
Triturar amb el túrmix la carbassa calenta i la xocolata blanca. Incorporar la resta d’ingredients i triturar-los amb el túrmix. Repartir la barreja dins de motlles de flams i coure-ho 45 minuts a 140º al bany Maria.

Crumble d’ametlla
Ingredients:
60g de mantega pomada
50g de sucre
90g de farina
25g d’ametlla en pols
Elaboració:
Barrejar el sucre, la farina i l’ametlla. Incorporar la mantega tallada a dauets.
Barrejar amb les mans pessigant la massa. Quan la barreja s’hagi tornat homogènia i amb una textura sorrenca, repartir-la sobre un paper de forn.
Coure-la a 180º fins que tingui un color daurat. Deixar refredar i reservar tancat hermètic.

Servir el flam acompanyat del crumble i una quenelle de gelat.

Comparteix

2 comentaris a “Flam de carbassa amb crumble i gelat de vainilla”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *