Em van regalar uns quants codonys i, a part de fer-ne codonyat, vaig decidir confitar-los amb espècies, una manera de consumir-los sense tant de sucre.
L’elaboració és molt senzilla, molt més que el codonyat. El més pesat de tot és pelar els codonys, je je je… Queden molt especiats, i un punt àcids que no té la confitura de codony. Nosaltres els hem menjat amb iogurt, però també poden quedar bé com a guarnició d’un plat salat. Si teniu excés de codonys i no us voleu convertir en diabètics menjant codonyat, us recomano la recepta 😉
Ingredients:
• 500g de codonys
• 250g de sucre
• Espècies al gust (canyella, anís, clau, coriandre, cardamom…)
Preparació:
Pelar els codonys, treure’ls les llavors i tallar-los a grills. Mentre peleu la resta, poseu-los en aigua i llimona per evitar que s’oxidin.
Bullir els codonys fins que siguin tous, uns 15 minuts.
Posar els codonys, el sucre, les espècies i una mica de l’aigua de cocció en un recipient. Coure’ls al forn 2 hores a 100º. Deixar refredar i sevir. Es conserven molt bé dins l’almívar de cocció.
Bon profit!
Bon dia! Gemma,
Que et puc dir del codony?
Una recepta senzilla i bona d’aquest “sol de tardor”
Va ser el primer post del meu blog demà farà 5 anys del meu blog!
Fins aviat,
Una abraçada
Fina
http://cuinacinc.blogspot.com.es/2011/10/codonyat-el-sol-de-la-tardor.html