Avui us porto una recepta de la revista CUINA del mes d’octubre, un finíssim i deliciós flam de coco vegà amb plàtan i toffee:
Des de la renovació del CUINA el passat mes de juny, la nova secció dolça de la revista, Dolç i sa, va a càrrec del gran pastisser Jordi Bordas, amb el repte de crear dolços més saludables i igual de bons. Un repte ben difícil! En aquesta ocasió versiona tres grans clàssics de la pastisseria: un arròs amb llet, un flam i un tiramisú. El flam l’ha adaptat al món (aquest és dels catorze, oi???) vegà, substituint la llet de vaca per llet de coco, i els ous per agar-agar. El resultat parla per si sol: coco, plàtan i toffee, èxit assegurat 😉
Aquí teniu la recepta:
Bon profit!
Un flam que gaudirà tothom perque a vegades costa trobar un bon postre que mengin els vegans.
Petons.
Uauau!!! Deu estar boníssim! El toffee m´encanta i, amb el plàtan fa una súper parella.
me l’emporto!!! què bo ha d’estar!!! petons
m’encanta aquests “maridatge”!
Quin contrast més deliciós de sabors! No havia pensat en combinar coco, plàtan i toffee!!
Jo el vaig provar de fer i la presentació és molt bonica, vaig trobar a faltar sucre a la llet de coco. he de confessar que sóc gormanda. Hi ha algun truc perquè el caramel no quedi rígid, el vaig fer sense la llet de coco perquè se m’havia acabat i em va quedar endurit.
Felicitats pel blog Gemma, sempre ens sorprens amb les teves receptes. Celebro que l’actualitzis sovint, no se´com t’ho fas per tenir tanta imaginació i poder-ne publicar tantes!!!
Hola Roser!
Tens tota la raó amb això de la llet de coco. És que resulta que hi ha dos tipus de llet de coco: una porta sucre i l’altra no. Quan facis una recepta amb llet de coco fixa’t amb el sucre que porta la recepta. Si veus que no en porta, significa que han fet servir llet de coco ensucrada. Si al super totes les llets que trobes són sense sucre, llavors cal afegir-ne una mica a la recepta.
Respecte al caramel, és que no és ben bé un caramel, en realitat és un toffee. I sempre s’hi ha de posar un líquid. Normalment es fa amb nata líquida enlloc de llet de coco.
Moltes gràcies pels teus comentaris Gemma!!
Una opció molt saludable per aquells que pateixen intoleráncia a la lactosa. A més, la llet de coco és molt nutritiva i baixa en sucres. Moltes gràcies per compartir la recepta amb tots!