Ahir érem dia 20, cita blogaire amb Del blog al plat. Jo hi participo amb una mica de retard amb aquestes tartaletes de crema catalana, ben adequades a les dates que estem:
Ara feia temps que no participava a la convocatòria mensual que ens proposa cada mes la Mercè. Entre una cosa i una altra, m’ha anat passant el temps… Una mica més i tampoc arribo a temps pel març! Però no podia faltar a la cita, ja que el blog escollit és Com a casa res, de la Teresa, una gran amiga blogaire amb qui ens coneixem de fa ja molts anys. I com que diuen que val més tard que mai… espero que tant la Mercè com la Teresa em perdonin el retard 😉
Quan vaig començar a xafardejar de Com a casa res buscant una recepta per fer, em vaig quedar ben sorpresa de la gran quantitat de receptes llamineres que té la Teresa! Totes em venien de gust de fer, i no hi havia manera d’acabar-me de decidir. Però després vaig pensar que justament el 19 de març és sant Josep, i que segur que faria crema catalana, i per això em vaig decantar per aquestes tartaletes. A casa, la crema catalana sempre es menja amb algun complement farinaci per sucar a la crema, normalment uns melindros. A la recepta de la Teresa ja va tot incorporat: una cullerada de la tartaleta és com si mengessis la crema tot sucant-hi galetes… mmm…. quin vici!!!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients
Per la pasta brisa:
•180g de farina
• 75g de mantega
• 1 ou
• 50g de sucre llustre
• 1 culleradeta de sal
Per la crema:
• 600ml de llet
• 5 rovells d’ou
• 180g de sucre
• 25g de maizena
• 1 branca de canyella
• Pell de llimona
Preparació:
La pasta brisa: en un bol tamisar la farina, afegir la mantega tallada a dauets i barrejar amb els dits fins que tinguem una massa terrosa. Afegir la sal, l’ou i el sucre llustre i barrejar fins a tenir una massa homogènia. Embolicar-la amb film transparent i deixar-la reposar a la nevera 1 hora.
Entre dos papers de forn, estirar la massa a un gruix aproximat de ½ cm. Tallar els discs segons la mida dels motlles, folrar-los i deixar refredar ½ h a la nevera.
Punxar bé la massa i pintar-la amb clara d’ou batuda per tal d’impermeabilitzar la base. Coure-les a 180º fins que siguin daurades. Reservar.
La crema: En un cassó posar a bullir la llet (reservar una mica per a desfer la maizena), el sucre, la canyella i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull deixar infusionar uns minuts.
Batre els rovells d’ou i afegir la maizena dissolta amb la llet reservada.
Abocar la llet calenta sobre els rovells, colar-ho tot i coure-ho a foc baix, remenant constantment. Així que s’espesseix treure del foc, abocar-la en un bol i deixar refredar filmada a pell. Reservem a la nevera.
A l’hora de servir omplir les cassoletes amb la crema i cremar-la amb la pala o un bufador.
Bon profit!
Sí que és un vici…millor dit un caprice de dieux…A mi que m´agraden tant les postres amb galetes. mmmmmmmmmm!!!
Unes tartaletes molt adients per Sant Josep, quina pinta tan bona que fan.
Petons.
Gemma, mai es tard per publicar unes postres tant estupendes. La crema catalana presentada amb aquestes cassoletes, queden perfectes. Una recepta molt ben triada. Petons,
Hola Gemma! gràcies per remenar a comacasa-res!! jo no he pogut estar per la convocatòria, ni per vosaltres com m’hagués agradat, teníem un gran amic molt greu i diumenge ens va deixar, estem ben tocats.. ! petó i bona setmana
Gracies per participar Gemma. Aquests crema així espesseta és com més m’agrada a mi, ja que no sóc molt de crema, trobo que així és més com de mossegada. una abraçada!
Que bones aquestes tartaletes..i estic d’acord ..cada cullarada es crema i mes coses!!! Guai.
Bona semana santa reina! descansa, encara que pensó que t’aniràs a veure montanyes!
Petons!
Ostres Gemma, hem coincidit amb la recepta!, jeje
Es que la crema catalana no pot faltar per Sant Josep!!
Petons