Després de la pausa nadalenca, toca tornar a la normalitat. I ho faig amb uns gotets dolços molt llaminers:
El mes de desembre vaig fer un parell de cursos de postres de Nadal en gotets, a l’Aula de cuina del Mercat de Manlleu i a l’Escola de Cuina Mireia Carbó. Allí vam fer 5 varietats de gotets, i aquests dies n’aniré posant algunes receptes. Penso que alguns encara tindreu restes de torrons que no us heu acabat per festes, i aquests gotets són una bona manera de gastar-los 😉
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 2 ous
• 2 fulles de gelatina
• 75ml de llet
• 200g de torró del tou
• 20g de sucre
• 200ml de nata per muntar
• c/s xocolata
• c/s fruits secs
• c/s iogurt grec
Elaboració:
Per la mousse:
Posar en remull la gelatina en aigua freda.
Separar els rovells de les clares.
Escalfar la llet fins que bulli. Abocar-la sobre els rovells remenant contínuament amb unes varilles.
Incorporar la gelatina escorreguda i remenar bé fins que es dissolgui.
Afegir el torró ratllat i barrejar bé.
Semi muntar la nata i incorporar-la suaument. Muntar les clares a punt de neu amb el sucre i incorporar-les suaument.
Repartir la mousse dins els gotets de servir. Reservar a la nevera unes 2 hores.
Pel bombó:
Fondre la xocolata. Repartir cullerades de xocolata sobre un paper de forn. Repartir un grapat de fruits secs per sobre. Reservar a la nevera per tal que qualli la xocolata.
Muntatge del got:
Sobre la mousse de torró ja quallada repartir una capa de iogurt grec. Col·locar un bombó de músic a sobre de cada gotet.
Per cert, el 4 de febrer torno a fer un curs de pastisseria en gotets a l’Escola de Cuina Mireia Carbó. Si voleu aprendre a fer nous gotets tan vistosos com aquests, apunteu-vos al curs! 😉
Jo vaig anar al curset i vaig apendre molt, tots els gotets eren molt bons, però aquest és un dels que més em va agradar, el contrast del iogurt amb el torró és molt interessant.
Moltes felicitats Gemma i espero retrobar-te ben aviat.
Quina bona idea per aprofitar les restes de torrons que sempre queden o que comprem de més perque sobrin i fer postres.
Uns gotets per menjar en acabar de dinar qualsevol diumenge.
Petons.
Mmmm! Qué booo! El iogurt i el torró ha fer molt bona combinació. Me’ls apunte.
Una abraçada,
Júlia
fantàstica recepta d’aprofitament!! m’encanta que hi hagi més sabors que combinin a la perfecció. Així quan et poses una cullerada a la boca dius: però que bo és això! oi?? no puc acabar un àpat a un restaurant si no hi ha un postre que l’acabi! petons
Interessant combinació, i un aspecte impecable!
Sííííí!!!! Ens queden torroooons!!! 😀
Jo crec que ja ho fem expressament per després fer postres tan bones com aquestes que ens portes avui. Són tan macos! 🙂 Amb ganes de provar-los! Petons i bon any Gemma!! 😀
Este año he comparado mas turrón para hacer delicatessen así de buenas.Tremendo y en el tamaño adecuado.
peto
Hola Gemma! ja s’han acabat les vacances??? fantàstics gotets!!! què bons!! petons
Oh! veig que ja està arreglat el tema del comentaris!!!
Visca… comencem les receptes d’aprofitament!!
PTNTS
Glòria
Hola Gemma!
T’ha quedat molt bé, de veritat.
Clar que han sobrats unes miques de torrons… gairebé sempre en sobren!
Estarem atents a les noves presentacions!
I reformularé les copes de torró de cuinacinc 🙂
Bon cap de setmana!
Una molt bona combinació Gemma. Segur que boníssima!
Estupenda aquesta idea dels gotets. La posaré en pràctica. Gràcies per les idees tan bones que ens doneu.
Quina recepta tan bona!! Espectacular!!
Jo ja em vaig reservar torrons tous expressament, perquè després de festes és quan venen més de gust i sempre cerco receptes per fer-ne amb ells postres tan delicioses com aquestes. Una abraçada!
I tant llaminers, boníssims segur GEmma!!
Quina cosa més bona Gemma!! :()
Esta muy bueno y ademas fácil.Nos ha encantado.
Muchas gracias por compartir
Petons