Fa una setmana uns quants bloguers vam assistir al taller de Tapes i aperitius de l’Escola de Cuina Mireia Carbó. Un dels aperitius que vam fer van ser aquestes galetes salades per acompanyar un tàrtar de tomàquet:
Tal com vaig explicar fa pocs dies, la Mireia Carbó ha inaugurat una escola de cuina a Barcelona. De seguida que vam saber la notícia, uns quants bloguers vam decidir apuntar-nos junts a un taller, per poder conèixer l’escola i passar una bona estona aprenent al costat de la Mireia. L’escola ha quedat preciosa: acollidora, cuidada fins a l’últim detall, amb uns espais amples i lluminosos molt ben adequats per cuinar. M’encanta la gran taula central amb els fogons al mig, al voltant de la qual vam realitzar tot el taller. Mireia, enhorabona per aquesta escola tan preciosa!
El taller va ser molt interessant. Ens vam dividir en parelles per tal d’elaborar les 7 receptes següents: les galetes d’anxoves i olives, un gotet de salmó i kiwi, una tapeta de gamba i mozzarella amb salsa d’aranyons, un caneló en tempura amb salsa de foie, uns bunyols de bacallà (o de salmó) amb duet de pebrots caramel·litzats i unes delícies de foie amb caramel d’espàrrecs. Al final del taller ens vam entaular per degustar les tapes que havíem elaborat tots plegats, i vam passar una estona molt agradable parlant amb la Mireia mentre ens explicava entusiasmada les aventures amb la nova escola.
I aprofito per explicar-vos una notícia que em fa molta il·lusió: la Mireia m’ha proposat que imparteixi un taller de pastisseria americana a la seva escola el proper mes de novembre. Serà un taller participatiu on qui vingui cuinarà les seves pròpies receptes que després s’endurà a casa. Des d’aquí us animo a apuntar-vos al taller, podeu trobar tota la informació a la web de l’escola.
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 50g d’olives negres
• 6 filets d’anxoves
• 150g de farina
• 25g de farina de maizena
• 60g de mantega pomada
• 1 ou
• sal
Preparació:
Picar les anxoves i les olives ben petites.
Barrejar l’ou i la mantega. Afegir la farina i les olives amb les anxoves. Treballar fins aconseguir una massa.
Amb l’ajut d’un corró, estirar la massa ben prima entre dos papers de forn. Reservar una estona al congelador. Tallar les galetes en la forma desitjada i coure-les, directament congelades, uns 8-10 minuts a 190º.
Servir les galetes acompanyades d’un tomàquet tallat a dauets amanit amb orenga, oli i sal.
Bon profit!
brutals Gemma! m’agraden molt més les galetes salades que dolçes, però si a més duen olives….un vici! petons
Quins entrants mes bons!!!!!!!!!!
Les galetes les faré, però sense les olives.
Suposo també estaran bones.
Una abraçada
Espero que pengis alguna altra recepta de les que vau fer al curs, perquè totes semblen molt saboroses! Aquestes galetes salades, delicioses! Faré una ullada als cursos previstos. Fareu alguna cosa el cap de setmana? Una abraçada!
Jo també sóc més de galeta salada que dolça. Em miro el taller…
Quines galetes més rebones!!! Enhorabona!!!
Ens ho vam pasar molt bé i tot deliciós.
En primer lloc felicitats per la proposta! No podía la Mireia haver escollit millor!!!!
Aquestes galetes em semblan una delikatessen, tan fines d’aspecte i amb el contrast salat de la anxova i el dolç de les olives.
Desitjan probar-les!
Como me alegro que hagas una clase de profe en la cuina de la Mireia. Éxito seguro.Por las fotos que he visto esta muy bien conseguida esta nueva escuela de cocina de la Mireia, se lo merece, es una gran profesional.
Una propuesta dulce salado que es éxito seguro. fantasticas
Peto
Hola!
Algú em pot aclarir això de la “mantega pomada”?
Moltes gràcies!!!
Cristina!!! Sí i tant!!!!!
La mantega pomada és la mantega normal i corrent, però que no està freda de nevera. Ha d’estar tova a temperatura ambient, i ha de tenir una textura untable. Per això es diu mantega pomada, perquè té la textura d’una pomada.
Es necessita aquesta textura perquè sigui més fàcil de barrejar amb la resta d’ingredients.
Enhorabona guapa! El que donaria jo per viure allà i poguer anar a les classes de la Mireia i la teva! Que vagi molt bé i fes una entrada si us plau!
Com a bones “galeteres” hem de provar aquestes galetes salades, quina bona pinta que tenen!!
I enhorabona pel taller!!
Petons
Moltíssimes gràcies, Gemma!!! clara i eficient, com sempre!!! M’arrisco a fer-les,a veure què tal
Totes les receptes que vau fer pinten molt bé, i aquestes galetes han d’estar delicioses!! enhorabona pel proper taller el mes de novembre, segur que anirà genial, i jo també m’alegro d’haver-te “desvirtualitzat” la passada setmana ;). Un petonàs!
Què bé lo del taller de cuina! La Mireia té la sort de tenir una pastissera de luxe a la selva escola!!!
Gemma encara que ultimament no vaig bé de temps no podia deixar de felicitar-te per la proposta de Mireia . Segur que serà tot un èxit . Ja aniré passant per ací per a no perdre’m res. Les galletes , fàcils i molt bones . Ja he pres nota per a fer-les . Besets
Qué suerte poder disfrutar de estos talleres. Para las que nos gusta la cocina, tiene que ser un auténtico placer, y las galletas no pueden tener mejor aspecto, de modo que el sabor, ni me lo imagino.
Un besín.
Unes galetes molt originals, segur que de gust sorprenent.
Vaig a veure aquest taller…
Marta
que bona idea galetes salades…:) quasi “a la limón” 🙂 i que bona notícia una nova Escola que haurem de visitar!! Gràcies Gemma
Si no fossiu a més de 100 qiilòmetres vindria. M’agradaria veure’t amb les mans a la massa.
I de les galetes què dir…ganes de fer-les!
Ptnts
Dolça
Hola Gemma!
Quina il·lusió em va fer també la notícia de que la Mireia tingui la seva pròpia escola! Forma part dels nostres inici la Mireia!! Encara no he passat per l’escola però me’n moro de ganes. A veure si enxampo algun taller de Nadal.
Segur que el teu taller serà una xulada amb la traça que arribes a tenir! Molts petons!
PD: i Moltes Felicitats per la proposta i el taller!! Miraré la web que bones iniciatives!
buenos dias Gemma tienes unas recetas muy buenas y aunque yo no se tanto como tu a veces intento hacer tus recetas .
quería hacerte una consulta, quiero hacer la sacher con un bizcocho de yogur con cacao y no se que cobertura poner ,he visto por internet que muchas llevan mantequilla, pero tu tienes una con gelatina que queda muy brillante y es mas liquida.Crees qeu puede ir bien.
saludos y muchas gracias
Ana
Quina pinta aquestes galetes, me les apunto!!!