Avui us porto una recepta molt divertida, que segur que triomfarà si teniu petits a casa. I de gust recorda a tot un clàssic, ja que no deixa de ser una lionesa farcida de nata i maduixes:
La recepta és una barreja de dues idees ben diferents. D’una banda, fa dies vaig veure una foto d’una serp semblant, feta amb massa de galeta i decorada igual amb les maduixes. Em va encantar, perquè era perfecta i ho vaig trobar una idea molt original. Però em va semblar molt complicat fer les dues galetes amb la curvatura idèntica per tal que encaixessin tan bé. Llavors, vaig recordar els eclairs que fèiem a Bubò, obrint la pasta choux, farcint-la de nata i decorant-la amb maduixes.
I vaig pensar… per què no provar de fer la serp substituint la galeta per pasta choux? Molt més fàcil i segur que les dues meitats de la serp encaixen perfectament! I aquí teniu el resultat 🙂
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 100ml d’aigua
• 60g de mantega
• 80g de farina
• 2-3 ous petits
• un pessic de sal
• Maduixes
• Nata líquida 35% MG
• Sucre
Preparació:
Posar l’aigua i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal.
Quan l’aigua bulli i tota la mantega s’hagi fos, afegir d’un sol cop tota la farina.
Deixar coure la farina, sense parar de remenar (amb espàtula), fins que aquesta massa es separi de les parets del cassó. Treure del foc i deixar refredar una mica.
Afegir un ou i remenar (amb varetes) fins que quedi homogeni. Així, fins a afegir els tres ous. En funció de la mida dels ous, només caldrà afegir la meitat de l’últim ou.
Omplir una màniga pastissera i escudellar porcions de la massa en forma de serp, a sobre d’una placa amb paper de forn. Coure-ho 25 minuts a 180º. Deixar refredar.
Mentrestant, muntar la nata amb una mica de sucre. Tallar les maduixes a rodanxes.
Obrir la serp per la meitat i farcir-la amb les maduixes. Tancar la serp i col·locar a sobre la nata i les maduixes. Amb una maduixa sencera, simular el cap posant-li els ulls i la llengua (jo he fet servir cibulet).
Bon profit!
Una muy buena idea para hacer con niños y ademas sabes que es buenísima la combinación pasta choux nata y fresas.Muy chula.
Que passis unes bones vacances, ens veiem el setembre!
petons
Quin dolç més graciós i saborós!! Ets una artista!! Besets
Èxit assegurat!! la massa choux és boníssima, i amb aquest farcit ideal! i la idea és molt original, l’hauré de fer per deixar els convidats bocabadats ;). Un petó!
Quina idea més bona! I boníssim!
Una abraçada,
Júlia
Un encert fer la serp amb la pasta choux perquè ha quedat molt maca, fa llàstima menjar-la, però ha d’estar tan bona que no es pot perdonar.
Moltes gràcies pel teu comentari sobre la meva participació al “Cuines” de TV3.
Petons.
D’això se’n diu ser una crack, Gemma! Felicitats per l’Éclaire Serpentina ;D
Ets tota una artista! Als nens els encantarà i se’n lleparan els dits! Ep! I els grans també! Una abraçada!
Xulíssima! Una manera més de gaudir fent pastisseria.
molt original, Gemma,
i divertit 🙂
abraçada,
Quina gràcia Gemma! m’encanta és super original!! i a més a més és que ha d’estar bonissim!! bona idea! petons
Divertida aquesta serp!!!!!!!
A mi en fan repulús les serps, amb aquesta no li faria fàstics.
Boníssima!!!!!!!ª!
Quina cosa més xula Gemma, agradarà a la canalla i als que no sóm tan canalla!
PTNTS
Dolça
hola! es una cucada de presentació i super bona, que fresqueta y dolça!! petonets
Quina xulada!!!!! <3
Molt bona idea fer-ho amb pasta choux!! Això triomfarà a casa! 😀
M'encanta! Estàs feta una crack!
Petons!!