Un carrot cake per uns quinze anys molt especials

Data
30 de març de 2015
Creat per

Dijous passat va ser l’aniversari de la meva neboda gran, l’Aina, que ha fet quinze anys. Diumenge passat ho vam celebrar amb un sopar a casa seva, i jo vaig portar aquest pastís per tal de bufar les espelmes:

Quinze! Uau, com passa el temps… Encara recordo el primer post que vaig escriure de l’Aina, unes galetes de llimona que vam fer les tres, l’Aina, l’Olga i jo. Llavors l’Aina tot just tenia 6 anyets, i amb prou feines arribava al marbre de la cuina… I ara, ja és més alta que jo i em passa gairebé mig pam! És que el jovent d’avui dia puja amb molta força, je je je… L’Aina s’ha convertit en tota una joveneta aplicada, treballadora, que treu unes notes excel·lents, amb les idees molt clares, sempre atenta a tothom i que es desviu per ajudar a qui té al costat. És poc llaminera, però l’altre dia em va comentar que havia tastat un pastís de pastanaga que li havia agradat molt, així que vaig pensar que aquest carrot cake podria ser un bon pastís per celebrar aquests quinze anys tan especials. Per molts anys guapa!

Aquí teniu la recepta:

Pel carrot cake (per un motlle de 26cm)

Ingredients:
• 150g de sucre moreno
• 50g de sucre blanc
• 4 ous
• 200g de mantega pomada
• 300g de pastanaga
• 100g de taronja confitada
• 100g de coco
• 250g de farina
• 16g d’impulsor Royal
• 1 pessic de canyella
• 1 pell de taronja ratllada
• 1 pessic de sal

Preparació:
Pelar les pastanagues i picar-les amb un robot de cuina. Reservar.
Picar la taronja confitada amb un robot de cuina. Reservar.
Amb les varetes elèctriques barrejar els sucres i els ous. Afegir la mantega, la pastanaga, la taronja confitada, el coco i la pell de taronja. Afegir els secs: farina, impulsor, sal i canyella.
Abocar-ho tot dins un motlle encamisat i coure-ho al forn 50 minuts a 170 graus.
Deixar refredar. Tallar longitudinalment en tres pisos.
Amb l’ajut d’una màniga pastissera, farcir amb la cobertura de formatge. Reservar a la nevera fins el moment de servir.

Per la cobertura de formatge

Ingredients:
• 100g de mantega pomada
• 250g de sucre en pols
• 500 de philadelphia a temperatura ambient

Preparació:
Amb les varetes elèctriques, barrejar la mantega i el sucre fins que sigui una crema ben fina i homogènia. Afegir el formatge i seguir batent fins que s’integri bé. Ha de quedar una crema brillant, fina i homogènia.

Bon profit!

Comparteix

18 comentaris a “Un carrot cake per uns quinze anys molt especials”

  1. Ostres es fantàstic!!! I ha de ser boníssim!! Jo no era gaire amiga del pastís de pastanaga però en començo a trobar la gràcia i joies com la teva fan que en vulgui una mossegada ara mateix!!
    Felicitats a tots: per l’aniversari i pel pastís!!
    Una abraçada

  2. Es fan grans aviat, els aniversaris et fan recordar que fa dos díes eren petits.
    Un pastís molt bo, segur que l’Aina va quedar encantada.
    Felicitats per ella i per tú!!
    Petons.

  3. quina delicia de pastis, crec que em llançaré amb aquest carrot cake, he fet altres i no em van agradar gaire.
    Com passa el temps ja te quinze anys l’Aina, si sembla que va ser ahir que sortian fent galetes amb tu. mOLTES FELICITATS!!!.

  4. Ualaaaaa m’enrecordo de les teves nebodes ben petites… I és que hem seguit els seus aniversaris d’aprop! 15 anys ja!!! Que fort…. Que rapid passa el temps! Ja em vec que aviat em passarà amb elsmeus peques… Jajaja!!!
    Felicitats a l’Aina i a la super tieta per aquest carrot cake! M’encantaaaa
    Petunets
    Eva

  5. El carrot cake és un dels preferits a casa, i amb aquesta presentació tan xula que li has fet queda un pastís molt festiu i bonic! un petó i felicitats a l’Aina, quina sort té de tenir-te de tieta 😉

  6. Ohhh m’encanta el carrot cake!! Segur que va estar super contenta, és espectacular! Moltes felicitats a l’Aina i a tu Gemma per la part que et toca!
    A mi m’agrada posar-hi trossets de xocolata (gotes) si un altre dia ho voleu provar, ja veureu que bé que hi queden també! M’apunto la recepta de la crema de formatge ja que un dia la vaig fer i no em va quedar tan fina. Gràcies!HVP

  7. Gemma!
    Això són molts, molts anys.
    Molta feina, entusiasme, il·lusió compartida i tot el que fas que és veritablement molt.
    Les visites, (ben matinera), la sorpresa, el bon gust i l’ajuda amb els teus comentaris és ajuda a tots, Gràcies per acompanyar-nos a tants i tants bloggers. Per la teva feina!:))
    Moltíssimes Felicitats!!!
    Fina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *