Avui és el dia. Tocava. Tot i que jo les trobo una mica cursis i gairebé em fa vergonya ensenyar-les, jijiji…
Tot té una explicació. Aquests dies hem estat fent pastissos amb les meves nebodes i em va sobrar massa de galetes. Avui he pensat que la massa m’aniria genial per fer això tan conegut de les galetes vitralls amb caramels, i que ja feia temps que volia provar. De la feina, els motlles que tenia més a mà eren aquests en forma de cor, i he pensat… Per què no? 😉
La massa de les galetes pot ser la que vulgueu. Jo he fet servir la que faig per les galetes decorades, ja que no es deforma gens i la superfície queda molt llisa. Era la massa que em va sobrar de les meves nebodes. L’elaboració és molt senzilla: es tracta d’omplir el forat amb caramels trossejats, que es fonen durant la cocció de les galetes formant aquest efecte vitrall. Queden unes galetes precioses, oi? Ara bé, a mi la textura en boca no m’acaba de convèncer, trobo que quan mossegues el caramel és un pèl massa cruixent. I de sabor… combinar les galetes amb caramel, no sé què dir-vos, jejeje… Però que vaja, que boniques ho són molt!
Bon profit!
sempre m’han fet gràcia aquestes galetes! són tan maques i deuen estar tant bones…
T’han quedat estupendes. L’any passat en vaig fer amb els alumnes a l’escola per Sant Valentí i els van agradar molt. És el que tu dius, la combinació galeta-caramel és un poc estranya, però queden molt vistoses.
Una abraçada,
Júlia
Nunca me ha dado por hacerlas pero las encuentro muy vistosas y nada cursis.Buenas sin dudarlo.
Bona setmana
Jo també n’he fet de molt semblants aquesta setmana passada, però encara estan per publicar… jo tampoc sóc gaire de St Valentí així que de moment les aparco uns dies ;). Però s’ha de reconèixer que queden molt xules, eh?? un petó!!
Em falta provar-les….a mi em pirren les farcides amb melmelada d’albercoc. D’entrada si que és una combinació estranya…però ja se sap ara tot s’hi i val i per gustos colors…Veig que t´ha atrevit per Sant.Valenti.
Doncs si no són del tot del teu gust per quedar regalar-les i quedar moooolt bé si que serveixen!!!
PTNTS
Dolça
Volia dir dir per regalar-les i quedar bé… no sé perquè s’ha colat un quedar que no toca 🙂
Aunque sí que son conocidas yo nunca las hice, pero como bien dices quedan preciosas y para un regalo a alguna persona que no visite blogs de cocina, también son muy originales, de modo que una manera de aprovechar masa de lo más creativa y bonita.
Un besín.
Cap vergonya! Tenen la forma perfecta per enamorar-nos els 365 dies de l’any! Petons
A casa agraden molt aquestes galetes i no et preocupis que en forma de cor no son gens cursis i si molt maques.
Petons.
Ridícules o no, segur que boníssimes! i boniques!! petó
Pots ajudar-me i dir-me com puc fer-me un estri per tallar les galetes a 4mm. cassolà?
No trovo la menera de fer-les totes de la mateixa mida.
Moltes grácies.
Ahir vaig llegir que no ens hem d’avergonyir si vlem celebrar dia dels enamorats per sant valentí que això ve de molt lluny. A casa també erem de la rosa i llibre el dia de St Jordi,o sigui que cap remordiment,jeje…
Les galetes molt bona pinta !
http://mitologiacatalans.blogspot.com/2015/02/sant-valenti-festa-americana-o-catalana.html
Doncs saps que a Canet són les galetes t`piques? els vitralls, és per tot el tema del modernisme.
Muas
Estes galetes queden molt xules per celebrar lo que siga. Jo sempre he fet flors.
Un abraç
Gemma …cap vergonya de res…!!! T’han quedat ben boniques i per la vista …sabrosissimes de segur.Per cert…qualsevol dia veim a les teus nebodes a master chef…Estaría be eh?
Besets
Aquestes galetes venen de gust sempre, a mi m’han enamorat!!!!!!!
Petonets
Maquíssimes!!! jo les faig per a regalar i a tothom li encanten. Com sempre t’han quedat professionals!!! Petonets
De boniques en són un tros! Fan patxoca!
Jo sóc més de Sant Jordi de fet, però què carai! Qualsevol dia és bo per fer unes galetes boniques!
Ho havia vist lo de les galetes vitrall amb caramels trencats però no ho he provat mai encara. Potser pel Nadal que ve i així les pengem a l’arbre! 😉
Una abraçada!
Jo les vaig trobar espectaculars! Potser sí que enlloc de caramel posar-hi confitura…
Veritablement són la mar de vistoses … jo tampoc les he tastades mai …. serà que els meus nebodets encara no els hi ha doant per fer galetes amb mi….;-)))
Consol, perdona per no haver-te contestat abans. Quan dius a 4mm imagino que vols dir de gruix, oi?
Doncs és molt fàcil! Simplement necessites dos llistons (o qualsevol cosa semblant, jo faig servir regletes d’electricitat, de plàstic) del gruix que vols que tinguin les galetes. Les col·loques paral·leles sota cada extrem del corró, i estires la massa fent lliscar el corró sobre els llistons. Ja veuràs com així et queda estirada ben uniforme i al gruix que tu vols 😉
Hola Gemma:
“Si un día tienes que elegir entre el mundo y el amor, recuerda: Si eliges el mundo quedarás sin amor, pero si eliges el amor, con él conquistarás al mundo.” Albert Einstein
:))