És dijous. Surto de la feina cansada i amb el temps just. Agafo el cotxe i em fico a la caravana de la C58. Sort que les presses i els tràfecs tenen un bon motiu: vaig al Mercat de Manlleu!
Sent l’última classe abans de Nadal era evident que el taller havia de girar entorn de la temàtica nadalenca. Per això vaig proposar un taller sobre canelons dolços de Nadal, que va tenir molta acceptació. La idea era senzilla: versionar els típics canelons de sant Esteve amb ingredients dolços d’aquestes festes: torrons, massapà, mel i mató…
La majoria de receptes ja les tinc posades al blog, ja que vaig fer els canelons de yema farcits de nata, els canelons de mango farcits de mousse de torró i els canelons de mel i mató. Els únics que faltaven són aquests de pasta cigarette farcits de massapà. Però sobretot el què volia transmetre era que els canelons eren una simple excusa, i que la presentació podia ser molt diferent. Per què no presentar la mousse de torró dins una tulipa de pasta cigarette?
La pasta cigarette és una elaboració clàssica molt senzilla, versàtil i fàcil de recordar: el mateix pes de farina, sucre en pols, mantega i clara d’ou. A partir d’aquí, admet variacions tan de sabors com de formats, de manera que podem fer des d’unes teules de taronja fins a unes tulipes de xocolata per posar-hi una bola de gelat. Vaja, que és un dels bàsics de pastisseria que cal tenir ben après 🙂
Si voleu llegir la recepta la trobareu al següent link: recepta.
Bon profit!
Doncs aprenc aquest bàsic i segur que el faré servir 🙂
PTNTS
Dolça
Estos canelones como todos los que nos has enseñado estan divinos,otra combinacion exquisita y festiva.
Bona setmana
peto
una nova magnifica opcio oer aquests dies .. prenc nota de la pasta
Ho expliques tant fàcil que sembla que no tingui importància però en té… i molta, eh! s’ha de tenir manetes i tota una professional! bona proposta! petons
Qué bona es aquesta massa i amb el massapà m’agrada molt, clar que per donar-li forma segur que no em queda tan perfecte.
Petons.
Quina passada Gemma! i boníssims! L’has tornat a encertar de ple!
Menos mal que no los tengo en casa, de lo contrario sería imposible resistirse a la tentación, y acabaría poniéndome como una bola. ¡¡Buenísimos!!
Un besín.
Una nova recepte, per poder gaudir aquestes festes.
Una molt bona proposta.
Es veuen espectaculars! i el cruixent en contrast amb el massapà ha de ser una delícia!! un petó guapa!
Si que és versàtil aquesta pasta, l’hauré d’aprendre a fer. T’han quedat uns canelons dolços deliciosos.
Un petonàs
En cada postre te superas , cuanto sabes Gemma.
Petons guapa.
Una opció de 10… no de 20!!! Puc imaginar el crack a la boca amb la suavitat del farçit.
Muas
Que bo aixó pel café de després de dinar el dia de Nadal…amb totes les demès golafreries que hi ha sempre a sobre la taula…però m’encanta..i aixó que no soc molt amiga del mazapa pero així de ben embolicat…. en vull!
M’encanta la idea de canviar els típics canelons per tots aquests dolços! És una bona manera de presentar les postres del dia de Nadal i que segur que sorprenen i agraden moltíssim! Me les anoto totes, que tenen una pinta boníssima!!
Una abraçada bonica!
Gemma,t’han quedat de luxe i ben bons i originals!!!!
No se si jo sabria enrrollarlos tan be..Tot está en arromangar-se i provar…
Besets
Hoy viernes, y ya casi casi a las puertas de la Navidad, simplemente os deseo a todos una FELIZ NAVIDAD, con todo mi cariño: Elena