Aquest estiu em van donar una gran quantitat de pomes, algunes no massa madures. Una bona manera de menjar-les va ser amb aquests petits muffins de mossegada:
Segurament penseu: i per què muffins i no magdalenes? Doncs pels ingredients que porta i per la manera de barrejar-los. Els muffins són més espessos i compactes, al revés de les magdalenes, que són esponjoses i lleugeres. Són masses que aguanten molt pes i sovint porten a dins ingredients a trossets, com fruita o fruits secs. La seva elaboració és molt senzilla, ja que no es munta ni els ous ni la mantega, i augmenten el volum gràcies a l’impulsor. En canvi, les magdalenes normalment porten els ous muntats amb el sucre. Si llegiu la recepta, veureu que efectivament es tracta de muffins 😉
La combinació de la poma i la canyella és un clàssic sensacional. I amb la compota i els dauets de poma, queden super humits de dins, fins i tot al cap d’un dia d’haver-los cuit. A nosaltres ens van encantar!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 160g de farina
• 75g de sucre muscovado (o sucre moreno)
• 10g d’impulsor
• 2g de sal
• 1g de canyella en pols
• 100g de compota de poma
• 65g d’oli de gira-sol
• 1ou
• 150g de dauets de poma saltejada amb mantega
Preparació:
Per fer la compota, pelar la poma, trossejar-la i posar-la en un vol amb un rajolí d’aigua. Coure-la 5 minuts al microones fins que sigui tova. Escórrer i triturar amb el túrmix. Reservar
Per fer els dauets, tallar la poma a daus ben petits. En una paella amb una mica de mantega, saltejar els dauets de poma fins que siguin tous però sense que perdin la forma. Reservar.
Pels muffins, super fàcil: sòlids + líquids i al final la poma a dauets.
Deixar reposar la massa a la nevera un parell d’hores.
Escalfar el forn a 250º. Omplir els motlles de magdalena fins a ¾ de capacitat. Si es vol, repartir una mica de sucre per sobre. Posar-los al forn i coure’ls 5 minuts a 250º i 5-10 minuts més a 200º, en funció de la mida.
Deixar refredar i servir.
Bon profit!
M’agraden els dolços amb poma i si porten canyella encara molt més.
També m’agraden les versions mini, per donar-se un capritxet.
Petons.
Genial l’explicació sobre la diferencia magdalena-muffin, no tenia ben clar el què! m’encanta aquesta versió mini que ens portes, per ser mini i per portar poma, que als postres trobo que sempre queda boníssima!! un petonàs guapa!
Ara ja ho tenim clar!! jo pensava que els muffins no havien de quedar amb copa…que quedaven a ran de paper, aquest es veuen deliciosos! faria moltes mossegades… petons
Boníssims. A casa segur que ens agradarien molt.
Una abraçada.
Júlia.
T’ha quedat algun, quina mossegada mes bona!!!!!!!!
Ara si que se perqué no son magdalenes els muffins.
Petons
Ole aquests muffins!! Una combinació ben tardorenca!!
Jo fa uns dies vaig fer, en el meu cas, magdalenes també ben tardorenques! De castanya!!
Provarem els teus muffins de mossegada que tenen una pintassa!!!
Petons!!!
El toc de poma a l’interior està ben encertat! li dóna suavitat i frescura a l’hora!! m’agraden molts els muffins pero per mi són massa empalagosos/densos. El punt de fruita el trobo genial! petons
Con trozos por dentro estan mas sabrosos estos muffins y asi la mossegada mes bona¡¡
Bona setmana
Boníssims! Tinc una recepta similar al blog. Amb la fruita queden TAN bones, humides, gustoses… Mmm!
Marta
m’encanta fer mini pastissets de totes les maneres….els mufins son molt bons i amb poma encara mes!!!
Petons
Unes magdalenes boníssimes, la combinació de poma i canyella sempre queda la mar de bé i a mi m’encanta! A mes així de mossegada encara venen més de gust! Un petó bonica!
Les receptes que m’agraden
Boníssims Gemma!
La mescla canyella – poma en cocs, magdalenes i muffins queda molt bé sempre.
PTNTS
Dolça
T’han quedat fantastiques…I si son de mosset…Podem repetir???
Besets
A casa i Catalunya sempra en sigut Magdalenes ,es poden di Magdalenes rellenas i no a quets noms sobra pusats gracies.
Hola Teresa! Mira, jo sóc una gran defensora de parlar i escriure bé el català, i tant!!!!!!
Però em sembla que en aquest cas es tracta d’un tema de pastisseria, no pas de llengua 😉
Gemma, quan dius impulsor vols dir llevat sòlid?
Marta, vull dir el llevat Royal de sempre 😉
Gemma,tant si son Madalenes,Magdalenas com muffins,están moltttttt bons,
Escolta Gemma, això de l’impulsor què és? Tu saps si es compra en llocs normals (vull dir enun super gran)? Poma i canyella és un dels meus clàssics preferits, no me’n canso mai.
Hola Assumpta! L’impulsor és el sobret de llevat Royal de tota la vida. Poma i canyella és una parella que no passarà mai de moda…
Una abraçada!