Avui us proposo una recepta divertida, un joc que pot sorprendre a més d’un. Es tracta de reinventar aquests dolços tradicionals utilitzant ingredients força originals:
Un dels petit fours que servíem a EspaiSucre i que tenia més èxit eren les mini galetes de cacauet i curri. Super primes, cruixents i molt addictives! Allà vaig descobrir que, la clàssica combinació salada de curri i cacauet, també es podia portar al món dolç, i resultava molt encertada. Això sí, de tots els curris que hi ha, val la pena triar-ne un de suau, menys picant, i que contingui espècies dolces i pastisseres com la canyella, el gingebre i el cardamom verd. A EspaiSucre utilitzàvem el curri de Madras, que a mi m’encanta.
Feia temps que em voltava pel cap provar aquesta combinació amb els carquinyolis, ja que són unes galetes molt agraïdes que admeten moltes variacions. Després de fer-ne de d’ametlles, de festucs i de pipes, havia arribat el moment d’arriscar-se amb combinacions més sorprenents. El resultat ens va encantar, queden uns carquinyolis super gustosos, amb la proporció de cacauet i curri ben equilibrada. Tallats primets com a mi m’agraden resulten absolutament addictius!
Aquests carquinyolis se’ls van menjar uns amics molt especials, Els Amics de les Arts. Durant la seva gira del Dinosaure passen moltes hores a la furgo de bolo en bolo i, per entretenir la gana, en Pol se’ls va endur en un d’aquests viatges. Em va dir que van tenir molt èxit, i la combinació de cacauet i curri va inspirar un dels seus jocs de paraules tan característics amb frases com: “curri, curri, que te pillo”, “Oh, curridor de fons!”, “com se li ha ocurrigut?” I d’altres que ja no recordo! 😀
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 1 ou
• 100g de sucre
• 175g de farina
• 1,5g de curri de Madras
• 3g d’impulsor
• 100g de cacauets
Preparació:
Batre l’ou amb el sucre. Incorporar la farina, l’impulsor i el curri i barrejar-ho bé. Afegir els cacauets i barrejar.
Amb la massa fer dues barres llargues i primes. Coure-ho al forn a 180º uns 20 minuts.
Treure la plata del forn, tallar els carquinyols al biaix i posar-los estesos sobre la safata del forn. Coure’ls uns 5 minuts més fins que s’assequin i agafin color.
Bon profit!
Segur que el Pol&CIA et van recordar molt durant el viatge… ! ja tenen sort, ja… han d’estar molt bons! me’ls apunto!!! Avui et faràs famosa… bé, una mica més!! Espero que tinguem moltes receptes de “la cuina de casa” !!! petons i bona setmana!
Quina bona pinta!! Un dubte, per fer els talls tan perfectes i prims ho fas amb un ganivet ben esmolat o amb alguna altra eina? Gràcies!
Hola Esther, ho faig amb un ganivet normal, tipus cebollero (no de serra). El ganivet té la fulla estreta i està moooolt esmolat. Però el més important és trobar el moment adequat per tallar-los: ni massa cru (es desfà la massa en tallar-la) ni massa sec que costi de tallar.
Jo faig una prova: quan fa els 20 minuts (al meu forn) trec un xurro i en tallo un. Si veig que encara està cru i no es talla bé, el torno a posar al forn. Al cap d’una estona ho torno a provar, fins que trobo el punt que es talla bé.
Uns bons carquinyolis!! això del curri ho he de provar!!
Petonets
Súper original Gemma!!!!
Mai se m’haguera ocorregut posar-li curri als carquinyols. Això si que és una combinació “explosiva”.
Besets
Avui és la prota, eh! Cal jugar amb els carquinyolis…el curri li déu donar un gustet d’allò més oriental..jejeje…Per cert, aniré a cal veí que canta en el grup on toca el Pol..jejeje, aviam si em passa algunes galetones.
Els carquinyolis con molt bons, tindre que provar amb el curry.
Petons
Trobar el sabor del curri als carquinyolis ha de sorprendre i segur que als que ens agrada el curri, molt gratament.
Petons.
Molt interessant la combinació de sabors. Haurem de provar-los!
Besets!
Iep! Cal renovar-se, a veure si et copiarem! ; ) Enhorabona! Salut i carquinyolis!
Uyss tú també has fet una recepta de la Gemma el dia 20??? jejejjeje.
Molt be reinventats aquests carquinyolis
Muas
Carquinyolis, Hum…. que bons.
Mai els i fet amb cacauet.
Tindre que provar-les.
La combinació amb curry, molt original.
Petons
Muy buena propuesta Gemma, el curry le va bien en todo donde lo pongas.
peto
Hola Gemma.
Per el que dies de la levadura d’acció rapida, no es mes que levadura seca .
Jo el compre en Aldi que es la que mes bon resultat en dona.
Besets
Boníssims estaven, Gemma! I no en vam deixar ni un! Tu sí que ets una artista!
Encara no els he fet, però ja els he provat…Com?? Ahir en un sopar de companys de classe de cuina una de les assistens els va portar, ja veus, el teu blog és archiconegut també a Terrassa!! Els vaig trobar boníssims, per tant, a pendents.
Que ricos tengo que animarme
Besicos sorianos
Puedes creer que nunca hice carquinyolis? Los tengo pendientes desde hace años, pero aún no entiendo el por qué aún no hice la receta. Te quedaron como los que se ven en las revistas, y seguro que están buenísimos.
Un besín.
Què exòtics! Val la pena fer-los per tastar-los… A més, els cacauets són els fruits secs que més m’agraden!
Marta
Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris, és veritat que la combinació de cacauet i curri és exòtica, però ja veureu que el resultat és absolutament deliciós 🙂
Maria, gràcies per l’aclariment!!
Anna, jajajaja!!! Em fa molta il·lusió que sigui així 🙂
Ara et toca fer-los tu, eh??? 😉
Quins carquinyolis més exòtics!! uns carquinyolis especials per uns amics especials, em sembla un regal original i deliciós! un petó guapa! º