Tenia una pasta de full a la nevera que em va sobrar d’una altra recepta, de manera que l’he aprofitada per fer aquestes senzilles palmeres salades:
La pasta de full m’encanta: és versàtil, fàcil de fer servir, i sempre dóna un gran resultat. Només té un inconvenient a l’estiu: que s’ha d’encendre el forn! Je je je…
Avui us proposo una bona combinació, la mostassa i la mel. El contrast de sabors és boníssim, i amb la pasta de full queda molt original. La manera més fàcil de formar la palmera és plegar la pasta de full cap al centre, millor que no pas enrotllant-la. Es fa un plec fins el mig per cada banda (no ben bé el mig, deixeu un dit), i després un segon plec. Aleshores s’ajunten les dues meitats i ja només falta tallar rodanxes per obtenir la forma desitjada de palmera. Un bon truc és congelar una mica la massa, així es talla més bé sense deformar la palmera.
És difícil d’explicar amb paraules els plecs, però podeu veure una bona foto del procés aquí: foto.
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 1 làmina de pasta de full
• 100g de mostassa a l’antiga (aprox., al gust de cadascú)
• 25g de mel (aprox., al gust de cadascú)
• 1 ou
• almívar TPT (opcional)
Preparació:
Barrejar la mostassa amb la mel i estendre-la per tota la superfície de la pasta de full.
Plegar la pasta de full com he explicat abans. Reservar-la una estona al congelador per tal que s’endureixi una mica.
Tallar rodanxes de ½ cm de gruix i col·locar-les planes sobre la safata de forn. Amb una cullera, aplanar-les un xic i donar-los una forma bonica de palmera.
Pintar-les amb ou batut i enfornar-les 15 minuts a 190º dins que siguin daurades.
Treure del forn i, opcionalment, pintar-les amb l’almívar per tal que brillin més. Deixar refredar i servir.
Bon profit!
He de provar aquesta combinació! Han de ser unes palmeretes boníssimes! per a combatre la calor les acompanyarem amb una ceveseta ben fresca!!! Que no fem vacances?? a mi em queda aquesta setmaneta i per fi a descansar!!! Bon estiu! petons!
Quina combinació més curiosa!! No se m’hauria ocorregut mai. L’haig de provar. Salutacions
Que boniques que t’han quedat Gemma! Y aquesta combinació és ideal, quina bona idea fer-la servir per farcir les palmeres! Un petó guapa
“Les receptes que m’agraden”
Mmmmm!! Amb aquesta combinació han d’estar fabuloses i a més et van quedar precioses!
Petons!
No se m’hagués acudit mai fer aquesta combinació, i ha d’estar deliciosa pel contrast de sabors i el cruixent de la massa, així que apuntada!! un petó!
Quina delícia Gemma i a més precioses!!!!
Molt originals! Segur que boníssimes. Una recepta a tenir molt en compte per arreglar un sopar senzill i diferent!
Marta
Una combinació molt interessant. Les trobo perfectes per a un aperitiu. A mi també m’agrada molt la pasta de full, és molt versàtil a la cuina.
Gemma estic viva, bones palmeres,ja parlem
Magda!!!!!!!!!!!!! Ja sou aquí? Com ha anat a Austràlia???? Tot bé?
Ostres!! No se m’hauria acudit mai fer-les amb mostassa! Me les copiaré segur!! Com aconsegueixes que et quedin tan bé de forma?