El tema del gener del HEMC és plats amb sobres, ideal per aprofitar el què ens ha sobrat després dels àpats de Nadal. En el meu cas, he fet un púding de Tortell de Reis:
Wivith, del blog Cuchiflito, ha escollit un tema que m’encanta, és l’ocasió perfecta per gastar els torrons, els rostits, les salses, els dolços, els vins… que segur que tots encara tenim per casa donant voltes pel rebost o la nevera.
Per Reis, com que no tenia clar que el meu Tortell quedés prou bo, vaig comprar-ne un a la pastisseria, no fos cas que el meu sortís fiasco i ens quedéssim sense… Què seria el dia de Reis sense el Tortell? Per sort, el meu va sortir prou bo i ens el vam menjar encantats, però a canvi, va sobrar un tortell que es va anar assecant sense remei. Com que a casa no es llença mai res, n’he fet un púding molt aromàtic que ens hem menjat de gust per esmorzar. I és que amb les sobres es poden fer plats ben bons i originals, oi?
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
· 3 ous
· 100g de sucre
· 1/2 l de llet
· 150g de Tortell de Reis (sense el massapà)
· Caramel líquid
Preparació:
Posar el tortell esmicolat en remull amb la llet. Afegir els ous batuts, el sucre i barrejar bé. Abocar-ho dins un motlle caramel·litzat (en el meu cas individuals) i coure-ho al bany Maria al forn a 170º fins que qualli (en motlles individuals uns 15 minuts). Deixar refredar, desemmotllar i reservar a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit!