Divendres passat vam assistir a l’últim taller del curs amb en Pep Nogué al Bonpreu. El taller era un monogràfic de cuina ràpida i saludable, ideal per les vacances, una època durant la qual fa força mandra cuinar. Una de les receptes més senzilles i resultones que ens va ensenyar van ser aquestes maduixes amb granissat d’Oporto:
El missatge del Pep durant el taller va ser molt clar: estar de vacances no ha de significar menjar malament, però tampoc ens hem de complicar la vida amb receptes llargues i de grans coccions. Les seves propostes anaven encaminades en aquest sentit: un carpaccio de figues amb fetge gras d’ànec i oli de fruits secs, una amanida de codonyat i anxoves amb idiazabal i vinagreta de llavors i uns maduixots macerats amb granissat d’Oporto.
El carpaccio de figues us el recomano moltíssim: en Pep m’havia explicat la recepta ja fa temps i, el setembre passat, aprofitant les últimes figues de la temporada, vaig preparar el carpaccio i el vaig guardar ben embolicat al congelador. Quan el mes de novembre el vaig treure a taula durant un dinar d’aquells de quedar bé, la gent va quedar ben sorpresa amb el carpaccio de figues naturals en ple hivern! Un bon truco, eh? Je je je…
Les maduixes amb el granissat necessiten poca explicació. És evident que ha de quedar bo, oi? I ja veieu que més fàcil no pot ser… Així que ja no teniu excusa per gaudir d’unes postres boníssimes i refrescants quan torneu acalorats de la platja 😉
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 1kg de maduixots
• 100g de sucre moreno
• 10g de vainilla en pols
• 400g de oporto
Preparació:
Posar l’oporto a congelar el dia abans.
Rentar i tallar els maduixots. Amanir-los amb el sucre i la vainilla. Deixar-los a la nevera dues hores.
Rascar l’oporto congelat. Servir les maduixes amb el granissat d’oporto a sobre.
Bon profit!
PD. Em va quedar pendent fer la crònica del taller amb en Pep Nogué del mes d’abril, dedicada a la cuina amb formatge. Ens va preparar un parmentier cremós amb ou i sopa de parmesà, una tapa dolça de xampinyons amb formatge blau i un coulant de prunes a l’armagnac amb gelat de formatge fresc. Us poso les fotos d’aquell dia 😉
quins postres noia!!! se’m fa la boca aigua només de mirar les fotos! els maduixots amb granisat són genials per suportar la calor i pair un apat! bonissim!
Caram, el oporto m’encanta i en granissat no l’he tastat mai. Que bó! 🙂
Quines propostes tant xules que us va fer en Pep!! i aquest granissat és ideal per a fer de postres, així pim pam, m’agrada!
petonets
Moltes gràcies, Gemma! A casa el mateix, la dieta canvia un xic però mai deixem de menjar sa i amb alegria, jeje. Lo senzill no significa malament.
Petons i que passis unes molt bones vacances. Les has fet, ja?
Realment un resultat impresionant amb poca complicació! aquestes son les receptes ideals per aquest estiu!! a mi m’encanta!!
Petonets!
Quina llàstima que finalment no vaig poder anar al taller d’en Pep!! Aquestes maduixes són un plat extraordinàri ideal per la calor de l’estiu!!
Estava delciós i fàcil de fer, ara no ve de gust passar-se gaire estona a la cuina.
Petons.
Quins plats més bons ens va preparar el Pep1 aquesta copa t’ha quedat molt més bé, si més no, la foto es veu millor!!petó i Bones vacances
Dels tallers del Pep sempre se’n treuen grans idees, nosaltres només vam anar a aquell i faig sovint peix en escabetx de taronja jejeje Aquest postre me l’apunto, per la senzillesa i perquè fa quedar bé, però el carpaccio de figues m’ha ben enamorat!
Petonets
Sandra
Un postre ben fàcil i gustòs, quan faci vacances de ben segur que cau. I la resta de plats tenen una pinta boníssima, el coulant mmmm!
Una abraçada
Quina preciositat de postres! I que bones! Estàs feta una artista… mmm!
És facilíssim i súper refrescant!!
Però m’ha encantat una altra proposta de la que us va preparar el Pep! El carpaccio de figues amb fetge gras d’ànec i oli de fruits secs!! 🙂 Aquesta cau segur aquest estiu!! Bueno quan trobi figues! 😉
Molts petons i bones vacances Gemma!!
T’ha quedat perfecte.
Felicitats i petonets.
Isabel
T’ha agafat la textura de sorbet! costa amb l´alcohol, eh! Ens veiem a la tornada.
Queda anotadissim! Quina bona idea i refrescant a més no poder. L’amanida que has explicat que vau fer amb Idiazabal, codony i anxoves també es sensacional.
Petons!
Has preparat un granissat perfecte i el sabor será molt especial, a mes el carpaccio de figues teuna pinta escandalosa.
Un abraç