Coca borratxa de pinya

Data
25 de juny de 2013
Creat per

Aquests dies tots els blogs van plens de coques de Sant Joan, de totes classes i gustos: de brioix, de llardons, de crema, de pasta de full, de pinyons… Encara que ja hagi passat la revetlla, no vull deixar d’aportar-ne una de diferent, segurament la més fàcil de totes:

El secret d’aquesta coca està en abocar tot l’almívar de la recepta. Tot i que sembla impossible, l’acaba absorbint tot. El resultat després d’emborratxar-la és espectacular: queda tan sucosa i melosa, que al cap de 2 dies de fer-la encara és més bona!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 100g de mantega pomada
• 125g de sucre
• 150g de farina
• 1 sobre de llevat Royal
• 4 ous
• 1 llauna de pinya en almívar (de 560g sense escórrer)
• Cireres confitades
• 100ml de Cointreau
• Caramel líquid

Preparació:

Cobrir el fons del motlle amb caramel líquid i repartir les rodanxes de pinya que quedin ben posades. Posar una cirera al forat de cada rodanxa.
En un bol barrejar la meitat del sucre, la mantega i els rovells d’ou amb les varilles elèctriques del túrmix. Afegir la farina amb el llevat tamisats i barrejar bé. A part, muntar les clares a punt de neu amb la resta del sucre i incorporar-les a la mescla amb suavitat, vigilant que no s’abaixin. Abocar la mescla dins el motlle i coure’l al forn durant 50 minuts a 160º.
Quan la coca s’hagi refredat, barrejar TOT l’almívar de la llauna amb el licor i abocar-ho ben repartit per tota la superfície de la coca. Un cop s’hagi absorbit tot el líquid, desemmotllar la coca cap per avall, de manera que les rodanxes de pinya de la base quedin a la part de dalt.

Bon profit!

Comparteix

32 comentaris a “Coca borratxa de pinya”

  1. No l’he fet mai, Gemma. És una coca que em transporta als anys 70, quan era petita, on la memòria pastissera em recorda tan sols 3 o 4 tipus de postres a les cases, i una és aquesta.
    Gràcies, guapa, i desitjo que tinguessiu una bona revetlla.

  2. Aquest tipus de coca son més bones al cap d’un parell de dies que el mateix dia que les fas. Té molt bona pint ai ara un tallet per esmorzar m’aniria molt bé.
    petons

  3. Hola Gemma.
    Donç aquesta coca és molt original.
    Em recorda les que feia la meva mare quan jo era petita…
    Segur que és boníssima!!!!
    Molts petonets.

  4. Quina bona idea!!! 😀
    M’encanta!! I confesso que la pinya en almívar m’encanta!! Amb una mica de caramel royal de tant en tant està de vici!!! Provaré la versió coca! 😉

    Petons!!!

  5. Moltes gràcies per compartir les teves receptes. Des de que he descobert el teu bloc, estic encantada, ja n’he provat varies i trobo que son fàcils i de donen excel·lent resultat. gràcies!

  6. Hola a tothom!!
    Moltes gràcies pels vostres comentaris 🙂
    Veig que a tots us porta bons records aquesta coca, i qui més qui menys ha fet alguna versió semblant.
    Però insisteixo que aquesta és especial: té molt líquid, queda una coca super super super humida! I borratxa també si voleu, clar, je je je… 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *