Dijous passat vam anar a la classe del Caprabo, on la Mireia Carbó ens va ensenyar a fer el famós lemon curd i algunes receptes on degustar-lo, com per exemple aquesta mousse:
El lemon curd és una crema de llimona d’origen anglès d’un gust força potent, dolç i àcid alhora. S’acostuma a menjar com si fos melmelada, untat sobre torrades o acompanyant postres secs tipus cookies, muffins, cakes…
El vaig descobrir fa temps gràcies a una amiga que me’n va portar de Londres i amb ell he fet algunes receptes: galetes de llimona, braç de gitano de llimona, creps farcides de lemon curd… Però fins ara mai m’havia atrevit a fer-lo jo mateixa ja que les receptes que havia llegit no m’agradaven gaire: portaven massa mantega, o massa sucre o les trobava massa complicades de fer. La recepta de la Mireia, en canvi, no té cap d’aquests inconvenients, de manera que avui mateix m’he atrevit a provar-lo. El resultat… bonissíssim!
Per postres de dinar he utilitzat el lemon curd per preparar aquesta mousse, que va fer la Mireia per farcir unes tulipes junt amb una salsa de cireres i maduixes. I encara va tenir temps per ensenyar-nos un pastís de llimona i merenga, de manera que la llista de receptes que vam aprendre és llarguíssima: lemon curd, tulipes de galeta, mousse de formatge i llimona, rapsòdia de fruites vermelles, pasta brisa dolça, merenga suïssa… Una classe molt ben aprofitada, gràcies Mireia!
No us perdeu les cròniques fantàstiques que han fet el cafè de nit i deCuina 😉
Ingredients:
Pel lemon curd:
· 150ml de suc de llimona
· Ratlladura de llimona
· 2 ous
· 150g de sucre
· 100g de mantega
Per la mousse:
· 100g de formatge cremós
· 100g de nata líquida per muntar
· 50g de lemond curd
Preparació:
Pel lemon curd: En un cassó al foc desfer al bany Maria la mantega, el sucre, el suc i la ratlladura de llimona. Quan el sucre s’hagi fos, afegir-hi els ous batuts i remenar contínuament durant 15 minuts, fins que s’espesseixi com unes natilles. Deixar refredar i reservar.
Per la mousse: Barrejar el formatge i el lemon curd. Afegir la nata semi muntada amb moviments suaus per tal que no s’abaixi. Repartir a les copes i reservar a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit!