La cita blocaire d’avui amb la Recepta del 15 és especial, ja que és l’última convocatòria que ens proposen. Després de dos anys i amb un èxit de participació total, els blogs Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta han decidit posar un punt i final en el moment més dolç d’aquest esdeveniment. Des d’aquí vull agrair l’esforç i la dedicació que han mostrat per aquesta gran cita blocaire, una cita que ens l’hem fet molt nostra. Moltes gràcies per aquestes 24 propostes tan interessants, tots trobarem a faltar la Recepta del 15!
L’última Recepta del 15 està dedicada a un tema apassionant: els aperitius. De cara als dinars de Nadal, tots estem buscant idees d’aperitius originals per sorprendre els nostres convidats, així que aquesta proposta no podia ser més encertada.
La meva aportació són unes galetes salades que a casa fem sovint, des que ens les va ensenyar la Mireia Carbó a un taller del curs passat. La combinació de parmesà, nous i dàtils és un clàssic sensacional que no falla mai, i resulten unes galetes vicioses d’anar picant i picant sense parar. Un consell: si no voleu que les galetes treguin la gana dels convidats, poseu-ne poques a taula, perquè són irresistibles!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 100g de formatge parmesà ratllat
• 100g de farina
• 100g de mantega pomada
• 40g de dàtils sense pinyol
• 40g de nous
Preparació:
Barrejar la mantega pomada amb el formatge, fins que sigui homogeni
Incorporar la farina i barrejar bé. Incorporar les nous picades i els dàtils picats i barrejar.
Estirar la massa amb un corró, tallar les galetes i enfornar-les uns 8 minuts a 180º.
Bon profit!
Avui tenim el cor dividit, per una banda necessitem desconnectar de la feinada del 15 i per l’altra ens fa molta pena… sobretot amb aquestes entrades tan maques que ens dediqueu!
Unes galetes fantàstiques!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Quines galetes més temptadores… són fantàstiques!, te les prenc!. Realment, trobarem a faltar La recepta del 15, però a vegades, justament per això, és una retirada quan cal, abans que sigui un pes per als organitzadors que hi dediquen tant d temps, estem dacord. Una abraçada !
Quina combinació, nyam nyam, me les apunto, gràcies!!
Unes galetes molt bones, amb el dàtil deu quedar realment molt especial. Es trobaran a faltar els reptes.
Una abraçada
umm!! que bona pinta!! me’n menjaria un bon grapat!!!
No tenia aquesta recepta, segur que em vaig perdre el taller de la Mireia, però en prenc nota i cauràn fixe aquestes festes.
Com sempre t’han quedat preciosses!
Petonets
M’agrada la idea…molt original!!
Una barreja ben completa, Gemma! El dolç, el torrat, el salat… aquetes galetes deuen ser un vici!! Bona proposta de comiat, i tant! Petons
I tant que volen! només veure-les ja fan venir gana. El formatge és un ingredient imprescindible TL per picar en el aperitius…sense ell falta alguna cosa, oi?
Tinc moltes ganes de fer galetes salades i aquestes em semblen perfectes pel seu sabor, clar que son tan temptadores que quasi em fan por.
Petons.
M’ agraden molt. M’ anoto la recepta que em falta algun aperitiu pel sopar del 24, segur que els encanten!
una espectacular y deliciosa galeta… per un aperitiu de luxe!!
Unes galetes boníssimes per a aquestes festes i d’altres… !!! petons1
bonissimes aquestes galetes!! encara he de provar de fer la recepta que ens va donar fa un any la Carbó de galetes amb parmesà! t’ho creus que encara no les he fet?!! aixxx…apuntat urgent! petons
Ja no les recordava, són boníssimes i fàcils de fer.
Tinc una llista d’aperitius per provar de fer inacabable, i va creixent… m’encanten perquè són molt versàtils, i hi pots deixar volar la imaginació! Em queden pendents aquestes galetones!
Posaré poques galetes a taula però no prometo res!! Que segur que els convidats remenaran la cuina fins a trobar-ne el pot! xD Gemma quina pintassa!! La Mireia ja tarda no a escriure el quart llibre!!! 😉
Molts petons!
Això és el primer pas cap al bloc salat??? ja,ja,ja
Fa temps que tinc ganes de fer alguna recepta amb dàtils.
Que ricas para tenerla a punto siempre para acompañar una cervecita Gemma,apuntada!
M’encanten les galetes salades…sòn tan bones i tan apetitosses que sovint te’n menjes masses i et treuen la gana (es el perill). Però son boníssimes..i les teves amb el toc parmesano, trobo que han de ser bonissimes!!!!
Me encantan las galletas saladas y más con parmesano!! Bss
Estic pensant en fer unes galetes salades aixi que tot solucionat la recepta es bonissima.
Bon Nadal
Que bones, com totes les receptes de la Mireia que no fallen mai.
Una abraçada
Ara ens entenem….veus??
Jo encara he anat posant coses dolces però no en recordo cap de salada per aquí….Havia de ser de la mà de la R15, aquests nois son una passada i aquestes galetes també!!!!
M’encanten aquestes galetes, és un aperitiu que segur que queda boníssim! queda apuntat!
petonets
Cada bocado de esta delicia será como subir al cielo ¿no? Eso por lo menos.
Besos.
Unes galetes exquisites, Gemma.
Amb el toc del dàtils encara més.
un contrast de sabor, dolç i salat, i amb un color fantàstic.
Són galetes de diseny!!!
petonets!!
Molt bones i fàcils.
Tan prompte com compre dàtils les faig de seguida
Besets i Bon Nadal Gemma
Mmmmm… aquestes galetes les vaig fer l’any passat i ens van encantar. Un 10!! Bones festes!!
Trobarem a faltar la recepta del 15! Han sigut dos anys de reptes fantàstics, tot i que a vegades no arribem a tot, com m’ha passat aquest mes, encara que jo no soc massa d’aperitius, bé, no en faig mai, jeje, i llavors aquest mes no he participat.
La teva aprotació m’agrada molt, Gemma, ha de ser molt bona aquesta combinació de sabors, i els dàtils em tornen boja, quan en compro no paro!
Una abraçada, guapa!
Oh, que bo que ha de ser!!! El metge m’ha prohibit el formatge gras durant l’embaràs, però tan bon punt neixin les criatures, aquestes galetes cauen seguríssim!!
unas galletas irresistibles, no fallan, normal que vuelen! !
Bon Nadal
Peto
Realment irresistibles! una gran idea molt ben duta a terme! ets la millor!
He trobat aquest bloc amb receptes en català.
Espero que us interessi 😉
http://catcuina.blogspot.com.es/2012/12/patates-amb-rap-caracteristiques-per-4.html
Ostres, Gemma, aquesta vegada m’has fet venir salivera només llegir el títol del post: Parmesà, anous i dàtils! Les hauré de fer un dia d’aquests!!!
La combinació em sembla molt bona i així primetes han de quedar molt cruixents.
Geniales Gemma. Fáciles de hacer y con una presentación y un sabor (supongo) delicioso. Seguro que en estos días que nos esperan, será para los tuyos un auténtico lujo compartir tu mesa.
Te deseo todo lo mejor y que en el Nuevo Año, se vean cumplidos todos tus objetivos. ¡¡Disfruta muchísimo de estos días, entrañables y familiares!!
Un fuerte abrazo.
Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris!!!
La veritat és que trobarem molt a faltar la Recepta del 15… han estat dos anys plens de reptes i de receptes fantàstiques!
I ja sabem que les receptes de la Mireia Carbó no fallen mai, eh? Volem un quart llibre de la Mireia JA!!!!
Per cert, tots els que em vau demanar les receptes de la classe de Nadal de la Mireia Carbó, les podeu escoltar al programa de ràdio especial que va fer dimarts passat. El teniu aquí:
http://blocs.xarxaradio.cat/lacuinadecarbo/2012/12/18/receptes-de-nadal-amb-mireia-carbo/
Recordo aquesta classe de la Mireia i també ens van agradar molt.
Ahir vaig fer les galetes per avui i una mica més i no en queden!! anava coent i menjant. Sort que en vaig fer el doble!
Ja soc fet las galetes am quedat mol bones hare les portare que estem comvidads a casa la meva garmana , quina puntuacio als i donen , moltes gracies Mireia ,