Avui us presento una recepta d’aprofitament i plenament de temporada, uns flams de castanya finíssims que a casa ens encanten:
Aquest púding és el típic que es fa per aprofitar les sobres de pa, brioixeria o fruita que ja no vol ningú però que sap greu de llençar. I això és el què passava a casa nostra l’endemà de la Castanyada, amb unes castanyes torrades i fredes que anaven rondant d’aquí cap allà sense que ningú els fes gaire cas. Però des que vaig provar aquest púding faig que sobrin castanyes expressament, je je je…
Si mai heu tastat el flam d’avellana, aquest púding us el recordarà moltíssim. Amb el gustet de fruits secs torrats, la textura un pèl farinosa de la castanya i els trossets que no s’acaben de triturar, resulta boníssim acompanyat d’una salsa de xocolata calenta. I si no us han sobrat castanyes, val la pena que el feu expressament, amb castanyes cuites al forn també queda deliciós!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients: (per uns 8 flams)
• 5 ous
• 500ml de llet
• 300g de castanyes torrades
• 200g de sucre
• Caramel líquid
Preparació:
Si les castanyes són crues, coure-les uns 20 minuts a 190º (més temps no, tot i que no es veuen torrades ja estan cuites, més temps al forn s’assequen i s’endureixen).
Embolicar-les amb un drap gruixut i deixar-les reposar una estona. Pelar les castanyes i reservar.
Triturar amb el túrmix les castanyes, la llet, els ous i el sucre. Abocar-ho dins els motlles caramel·litzats.
Coure-ho al bany Maria al forn a 180º durant uns 20 minuts (si els motlles són individuals, una hora en un motlle gran).
Deixar refredar, desemmotllar i decorar al gust.
Bon profit!
Boníssims, una de les formes en que sí que em resulta atractiva la castanya! sucós a tope 🙂
em sembla fantastic aquest puding, pero a mi no em van massa les castanyes, el podria fer de nous, atmetlles….? que et sembla? petons
Gemma, no he provat mai el pudding, em sembla que ja ho he dit més d’un cop, i tal i com estan les coses…. he de treure imaginació de sota les pedres, i aquestes postres són ideals!!!!
Una forta abraçada i que passis una bona setmana!!!
Fàcil i bo, Gemma. Un aprofitament molt encertat!
Molt bona recepta, a mi al final em cansen les castanyes, aquesta és una bona solució! Una abraçada!
m’encanten les castanyes i aquest puding ha de ser una autèntica delicia
L’altre dia vam collir un quilo de castanyes i estan rondant per la cuina a veure que en faig…. potser aquests deliciosos flams són una opció!
Gemma, que bé que hagis penjat aquesta recepta, l’altre dia en vaig fer un i va ser un desastre, vaug comprar com una crema de castanyes per tenir menys feina i era immenjable, a més no em va quallar, hauré de provar la teva versió
petonets
Quin aprofitament més bo i lluido per les castanyes que sempre sobren
Petons
A casa les castanyes torrades mai sobren, però n’hauré de guardar algunes per poder tastar aquest púding que fa mooolt bona pinta!
Petons
Tenen un aspecte impresionant i ja imagino el gustet a castanya. Quina delicia! Avui justament volia fer unas quantes castanyes… potser que en possi més… :):)
Petons!
Quina forma de motlle més xula!!! i la pinta no cal dir-ho!!! petó
Però…tu has cuinat mai res que a casa teva no encanti???
Soc un psicòpata d’aprofitar coses a la cuina…m’agrada molt això que proposes!
Ciaos
Jordi
amb el que m’agraden les castanyes i lo poc que les amortitzo!!!! té una pinta fantàstica. petonets
Quina pintassa! M’encanta cuinar amb castanyes, l’altre dia vaig fer un paté d’allò més senzill que va triomfar! 😉
Petonets
Sandra
me pasa como la Judith me gustan pero se saco poco rendimiento a las castañas
bona recepta
peto
Starbase, coincidim del tot, confesso que a mi la castanya sola em costa, en canvi així en format púding queda boníssima!
Roser, jo l’he provat amb avellanes torrades i queda sensacional! I amb nous o ametlles també ha de quedar ben bo.
Gemma, després de tant de temps encara no has fet cap púding????? Però si fa segles que dius que hi has de posar remei! 🙂 Doncs a veure si t’animes amb aquest, que queda bo de veritat!
Marina, cinta i Eva, és una recepta d’aprofitament fantàstica. A més, plenament de temporada, val la pena aprofitar que ara les castanues són tan bones.
Neus, doncs és una bona opció, je je je… les pots torrar i les que us sobrin directes cap al púding! 😉
Lidia, aquesta és una de les receptes que vaig fer al mercat de Manlleu 🙂 Ja conec quina crema vols dir, però t’hauria d’haver quallat igualment… Quants ous hi vas posar? Al mercat de Manlleu vaig fer servir la crema que dius per preparar una mousse. A veure si també poso la recepta 😉
Sion, ja saps que m’encanten les receptes d’aprofitament! I a casa, les castanyes que sobren i queden fredes, l’endemà ja no les vol ningú.
Mercè, totalment d’acord, val la pena torrar unes quantes castanyes de més i fer que en sobrin expressament pel púding, je je je…
Pilar, si t’agrada la castanya, el púding t’encantarà! Es reconeix la textura i el gustet amb els trossets de castanya que no s’acaben de triturar.
Teresa, vaig fer servir uns motlles de silicona molt bonics 🙂
Jordi, i tant que sí!!! Però llavors ja no ho poso al blog, si no passa la censura de casa, la recepta no es mereix ser publicada, je je je… Penso que el púding ha de quedar ben bo maridat amb la teva cervesa de castanya 😀
Judith, penso que a moltes cases ens passa el mateix, oi? Jo crec que a part de torrades només en faig puré per acompanyar algun plat salat…
Sandra, uala, paté de castanyes! Ha de quedar ben bo. Posaràs la recepta? Penso que hauríeu de fer alguna recepta del 15 dedicada a les castanyes, que li traiem poc rendiment…
Miquel, precisament estem parlant d’això amb la Judith i la Sandra. Demanem una recepta del 15 dedicada a la castanya? De cara la propera tardor, podria ser molt bona idea, oi?
Els postres amb castanyes m’agraden molt he fet puding amb confitura de castanyes i queda un pudin molt fi.
Besets
Es cert, si sobren castanyes al endemà ningú les vol i el puding es perfecte.
Una bona idea sens dubte.
Petons.
Llàstima que les castanyes tinguin tan poca temporada, es un fruit que m´encanta. M´imagino el sabor tant i tant bó. Amb l´afegit de la xocolata calenta molt acertada proposta… Petons,
Pues no, nunca he probado el flan de avellana ni este tampoco. Tendré que degustar ambos ;D
Besos.
Em sembla una molt bona proposta per aprofitar aquestes castanyes que queden. Anotat queda!
Caram, quines postres més bones!! Haurem de torrar castanyes expressament per a fer-les. Paga la pena només de veure’n un resultat tan bo.
Siempre me dejas con la boca abierta.. me encanta!! Bss
Uiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!,,,vaia cosa m’has anat a ensenyar!!! això ha d’estar de muerteeeeeeee!!! amb el que m’agraden les postres amb castanyes…xo sempre em fa molta mandra quan vec que van crues pq és un conyàs pelar-les…xo així torrades…el faig segur!!!!!!!!
Petunets,
Eva.
Un bon postres de temporada.
A més de bo queda lluidor.I que motle mes xulo!
Besets
Bones!! sincerament el pudding es una d’aquestes receptes que encara tinc pendents de fer. I es que mai em decideixo, però veient la pinta d’aquest estic segura que aviat caurà!!
Petonets!!
Maria Dolores, amb la crema de castanyes faig una mousse boníssima! m’agrada la crema perquè et permet tenir castanyes durant tot l’any…
ANABDN, a casa les castanyes fredes no agraden a ningú. I escalfades al microones ja no és el mateix, oi? 😉
Joaquina, tens tota la raó, és una temporada molt curta. La resta de l’any ens hem de conformar amb la crema de castanyes en conserva…
Silvia, pues te recomiendo los dos! Además, el de avellanas puedes degustarlo todo el año…
Miquel, m0alegro que t’agradi!
Francesc, reconec que jo també en torro expressament només per poder fer aquest púding, je je je…
Dolores, gràcies!
Eva, a mi també em fa molta mandra pelar les castanyes crues, costa moltíssim! I si no les tens torrades, sempre tens el recurs de coure-les al forn 😉
Maria, el motlle és de silicona, són individuals amb les parets ondulades.
Laura, de veritat no has fet mai un púding??? És com fer un flam amb “coses” a dins, no costa gens i està boníssim!
quina xulada de postres… aquests motlles individuals caldrà anar a per ells i el proper any amagar un grapat de castanyes… que a casa no si val a fer-ne més, també se les cruspeixen….
Quina passada de púding!!!!
El motllo m’encanta.
Tindré que tornar a torrar castanyes.
Per poguerlo fer.
No sóc gaire de castanyes però amb flam no les faria cap lleig. Una presentació molt maca.
No ens van sobrar castanyes però em sembla que val la pena torrar-ne unes quantes per tastar aquestes postres ja que tenen una pinta magnífica.
PTNTS
Dolça
ho provarem:))
Gemma este es un lujo de postre!! y ahora que vienen las fiestas hay que considerarlo..
Besitos…
Me tornat una viciada dels púdings i aquest de castanyes em resulta totalment nou! Me l’enduc ara mateix jijiji
Petons! 😉
Ja tinc les postres de diumenge!! Aixó que a casa nostra mai sobren castanyes perquè ens agraden molt, i encara que fredes, també ens les mengem. Però sí, les faré expresament per fer aquest puding.
Tens raó que les castanyes fredes queden rodant per la cuina sense que ningú els faci cas. Una bona idea per aprofitar-les, que amb la crisi no estem per tirara res.
Estic fent memòria i diria que de púddings n’he menjat poques vegades! La veritat és que té una pinta boníssima. De vegades també faig que sobri menjar expressament per aprofitar-lo d’alguna manera que sé que m’agrada… Quin cas que estem fets els gastroblocaires! 😉
A casa fa molt temps que no fem castanyes torrades… a mi m’agraden crues!! però per fer aquest pastisset encara les torraria.
Petons!!
A nosaltres ens agraden molt les castanyes, sobretot les torrades, encara que en puding mai ho hem provat. Amb la teva explicació i les fotos que presentes ho posarem en pràctica ben aviat.
No he tastat el flam d’avellana ni el puding de castanyes, ja veig la de coses bones que em perdo!;)
Per cert, ahir vam torrar castanyes i en van sobrar, a veure si les aprofitem.
Bon cap de setmana.
.Haig de dir que sol-lament a la meva filla petita (31anys) li agraden en bojeria, peró ja fa dos anys que viu a Australia i en el lloc hon viu estan a més de 40º,lo que si vaig fer es quan passejaba per la Rambla de Tarragona en va entrar una mena de tristo al veure els llocs on venien castanyes els estudians, En baix comprar només per si a cas al arrivar a casa hi hagues la meva filla petita,
De totes maneres Gemma crec que faré expresament aquet puding, a nosaltres no ens agraden molt les castanyes , peró segur que deu estar delicios .!!!!!!!!!!petonets
Riquísimo Gemma. Ahora que las castañas se encuentran con facilidad es una delicia de postre.
Un besín y buen finde.
Ja tinc les castanyes, i demá el PUDING, ,jejejeje, je.
TERRATREMOL A TARRAGONA,HE POSAT LES CASTANYES AL FORN I HAN COMENÇAT A PETAR Y SALTAR COM A DIMONIS.
GEMMA LES TENIA QUE TORRAR UNA VEGADA PELADES ???????? .
LES HE TRET COM HE POGUT I LES TINC TAPADETES AMB UN DRAP.
SI ARRIBO A FER EL PUDING, JA T HO EXPLICARE.
Hola Magda, com has posat les castanyes al fron???
S’ha de fer IGUAL que si les torressis al foc amb una paella: has de fer un tall petit a la pell, deixar-les en remull una mitja horeta i després ja les pots coure al forn…
Dius que les has pelat abans de torrar-les? No… sempre es torren amb la pell!
Ostres, ja imagino el terratrèmol a Tarragona!
Ja explicaràs com ha anat, eh? 😉
Hola Gemma, el tall si que vaig fer-ho,amb pell també, lo que no vaig fer es deixar-les en remul
No saps com va quedar el forn, tot ple de pells pols de castanya el grill no es veia, ,bueno que de bon matí que estic netejan-lo.
Ja t’ explicarre més.
MOlt adient per aquesta època de l’any. Té una textura molt bona! ptonetsss guapa!
Ha d’estar molt bo, quina bona idea, me l’apunto. Uhmmm, deliciós.
Petons
Magda, doncs potser va ser això del remull… quin greu! 🙁
NO TOT SON MALES TOTICIES….EL PUDING ME HA QUEDAT MOLT BOOO,FINET DE GUST I SI NO DEIAS QUE ERA DE CASTANYES ,(NADIE LO IMAGINABA).
MOLTES GRACIES I ESPERO SER MES APLICADA A LA PROPERA RECEPTA,
Ja sé què faré a partir d’ara amb les castanyes que em sobren!!!!
Ara ja no m’en queden (katxis!) bé, però com dius puc provar-ho de fer coent les castanyes al forn! Segur que és boníssim!!! Petons!!!
Ens ha agradat molt la teva recepta!
Des de Castanya de Viladrau creièm que es poden fer receptes boníssimes com la que tu ens has proposat i per això cuidem els castanyers del montseny i els recuparem.
Ens pots seguir al Facebook.com/castanyaviladrau i a Twitter.com/CViladrau a on compartim entre altres, receptes amb castanyes.