Sopa de gerds i maduixots amb vainilla i sorbet de iogurt. Taller amb en Pep Nogué

Data
29 de març de 2012
Creat per

Divendres vam anar al taller de cuina amb en Pep Nogué a l’espai consum del Bonpreu. Una de les receptes que vam aprendre va ser aquesta sopa de gerds i maduixots, molt refrescant i ben carregada de vitamines:

Com que ja hem entrat a la primavera la temàtica del taller va ser precisament la cuina de primavera, amb les fruites vermelles ben presents a totes les receptes. Concretament, en Pep ens va preparar un parfait d’aviram amb gelatina d’Olivares, móres i crumble de blat de moro blanc, un bacallà confitat amb chutney de tomata i maduixots i una sopa de gerds i maduixots amb vainilla i sorbet de iogurt.

Crec que és una de les millors classes que recordo d’en Pep: totes tres receptes ens van semblar sensacionals, d’aquelles que sortint de classe penses, aquestes les faré totes! Fins i tot, les guarnicions em van semblar ideals per aplicar-les a d’altres receptes, com ara el chutney de tomàquet o el crumble de blat de moro. Al final de la classe vam poder tastar els tres plats i els vam trobar boníssims. La combinació del foie, l’Oporto, les móres i el crumble dolç és un clàssic deliciós; el bacallà amb el chutney de maduixots i la olivada em va agradar fins i tot a mi, que no suporto el bacallà; i la sopa de gerds era refrescant, dolça i àcida al punt i molt molt gustosa.


La Laura ja ha fet el parfait de foie i jo no he trigat a posar en pràctica la sopa de gerds. I estic segura que ben aviat algú dels que vam anar-hi farà el bacallà amb el chutney de tomàquet i maduixots. Efectivament, la Maria ja ha fet la tercera recepta que faltava, el bacallà amb el chutneyJa tinc ganes d’anar a la propera classe!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 200g de gerds
• 500g de maduixots
• 2 dl d’aigua
• 100g de sucre
• 1 beina de vainilla
• 250g de sorbet de iogurt

Preparació:

Fer un almívar amb l’aigua, el sucre i la beina de vainilla. Deixar refredar.
Rentar els maduixots i treure el capoll. Tallar 6 maduixots a dauets petits i congelar-los.
Triturar la resta de maduixots amb els gerds. Afegir l’almívar segons la dolçor que es vulgui. Colar la sopa i refredar.
Servir la sopa amb una quenelle de sorbet i els daus de maduixots congelats pel damunt.

Bon profit!

Comparteix

43 comentaris a “Sopa de gerds i maduixots amb vainilla i sorbet de iogurt. Taller amb en Pep Nogué”

  1. Saps, mai he menjat una sopa per postres, se’m fa estrany, la veritat, tot i que si es dolç no té perquè! aquesta sopeta teva m’encanta, la maduixa i la vainilla és fantàstica barrejada!!!! petons guapa

  2. Roser, de veritat no has menjat una sopa de postres? Doncs mira, les meves dues receptes són amb sopa, je je je… així que ja no tens cap excusa per provar-ho 😉

    La cuina de l’Eri, el sorbet converteix la sopa en un plat de luxe. A més, vaig fer servir un gelat de La Fageda que és boníssim!

    Starbase, totalment d’acord amb tu! Jo penso que de gelats en podem menjar tot l’any, però a l’hivern vénen de gust sabors càlids, mentre que ara m’agraden més els sorbets i acompanyats de sopes refrescants com aquesta.

    GEMMA, nosaltres vam sortir entusiasmats de la classe, entre nosaltres anàvem comentant: auqesta recepta la faré, i la segona també, i la tercera també! Je je je…

    Dolores i Miquel, amb aquest color és una sopa que entra pels ulls. A més, és molt sana i ben carregada de vitamines 😉

    Ribereña, el sorbet de iogurt li queda fenomenal!

  3. Marylou, va ser una classe de les millors que recordo. Jo encara tinc pendent el parfait de foie, però ja he provat el chuntey i ha quedat sensacional!

    Clara, ja veus que et vas perdre una bona classe. A la propera has de tornar a venir! 😉

    Mima, doncs apunta’t a la propera 😉

    Mònica, com és aquesta sopa que vols fer? Per sort, ara la temporada de maduixes és força llarga, a veure si tens temps de posar-la al blog 😉

    Silvia, ¿de verdad os gustó el plátano? Me alegro muchísimo, ya tengo ganas de verla publicada en tu magnífico blog 🙂

    El taller de cuina, són unes postres llegeres i molt sanes. I si algú fa règim, la sopa sola sense el sorbet també és molt bona 😉

    Judith, aquesta sopa de maduixes fins i tot se la menjaria la Mafalda, je je je…

  4. me’n alegro sue us agradés la classe. us espero ben aviat i a veure si en comencem a organitzar una de grossa entre la garrotxa i l’empordà! una abraçada a tots!

  5. Ja l´esperava! Va ser una classe sensacional. Tot estava boníssim. En Pep ja pecava una mica de “fajolitis” i va demostrar que és un gran cuiner.
    La sopa era una delícia. Em va agradar moltíssim perquè vaig trobar 3 textures diferents: la sopa de gerds, mig freda, el gelat i els tallets de maduixa congelats. Aquests últims un bé de Déu…Fanstàstic!

  6. Moltes gràcies pels vostres comentaris!!!

    La veritat és que són unes postres molt fàcils de fer i molt bones, és d’aquelles receptes resultones que m’agaden a mi. A més, amb aquest color vermell, queden molt vistoses. I ara que les maduixes estan en plena temporada val la pena aprofitar-ho 😉

    Coincideixo amb els que vau venir que la classe del Pep va ser de les millors que recordo, tos vam sortir entusiasmats. I la prova és que entre tots ja hem fet les tres receptes, la del bacallà que faltava l’ha feta la Marylou 🙂

    I Pep, quina il·lu el teu comentari!!!! Quan vulguis organitzem la trobada que dius, de cara al bon temps després de setmana santa segur que s’apunta tothom. Estic a la teva disposició 😉

  7. Que bo Gemma!! m’encanten aquests postres així, l’any passat vaig provar per primera vegada fer una sopa de maduixes i des de llavors que combinada amb gelats i alguna coseta cruixent, m’encanta! Tinc ganes de venir agun dia a aquests cursos! el dia que no em coincideixi amb res prometo apuntar-me!!

  8. M’encanta aquesta sopa, sóc fanàtica de les maduixes, en menjaria cada dia. Quin coloret tan bonic ha quedat, uhmmm
    Que vagi bé a Mallorca, ja ens explicaràs 😉
    Petons

  9. Que riques els gerds!
    Els fruits vermells són tan bons i donen tant joc … M’agrada molt aquesta forma de fer postres sans i deliciosos que ens ensenyen …
    La sopa amb aquest quenelle de sorbet es veu la mar temptadora …
    Peto0ons

  10. Ya no es época de frutillas por aquí, así que esta tendrá que esperar al verano que viene. Tu sopa luce deliciosa. Me tienta mucho eso de las moras en un parfait! Una propuesta de lo más original!
    Cariños

  11. Per la Roser: la crema de primer i la sopa per les postres!!
    Gemma,
    vares poder anar a alimentaria?
    Té una pinta i la foto sembla que el poguis menjar, real.
    amb el Pep, fantàstic, a més de classe moltes propostes.
    entre la garrotxa i l’empordà aquesta primavera!
    nosaltres varem fer tonyina, i les altres postres vermelles.
    Bona Pasqua!

  12. Bet, les properes classes seran a finals d’abril, el 26 i 27. A veure si pots venir, seria genial!

    Carme, avui és l’últim dia a Mallorca i han estat unes vacances magnífiques, amb un stage al forn can Salem fent elaboracions tradicionals de pasqua. Aquesta nit concert del Amics i demà cap a casa!

    Oteador de mercados , benvinguda a la cuina de cas, no coneixia el teu blog! Ara vinc a fer-te una visita 😉

    Erika, el parfait con la gelatina de oporto y las moras era una combinacion sensacional!

    Cuina conc, les classes del Pep son genials, oi?
    Vaig anar a l’alimentaria el dimecres, vaig poder anar al showcooking del xano saguer, el jordi butron i l’oriol balaguer del vcnvanguardia. Va ser molt xulo 😉

  13. Tens tota la rao, aquesta classe ha sigut de les millors!! Jo tambe he fet la sopa de maduixes i gerds (un exit total!!) i el crumble, aquest ultim com acompanyament a mil coses o per menjar a cullerades… ara falta probar el parfait d’aviram, que m’ha sorpres molt. Gracies per la oportunitat d’assistir! 🙂

  14. Ahora que los fresones están en su apogeo, esta receta es una delicia. Un postre para disfrutar después de una comida sin llenarse, pues se ve ligero y tan apetecible….

    Un besín.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *