Avui m’avanço un parell de dies a la convocatòria de la recepta del 15, que aquest mes de febrer està dedicada a les croquetes casolanes. Els que em coneixeu ja sabeu que sempre fujo dels fregits, per això la meva proposta és força original: unes croquetes dolces sense fregir 😉
El tema triat per Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta donarà molt de si ja que es poden fer croquetes de gairebé qualsevol cosa. Sent la recepta d’aprofitament per excel·lència, poden ser des del plat més humil fins a un aperitiu de luxe. Ja tinc ganes de veure quin recull de receptes hi haurà…
Mentre pensava quines croquetes dolces podia fer i com podia evitar-ne el fregit, l’Ana i el Víctor del blog Caminar sin Gluten van publicar una recepta que m’anava com l’anell al dit, eren exactament el que buscava! Val la pena llegir el seu post sobre l’origen d’aquestes croquetes, és un gran homenatge a les àvies que cuinen pels seus néts amb tot l’amor del món.
A més, encara més casualitat, el mateix dia vaig rebre un mail seu explicant-me que la Plataforma Ciutadana Celíaca volia presentar al Congrés una Iniciativa Legislativa Popular denominada Llei Celíaca Espanyola amb l’objectiu d’establir un marc legal d’empara i protecció pels celíacs. La presentació s’ha fet aquest dissabte i per això m’he avançat una mica a la Recepta del 15, ja que vull aprofitar aquest post especial d’avui per mostrar-los tot el meu recolzament. Si el Congrés admet la llei a tràmit, necessitaran tot el nostre suport per tal de recollir les 500.000 firmes que necessiten per tirar endavant la llei. Poden comptar amb mi i espero que amb tots vosaltres també!
Aquí teniu la recepta:
Croquetas de arroz con leche de la abuela Pepi
Avui, excepcionalment, prefereixo que aneu a llegir la recepta directament al blog de Caminar sin Gluten, i que aprofiteu la visita per donar una ullada a tota aquesta moguda que estan fent. Els desitjo molta molta molta sort!
Bon profit!
PD: us deixo un resum de la llei per si us interessa llegir-la: RESUM DE LA INICIATIVA
Molta feina feta però encara molta per fer respecte a la celiaquía. Encara estem lluny d’on hem d’estar. Una proposta bona en tots els sentits 🙂
UAU!!! la foto de la croqueta oberta ho diu tot. Mira que no sóc gaire fan de l’arròs amb llet però aquest farcit ha de ser boníssim i a la vegada sorprenent pels qui no s’ho esperen! Magnífica idea Gemma 🙂
uauuu unes croquetes d’arròs amb llet!!! m’encantaa la idea, i encara més quan no hi ha fregits pel mig!! un postre rodó (i mai millor dit), i en pots menjar tantes com vulguis!! recepta apuntada!! petons
Marina, m’agrada molt que la teva proposta sigui aquesta! Ens ofereixes dos ocells d’un sol tret: una recepta dolça boníssima i una informació sobre la plataforma ciutadana celíaca molt interessant. Jo no la coneixia i ara podré informar-me una mica més… gràcies! Petonet
Una recepta molt original!! He estat llegint el blog de Caminar Sin Gluten i és cert que les àvies fan el que faci falta pels seus nets! Molt maca la història i el record a aquesta àvia! M’apunto aquesta recepta, perquè a casa agraden molt les croquetes i també l’arrós amb llet, així que la combinació segur que els encantarà!!
que bé , alguna recepta sense gluten!
una propuesta doblemente buena,me encanta Gemma
bona setmana
La vida dels celíacs poc a poc es va fent més planera, de tota manera encara queda molt camí per recórrer, i iniciatives com aquesta compten amb tot el nostre suport!!
petonets
m’encanten aquestes croquetes dolces! són com petits bombonets d’arròs amb llet.
Hummmmmmmmm bonissimes, amb el café ideals . Molt bona proposta i molt original !!!!
Petons
Les iniciatives pels i dels celíacs ens repercuteixen directament a d’altres col·lectius que ho tenim encara més complicat. Els malalts metabòlics, com els meus fills que pateixen fenilcetonúria (o pku), tenen encara més greuges comparatius respecte la població en general. Hem anat millorant amb la concienciació social però encara ens queda molt camí polític, sanitari i econòmic per recórrer. Una gran recepta que nosaltres també podem aprofitar! Petons.
Aquestes agradarien a la meva filla! li’n faré! Farem el que calgui per a col·laborar per a aquesta llei!! prtó
Que bones!!!
Ben boniques i bones que t’han quedat! Quina bona idea!
Unes croquetes molt ben presentades, i han d’estar molt bones. A veure si hi ha sort amb l’inicitiva i segueix endavant.
Una abraçada
Hola Gemma!!!
Tinc amics celíacs i estic assabentada dels problemes que tenen…
Em miraré el resum que adjuntes per si podem ajudar d´alguna manera més.
I et felicito per aquestes croquetes tan bones i tan originals.
Me les prepararé per a mi mateixa, perque l ´arròs amb llet m´encanta…
Petonets.
Esperem que per el be de tots els que patim, directe o indirectament ,aquesta malaltía, la llei tiri endevant!!!
M’apunto la recepta per als meus celíacs.
Petonets.
Molt interessant aquesta proposta!
Nani
Muchísimas gracias Gemma, por este doble homenaje, ya que por una parte sabes que estas croquetas tienen un sabor especial para nosotros, y además, has aprovechado para dar a conocer la Propuesta de Ley que presentamos en pasado sábado ante el Congreso de los Diputados, esperando sea aceptada y contemos con toda vuestra ayuda y colaboración.
Te han quedado preciosas las croquetas, y has realizado una adaptación estupenda.
Gracias mil y mil besotes.
Gemma, què puc dir de la teva proposta? M’encanta!! Als menjadors que vaig estar treballant en vaig tenir uns quants de nens celíacs i realment buscar alternatives per a ells és una idea genial!! I aquestes croquetes han de ser boníssimes!
Moltes gràcies per participar
Petons!
Sandra
Segur que les croquetes són delicioses!Si estan fetes amb tot el caliu de la iaia no pot ser menys.A tu se’t veuen riquíssimes,i menuda presentació tan xula!
Besets
Hola,
Que maco i interessant la història de la iaia!!! Una recepta molt bona i ben pensada. Petonets
Hola Gemma:
Vaig llegir-ho també, Un bon blog el que ens portes i les croquetes molt bonetes:))
Aqui us deixo un altre enllaç:
http://plataformaleyceliaca.blogspot.com/
quina bona pinta. tampoc som amants dels fregits, tot i que les nostres si que ho són!!! molts petonets reina, vaig a veure l’enllaç
Molt bona iniciativa!! Està molt bé perquè avui dia ja se’n poden trobar cada vegada més productes sense gluten i trobo que publicar aquest tipus de receptes està molt bé! 🙂
Ostres, està molt bé això que siguin sense gluten, perquè pobres celíacs sempre van de cul per poder menjar coses bones… La iniciativa, genial! I a més sense fregits… IDEALS!
Em sembla molt bé la iniciativa legislativa, i estic amb la Montse que moltes de les reivindicacions del celíacs obren la porta, però no estaria de més que la legislació sobre l’hosteleria i sobre establiments on es venen productes processats però no envasats (forns de pa, xarcuteries…) els obligués a conèixer els ingredients dels productes que ofereixen. Perquè tothom que tingui alèrgia o intolerància a algun aliment es pogués moure amb una certa tranquil·litat.
oncs un doble homenatge molt maco i les croquetes ara vaig a veure-les.
Muas!
A casa varem haver de fer dieta sense gluten ni làctics durant un temps. Ja sabem el pa que si dona. Tan de bo s’aconsegueixi, molta sort!!!
Unes croquetes delicioses!!! Varem estar a punt de fer-les d’arròs amb llet…. Ens queden pendents. M’emporto la recepta.
Ptns
Que bones aqueste croquetes!! El que més m’ha agradat es que són sense fregir!!! L’arròs amb llet em perd. Aquest cap de setmana el volia fer de forma diferent, no descarto fer aqueste croquetes.
Quina recepta més original, i sense coure!! M’ha encantat!
Petons
Quina bona idea Gemma! Molt bona iniciativa per aquesta causa!
Unes croquetes delicioses. No saps com m’encantaria agafar-ne una del plat…haha! I la iniciativa fantàstica. Hem d’anar avançant amb aquests temes tan a l’ordre del dia.
Moltíssimes gràcies per participar bonica.
Petonets!
Una proposta molt interessant!!!Sana i molt nutritiva!!ens l’apuntem, i a veure si ens animem a preparar-la aquest cap de setmana! 🙂
Que bones i originals Gemma, gràcies per la recepta, segur que les faré.
Un petonet
Starbase, és una gran iniciativa, oi? Queda molta feina per fer, però mica en mica s’aconsegueixen coses molt grosses!
Helena, la foto de la croqueta oberta demana clavar mossegada a la pantalla, oi? Je je je… Queden amb una textura suau molt bona!
Roser, a casa no ens agraden gens els fregis, de manera que quan vaig veure aquesta recepta que arrebossa sense fregir vaig pensar que l’havia de fer!
Marina, em feia il·lusió fer coincidir les dues coses, aprofitar que la recepta era sense gluten per difondre aquesta gran notícia. Espero que tinguin molta sort!
Neus, les receptes de les àvies sempre són les més bones, oi? Sobretot quan estan fetes amb tanta dedicació com aquestes croquetes que havien de ser sense gluten…
Marta i Miquel, m’alegro que us agradin!
El taller de cuina, mica en mica s’està aconseguint molt. Que acceptin la llei a tràmit seria un gran pas endavant!
Eva i Quima, queden unes croquetes bombó delicioses per acompanyar el cafè de després de dinar… de vici total!
Monse, tens tota la raó que queden molts col·lectius amb problemes més greus que tampoc tenen cap ajut ni reconeixement… No sabia que els teus fills patien pku, és un trastorn encara menys conegut que la celíaquia. Ànims i endavant!
Teresa, si a la teva filla li agrada l’arròs amb llet, aquestes croquetes triomfaran 🙂
Gemma, boníssimes!
Pol, van ser bones, oi? 🙂
Cris, els desitgem tota la sort del món!
Titnaii, jo també tinc molts amics celíacs, necessitaran les firmes de tothom per tirar endavant la llei. I si t’agrada l’arròs amb llet, aquestes croquetes t’encantaran!
Gemma, tens celíacs a casa? Jo també els desitjo tota la sort del món!
Nani, queden bones i són molt fàcils de fer 🙂
Ana y Víctor, me alegro que os haya gustada la receta y el post, ya sabéis que siempre podéis contar con mi apoyo. Esperemos que acepten la ley a tramito y entonces empezaremos la recogida de firmas. Y las recetas de las abuelas siempre son especiales, sobretodo si están hechas con tanto amor como estas croquetas 🙂
Sandra, que els menhjadors escolars tinguin menús especials per a celíacs ja és una bona senyal del canvi que s’està fent… però encara queda molt camí per recórrer!
Mesilda, queden unes croquetes suaus i boníssimes!
Helena, les receptes de les iaies s’han de guardar com un tresor, oi? 🙂
Cuina cinc, ja he posat un link al blog que dius, és precisament el blog que aglutina tota la inciativa de la llei celíaca espanyola. Gràcies per la informació! 😉
Judith, tot i que no ens agraden els fegits, un dia és un dia, oi? je je je… La vostra proposta és molt bona!
Anaïs, mica en mica es va normalitzant la celíaquia, però els preus dels productes sense gluten encara són molt cars! 🙁
Clara, aquestes croquetes sense fregir són ideals! I tot el que sigui per tirar endavant aquesta llei serà benvingut…
Bugaderes, cretament queda molta feina a fer, no només a nivell de la cuina sense gluten… però mica en mica totes aquestes inciatives aconsegueixen millorar les condicions d’aquests col·lectius tan desfavorits. No ens hem de rendir!
Gemma, un doble homenatge molt sentit 🙂
Catieu, ostres, doblement comlicat cuinar sense gluten i sense lacotsa… Ja he vist la vostra proposta dolça, també em sembla molt bona! 😉
Ribereña, si t’agrada l’arròs amb llet, has de provar aquestes croquetes! Segur que triomfaran 🙂
Roser i Maria, m’alegro que us hagin agradat!
Marina, la vostra proposat està tenint molt èxit, aquest cop superareu el record de participació!
L&C i Marina, si les feu ja m’ho direu, estic segura que us encantaran!
Moltíssimes gràcies per tenir-nos en compte. Aviam si aconseguim alguna cosa 🙂
Estarien boníssimes les croquetes, seguirem el recopilatori.
Un exquisit petit four! Espero que hi hagi sort i que no es quedi en tràmit…no soc optimista, parlo de l´ofici, però no té per què passar.
La textura és increïble. Què bones!
Que riques croquetes dolços, tenen una pinta molt bona, és una bona idea el de no fregir … Jo també intento no fer-ho. A veure si puc fer jo unes avui.
Beso0os
Aquestes els hi faria amb molt carinyo pel meu germà, es un “adicte” a l´arros amb llet, i sense fregir encara millor, ja que es molt prim mirat… petons,
Una proposta deliciosa i amb un gran missatge. A veure si és pot aconseguir l’objectiu de protecció als celíacs.
El doble repte més que superat, fer unes croquetes dolces i sense fregir.
Petons
Que bones Gemma!! i sense fregir, com a mi m’agraden 😉 És veritat que s’assemblen una mica! Quin munt de combinacions que estan sortint avui mare meva!! un petonàs! i ànims amb el braç!!
m’encanta l’arròs amb llet, en aquest format croqueta ha de ser boníssim. i la iniciativa a favor de la llei celíaca em sembla molt adequada, jo també en conec i és molt necessari donar-los tot el suport possible perquè és un problema ben gros i cada vegada més freqüent.
Glutoniana, s’acaba de saber que NO han acceptat la llei a tràmit. Quins desastre! És una pena, no entenc quins motius tenen per rebutjar la proposta. Estic indignada!
CristinaT, un petit four deliciós. La llei res de res :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Bojosperlacuina i Donibaneko, queden unes croquetes suaus i delicioses. I sense fregir encara millor! A veure si les proveu 😉
Joaquima, al teu germà li encantaran, són ideals pels fans de l’arròs amb llet!
Carme, acabem de saber que han rebutjat la proposta de llei :((((((((((((((
Bet, ens hem posat d’acord amb les croquetes que hem fet, je je je… i és que sense fergir són molt millors 🙂
Manel, a nosaltres no ens agrada gaire l’arròs amb llet, però en canvi en format croqueta ens va agradar molt. La teva proposta de truquetes és molt original 🙂
Una recepta 10!! I sense fregir, aixó dona mil punts extra, i a sobre sense gluten, la guinda del pastís. Un petó
Sempre que toca recepta del 15 penso com te les empescaràs per fer-ne una versió dolça. I, com sempre, la teva proposta és sensacional! L’arròs amb llet no m’entusiasme però amb aquesta presentació no li faria pas un lleig!
Petonets!
La veritat és que tenir algú a casa amb aquest problema es fa difícil i més si és un nen petit… com li has de dir que no pot menjar les galetes que mengen els seus amics!! Per fortuna ara és molt més fàcil trobar farines i productes sense gluten i ben etiquetats i s’ha de dir que Mercadona ha fet una gran feina en aquest sentitl.
Gemma m’has deixat amb la boca oberta!!!!!!!! No només són croquetes dolces, sinó que no es fregeixen!! Això sí que és innovar 😉 Un petonàs!!