Divendres passat vam anar al taller de Cuina amb bolets amb en Pep Nogué a l’Espai Consum del Bonpreu. Entre les receptes que ens va fer hi havia aquestes postres tan originals amb camagrocs:
Tot i la mala temporada d’enguany, sembla ser que les pluges de finals d’octubre han aconseguit salvar la temporada. Per això el taller va resultar molt interessant, ja que vam aprendre com cuinar els bolets amb receptes més originals que el clàssic fricandó amb camasecs o els típics rovellons a la planxa amb all i julivert.
Ja sabeu que en Pep és un pou de saviesa en tot el què fa referència a la gastronomia. Des dels ingredients, passant pels productors, fins a les receptes, té un profund coneixement que transmet als oients amb una passió que s’encomana. En aquesta ocasió ens va preparar un bacallà amb pil pil de bolets, un roast beef de vedella bruna amb bolets i holandesa d’herbes i espècies i uns farcellets de poma de Girona amb rossinyols de pi. Ja veieu que totes tres receptes fugien de les clàssiques elaboracions amb bolets a les que estem tots acostumats.
Personalment, la recepta de postres m’interessava moltíssim. Feia temps que havia llegit receptes de postres amb bolets, però no m’havia atrevit mai a provar-ho, em semblava massa agosarat. Però en tastar la que ens va cuinar en Pep a classe, em va semblar sensacional, de manera que m’he afanyat a preparar-la a casa. A tots us animo que oblideu els prejudicis que els bolets han d’anar en plats salats: la combinació de la poma amb el gust de bosc i de terra dels bolets és sorprenent i espectacular. El cruixent de la pasta brick, la melositat del farcit, el contrast de temperatures (si el serviu amb gelat)… fan que siguin unes postres per sorprendre i satisfer a convidats gourmets molt exigents!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 8 pomes Golden
• 200g de mantega
• 100g de sucre morè
• 300g de rossinyols de pi (camagrocs)
• 100g de mel
• 50ml de vi de Porto
• 4 fulles de pasta brick
Preparació:
Pelar les pomes, tallar-les per la meitat, treure’ls el cor i posar-les a un safata de forn amb la mantega tallada a daus i el sucre morè. Coure-ho al forn a 160º uns 45 minuts, fins que siguin toves. Reservar.
Coure en una paella els camagrocs. Afegir el suc de les pomes, la mel i el vi. Coure uns 2 minuts i reservar.
Muntar uns farcellets amb la pasta brick, les pomes i els camagrocs ben escorreguts. Coure-ho al forn a 180º uns 10 minuts, fins que es daurin.
Servir calent acompanyat, opcionalment, d’un gelat cremós d’avellanes.
Bon profit!
òndia! quina idea més bona!!! gràcies per penjar-la al web!!
Certament, va ser un postre diferent i molt encertat, que de fet podria convertir-se en un bon entrant per aquestes festes, per què no? I com dius, jo que no el coneixia, realment en Pep Nogué va aconseguir transmetre entusiasme pel que fa, transformant-ho en una cosa senzilla, malgrat no ser-ho realment.
Hola, bon dia,
Em costa molt imaginar el sabor, però com no, confiarem i ho farem, que segur que sorpren a tothom!!! Petons
SI jo tampoc m’atreviiria a posar bolets a un postre, però si dius que és tan bo, jo et crec! aixi que m’apunto la recepta perquè segur que sorprén si li dius a algú que és un postre amb bolets!jejej petons
Una combinació brutal, amb aquest contrast de sabors…. Em sembla l’aperitiu ideal per gunayar-se als convidats
Era boníssim!!!! el Pep, com tu dius, és un pou de sabiesa i ens fa passar una estona divertida i molt didàctica!
Com sempre, t’ha quedat ben xulo!!
Petonets
Mira que aquest cap de setmana tinc pensada una recepta amb pasta brick però em sembla en guardaré una mica per provar aquesta teva…que bo!!!!!
El Pep és un crack fent combinacions com aquesta, però la teva presentació no l’iguala ningú, eh? Escolta, no he treballat mai amb la pasta brick, té alguna complicació que hagi de tenir en compte per la primera vegada?
Doncs a mi també m’ha sorprés la utilització de bolets en els postres. I per descomptat em sembla encertadíssim 🙂
Quines delícies que vos prepara Pep!
La meva sogra crec que va venir l’altre dia, ja et dic que a la propera et salude 🙂
Gemma! realment costa d’imaginar un postre amb bolets però jo em fio prou de tu com per provar-ho, jeje!! La veritat és que sigui com sigui, el farcellet té molt bona pinta i t’ha quedat perfecte de forma!
Molts petonets!
P.D.: jo també em passo l’hivern amb botes i botins pel fred! 🙂
Aquest plat m’agradaria però el que no veig tan clar és que ho demanés com a postres, se’m fa estrany.
Una proposta molt atrevida… i sorprenent… segur que delciosa!!! en prenc nota
No m’hagués imaginat mai unes postres amb bolets!!! Sempre ens sorprens Gemma!!! 🙂
Petunets,
Eva.
Trobo que és una recepta perfecta per aquests dies nadalancs que s’acosten!!!
Petons
carai! realment ens has trencat molts esquemes posant unes postres amb bolets…primer he pensat que ho havia llegit malament, perquè tu mai fas receptes salades!
Em sembla sensacional!
Quina meravella; jo aquestes postres les provaria amb una bola de gelat…
Fa temps que tinc ganes d’introduir els bolets a les postres, ara ja no en tinc excusa! quina pinta!
Petonets
Sanda
Mmmmm quina llàstima no haver-hi pogut assistir! és la primera vegada que veig uns postres amb bolets, quina delícia no? tinc ganes de tastar-ho, només em falta la pasta brick, que no compro gaire sovint perquè per mi sola n’hi ha massa i tinc por que s’assequi…
tiene que ser muy bueno despues de hacerlo el Pep y el tuyo la pinta es magnifica y crujiente y desde luego es sorpendente,habra que probarlo
peto
Mira que quan he vist el títol l’he hagut de llegir dues vegades. I he pensat 2què li ha passat a la gemma que fa un plat salat?”. Són unes postres!!! amb camagrocs!!! Ara si que ho he vist tot…
però amb recepta d’en Pep, i publicades al teu bloc han de ser bones per força. No trigarem a tastar-les!
Oooooh!! Això si que es una delicatessen!!
Realment si que mhas sorprès no havia vist mai unes postres amb bolets, però tenen una pinta boníssima! Aquesta la farè segur, tinc que degustar aquesta combinació.
Una combinació estranya però que ha de ser boníssima. No m’agraden gaire les barreges, però amb aquesta m’atreviria, perquè crec que ha de ser boníssima!!! A més, si “la Gemma” ho diu, m’ho crec!
Petons
Mare meva! Al Gabri li hauria encantat aquest taller de cuina!! M’apunto la recepta que tot el que sigui amb bolets ho haig de fer! 🙂
Em sembla molt atrevida la recepta, però ja m’imagine tots els sabors (i els donyets) del bosc eixint dels farcellets. Que no la faré? Moltes gràcies per acostar-nos aquestes rceptes tan diferents.
Besets
Ostres Gemma, no se m’hagués acudit mai fer unes postres amb bolets!!! S’haurà de tastar!
Petons!
Ohhh, que bo!!!! Amb la gana que tinc ara me’ls menjaria amb molt de gust!
Anirac, les receptes del Pep Nogué sempre són bones!
Marga, em va encantar conèixer-te en persona. Ja vas veure que en Pep és fantàstic, aviam si pots seguir venint a les seves classes 😉
Elena i Roser, totalment d’acord, és molt atrevit posar bolets a les postres… però us animo a provar-ho, estic segura que us encantarà 🙂
Helena, no és un aperitiu, són unes postres. Pensa que porta sucre i que combina molt bé amb un gelat d’avellana… Millor de postres que d’aperitiu.
MaryLou, en Pep ens encanta, és una passada els coneixements que té de tot. Precisament ahir vaig sentir altre cop el tema de la carn de bou o de vaca vella que ens va explicar!
Núria, val la pena que et guardis una mica de pasta per provar la recepta. La resta d’ingredients (a part dels bolets) és fàcil tenir-los per casa.
Programa Quins fogons, la pasta brick encara és més fàcil de fer servir que la pasta fil·lo, no cal ni pintar-la amb mantega. Només has de vigilar que no se t’assequi, treus la necessària i la resta la guardes tapada de seguida.
Starbase, ja veus que et perds unes bones classes. Però amb tantes coses que fas és impossible tenir temps per tot 😉
Glutionana, de veritat va venir la teva sogra? El proper dia s’ha de presentar, eh? Us ha fet alguna de les receptes? Van ser totes molt bones.
Alba, a ple hivern confesso que vaig amb descansos de neu, je je je… (però tenen una estètica molt urbana, no et pensis! 🙂 )
Mònica, amb la mel, el sucre i el gelat, és ben bé per menjar de postres.
Alfons i Eva, tot és atrevir-se! Us asseguro que queda molt bo, la combinació de poma i bolets queda perfecta!
Ribereña, és ideal per sorprendre convidats molt exigents 😉
Gemma, ja has llegit bé, ja: bolets a les postres! Fa temps que havia vist receptes però mai ho havia provat… i queda molt bé.
CristinaT, precisament el Pep ho va recomanar amb un gelat d’avellana. Jo no en tnia i el vaig posar de vainilla, que també ens va agradar molt.
Sandra, a mi em passava igual fins que vaig tastar la recepta del Pep. De seguia la vaig voler fer pels de casa 😉
Bet, doncs hi ha forces receptes de bolets a les postres, totes molt originals. Si no tens pasta brick, també es pot fer amb fil·lo i et quedarà igual.
Miquel, el contrast de textures queda fantàstic. I ja sabem que les receptes del Pep no fallen mai 😉
El taller de cuina, el primer cop que vaig llegir una recepta de postres amb bolets em va passar el mateix, je je je… Però et recomano que la provis, val la pena atrevir-se!
Miquel i Cris, us recomano que la feu, és una combinació delicatessen total 🙂
Margarida, sí que és una mica atevit, i la barreja pot sorprendre, però t’assegur que el resultat és sensacional, atreveix-te!
Anaïs, si al Gabri li agraden els bolets, aquestes postres les has de fer sí o sí. I més tu que mimes tant al Gabri, je je je…
Queti, és una recepta boscana molt tardorenca, ideal per la temporada que estem ara. Val la pena que la facis! I qui sap si sortirà un follet de dins el farcell? Je je je…
Mercè i Estefania, pot semblar estrany, però la combinació queda molt bé. I si la recepta és del Pep, té l’èxit assegurat, oi?
Uns farcellets amb sorpresa.
Mai se m’haguera ocorregut posar bolets en les postres.Superoriginal!
Besets.
També es por fer servir com aperitiu, no? Es fa extrany veure bolets als postres.
Petons.
Ens vam quedar ben sorpresos, eh? t’han quedat fantàstics!!! els tic pendents per fer…! bon cap de semana o pont!!!
http://shop.mylovelyfood.com/products/218-my-lovely-food.aspx
Són desmuntables i molt bé de preu!! 😀
Postres amb bolets??? Doncs jo no n’havia sentit a parlar mai! Però per què no, amb lo deliciosos que estan 🙂 Jo és una de les coses que, quan arriba la tardor, més trobo a faltar: el rovellons de la meva terra! Però ja tens raó, aquest any no n’hi ha hagut massa…
Sandra, no tenen stock, quina ràbia! Però ara que ja sé on trobar-los, els acabaré comprant, je je ej… i molt bé de preu, és veritat!
Hola Gemma estimada i guapa tu
mil gràcies com sempre per compartir aquestes clases de cuina tant maques a les que pòts assistir
mil petonets Susanan
Molt original Gemma no he probat mai un postre aixi, la pinta es deliciossa.
Bsts
A mi tampoc se m’hauria acudit posar bolets als postre, de ben segur que sorprens a tothom! Aquests farcellets tenen una pinta fantàstica, caldrà provar-ho.
Viniendo de vos tomo la recomendación de los hongos con los ojos cerrados. Aunque la verdad es que no me animaría a probara por mis propios medios. Tiene una pinta espectacular!
Cariños
Siempre que llego a tu cocina, pienso lo mismo: la suerte de poder asistir a esas fantásticas clases dónde hay tanta creatividad y tanto bueno. Este postre con los hongos, es verdaderamente sorprendente y seguro que exquisito.
Un besín.
Gemma, no sé que sucede, que mis comentarios suben a tu blog cambiados. Cambia el sentido de las frases e incluso las mayúsculas y la puntuación.
Tot i que n’ he vist, mai m’ he atrevit a fer servir bolets en un recepta dolça, de tota manera potser m’ animo perquè aquests farcellets fan molt bona pinta i segur que són molt bons.
Extraordinari !