Dijous vam tornar a les classes del Club Social Caprabo amb tota la colla de blocaires. Després d’un any sense la Mireia Carbó, tots teníem moltes ganes de tornar a veure-la en acció. I ens va encantar!
Sabeu aquella sensació que no t’adones de com has trobat a faltar una cosa fins que la tornes a tenir? Doncs això mateix vam sentir dijous amb la Mireia. Quin gust tornar-la a escoltar, veure-la cuinar, aprendre els seus consells i tornar a riure amb les seves bromes! A més, a les seves bromes habituals, ara s’hi han sumat les anècdotes de ComRàdio i les històries amb els seus peques, així que la classe es converteix en un espectacle molt divertit 🙂
Això sí, sense oblidar mai que allà hi hem anat a aprendre a cuinar, eh? Entre broma i broma, per exemple, ens va explicar des de com netejar les barbes dels musclos fins a com trobar el punt just d’una reducció de Pedro Ximénez. Les tres receptes que va preparar van ser uns espaguetis “Tete Carbonetti” (el seu germà, je je je…), un pastís de formatges i raïm i un conill amb xocolata blanca i avellanes. Totes tres receptes les vam trobar molt pràctiques, amb ingredients que tots tenim a casa, senzilles de fer i amb un gran resultat. En resum, tres receptes 100% made by Mireia Carbó!
Divendres mateix vaig preparar el pastís de formatges i raïm, aprofitant que sovint els divendres fem sopars informals de pizza o pa amb tomàquet. Si sou formatgers, no dubteu en fer-lo, la combinació dels formatges, la sobrassada, el raïm i, SOBRETOT, la reducció de Pedro Ximénez és sensacional!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 1 base de pasta brisa
• 150g de formatge Cheddar
• 150g de formatge Maasdam
• 150g de formatge de cabra
• 150g de sobrassada
• 30 grans de raïm
• 1 got de vi dolç Pedro Ximénez
Preparació:
Tallar els grans de raïm per la meitat, treure les llavors i deixar-los macerar amb el vi dolç uns 30 minuts.
Punxar la base de pasta brisa i coure-la sola 10 minuts a 200º.
Col·locar sobre la pasta una capa de sobrassada, una capa de formatge Cheddar i els altres formatges ben repartits a dauets.
Escórrer el raïm (reservar el vi) i repartir-los per sobre els formatges. Coure-ho tot al forn uns 10 minuts més.
En un cassó, reduir el vi macerat fins que tingui consistència de xarop.
Servir el pastís calent amb la salsa.
Bon profit!
Uauu t’ha quedat igual!! quina mà que tens!! Doncs si que em va agradar el taller, si, vaig aprendre molt amb poca estona. El problema que vaig tenir és que NO sé qui sou, diria que a tu sí que et vaig reconèixer, però tampoc n’estava segura i sóc tímida per llançar-me a saludar i després que m’hagi equivocat! jaja! hauré de remirar els blogs, a veure si surten fotos de vosaltres i així ja no tindré problemes d’aquest tipus… el primer contacte ja el tinc, a la segona ja vindré amb més confiança!! petons
Roser, el proper cop t’has de treure la vergonya i venir a dir Hola, que segur que som nosaltres! Em va saber greu no trobar-te 🙁
En canvi, van venir a presentar-se les altres dues cares noves, la Montse de Sants (de a bell bulto) i el Miquel (de Piminetos verdes), així que ja veus que sense vergonya, eh? je je je… Mica en mica aniràs coneixient a tota la colla, que tothom és molt maco 🙂
Quins contrastos! m’agrada molt aquesta proposta de pizza semi-dolça. La sobrassada amb el raïm és el que encara m’ha deixat sorpresa. T’ha quedat preciosa 😉
Aquesta recepta em va encantar. I la del conill també tenia bona pinta. Segur que no trigo gaire en fer-les.
Salut
Caram, Gemma! Quina bominació més genial. El formatge combinat amb raïm el conec, però amb sobrassada ja deu ser la pera!!!
La Mireira estava molt maca i molt ocurrent, com sempre i les seves receptes són tan fàcils de fer i tan bones… la anyoravem!
T’han quedat ben maques!! també la Teresa les ha fet i diu que són boníssimes!
A veure si puc fer-les el proper cap de setmana!
Petonets
Formatge??? Ara mateix l’afegeixo a la llista de pendents! Té molt bona pinta 🙂
La veritat es que ja només per l’aspecte val la pena fer-lo…que bo!!!
molts petons
Sempre t’ho dic, què xulos quests cursos! Si tingués més temps, m’apuntaria. Als de avid Lienas hi havia anat amb la meva cosina, però ara fa temps que no puc 🙁
La recepta que ens portes avui em sembla tan bona! M’encanta la combinació formatge i sobrassada i si a sobre li afegeixes la base de brisa, el toc dolç del raïm i al reducció de Pedro Ximénez…mmmm! Ha de quedar espectacular. Aquesta la faré sí o sí. És molt fort el formatge maasdam? no el coneixo gens.
Molts petons!
Quin pastís!!! M’ha agradat molt el contrast de sabors, el formatge, la sobrassada i el raïm… ha d’estar deliciós… ens agrada tant el formatge a casa que m’emporto la recepta per fer-la!
Petonets.
Quina bona pinta!! 🙂 Una recepta genial ara que als vespres ja refresca i vénen de gust plats més contundents com aquest pastís de formatge. 😉
Apa, que bé que ho passeu a aquestes classes!!
Petons!
Genial, quina enveja, sort que ara almenys la puc escoltar per la ràdio, encara que sigui a deshores, el past´si s’ha de tastar.
Una abraçada
Ester
Gemma,
t’ha quedat igual … quina bona pinta!!!!!
jijiji, tu també amb formatge, eh??? aquest tipus de pastís és molt interessant!!! apuntadíssim. Molts petonets bonica
No voldria caure en l’estereotip més absolut, però AQUESTA CAURÀ i LA TINC A LA LLISTA DE PENDENTS…. es que s’aplica perfectament en aquest cas hahahahaha. X-P
Ostre, quina rábia no haver pogut nevir.Espero que a la propera no em surti cap entrebanc.
Tot i així ho vaig pasar pipa fent les galetes…
Petonets.
mmmm…així que és un pastís no de postres??? Me l’apunto que a casa els divendres normalment toca pizza i peli!!! jejeje!!! i amb el que ens agrada a nosaltres el formatge… 🙂
Petunets,
Eva.
A casa van agradar moltíssim! vaig haver de comprar el Pedro Ximenez… però val la pena! bona setmana!
PRIMERO FELICIDADES POR ESTAR ENTRE LOS BLOG QUE ESCADELLA CONSIDERA MEJORES …Y QUE VISITA ..SEGUN DICE EN SU ENTREVISTA …SEGUNDO CON ESTAS RECETAS NO ME EXTRAÑA NADA …SE VE INCREIBLE …BSSS MARIMI
la classe amb la Mireia va ser genial! s’apren molt i és molt divertida. El pastís fa una pinta, ummmm
Realment la Mireia és única. Ens va saber greu perdren’s aquesta rentrée, però segur que hi haurà més ocasions. Del pastís no cal dir que te una pinta fenomenal i sols veure els ingredients ja t’agafen ganes de tastar-lo.
Una abraçada
Quina passada! Jo vaig gaudir moltíssim. Em vaig estrenar en l’espai del Caprabo, no havia vist mai a la MIreia, però n’havia sentit parlar, i a sobre us vaig poder saludar…Una estona fantàstica, perquè la Mireia és molt ocorrent i pràctica, i aprens moltes coses en poc temps! Jo he fet les receptes aquest cap de setmana. Un èxit!! Petonets.
el volver a tener a la Mireia en clase es una suerte que hay que seguir aprovechando porque hace la clase muy amena con sus bromas finas y ademas se aprende mucho y lo mas importante las recetas siempre triunfan.LO pase genial.Yo los espaguetis Tete Carbonitti ya los he probado y ahora me falta el postre que tu has bordado mejor que la profe.Hasta la proxima
Quina gana! el divendres els sorprendré! xiiii no digueu res!!!!
Gràcies per la recepta!
Jo vaig sortir corrents…em vaig quedar fins que va posar el pastís en el forn… El format petit ja el vaig calar…el gran em va semblar massa farcit.
Helena, són uns contrastos que lliguen molt bé. De fet, la sobrassada amb mel és un dolç-salat molt conegut, així que és lògic que aquest també quedi bo.
Miquel, molt de gust de conèiexer-te en persona! Ja veus que et feia més gran, je je je…
Me mare ja ha fet els espaguetis i diu que són boníssims, així que només ens falta provar el conill 🙂
Marina, “uva y queso sabe a beso” je je je… I amb la sobrassada també lliga molt bé.
Marylou, tots hem enyorat molt a la Mireia, oi? Troba el punt just entre bromes i explicacions, de manera que aprenem molt sense adonar-nos i alhora ens ho passem molt bé.
Gltuniona, tu que ets tant formatgera, aquesta recepta t’encantarà! Fas la base sense gluten com si fos una pizza i et quedarà iguald ebo 😉
Núria, l’aspecte està bé, però el gust… sensacional!
Alba, la reducció de PX és CLAU perquè la recepta sigui espectacular, és IMPRESCINDIBLE. El formatge Massdam és suau, però pots posar-hi qualsevol altre formatge que t’agradi 😉
Ribereña. el contrast queda fantàstic, la combinació de sabors sorprèn però queda boníssima.
Mercè, un dia has de venir a les classes, que fa temps que no coincidim… total, Barcelona no està tant lluny! 🙂 I és veritat que és contundent, je je je…
Ester, ja he sentit a la ràdio que algun cop han llegit receptes teves, oi? Em va fer molta gràcia saber que eren teves 🙂
Erundina, no et vaig saludar… Ja l’has fet tu? 😉
Judith, aquest cop sembla que m’hagi posat d’acord amb els Rulos de la Fletcher, je je je… una recepta més de formatge per triar! 🙂
Starbase, posa’l a dalt de tot de la llista, que és sensacional!
Gemma, quina llàstima… però a la propera ja vindràs. Com et van quedar les 200 galetes? Només d’imaginar-ho… quina feinada! 🙂
Eva, nosaltres el divendres també fem peli + pizza, je je je… i aquest divendres enlloc de pizza vam tenir pastís de formatge. I salat, je je je…
Teresa, jo tenia un cul d’ampolla, però n’hauré de tornar a comprar, perquè la reducció la vaig trobar molt bona per posar a altres receptes 😉
Garlutti, vas veure el programa Generació Digital? Quina il·lu que em va fer… tinc pendent posar un post al blog per explicar-ho 😉
Eva, les classes de la Mireia són absolutament GENIALS!!! Ja tinc ganes d’anar a la propera classe a l’octubre, je je je… A més, vaig sentir alguna cosa de galetes, així que aquesta no me la perdo 😉
Josep, ara que la Mireia ha tornat segur que tindrem moltes ocasions. Ja estic esperant que em diguin quin dia ens reserva pel més d’octubre 😉
Montse de Sants, molt de gust de conèixer-te en persona. M’alegro que t’agradés la Mireia, hi fa molt bé, oi? Doncs a partir d’ara ja et pots apuntar a tots els cursos, je je je…
Miquel, me mare també ha provat els espaguettis i diu que són boníssims. Ja posaràs la recepta al blog, eh? 😉
Sílvia, si el fas ja m’ho diràs 😉
CrsitinaT, ja et vaig veure que marxaves, quina ràbia això de la vaga de trens… El proper cop tornem a quedat totes juntes a Sabadell, eh? 😉
Ostres! quina enveja. Que greu em va saber no poder anar-hi al final! però la setmana pasada vaig estar fatal del costipat! La Marina m’ha de pasar les receptes!!
A la propera ens tornem a apuntar!
Petonets!
I tant que deu estar bona aquesta recepta i no es gens complicada.
Petons.
Deu ser deliciós aquest pastís. La combinació de formatges amb la sobrassada ha de ser exquisita i el toc final el de la reducció de Pedro Ximenez. Jo també volia anar a retrobar la Mireia i les seves classes però vaig tenir feina i ho vaig haver de cancel-lar. A veure si m’escapo aquest mes.
Mare meva, avui estem formatgeros!! I això que jo no ho sóc gens… però t’asseguro que aquests pastissets me’ls menjaria encantada, quina pinta!
Petonets
Sandra
Uau!!! quin pastisset més bo, m’encanta, aquesta segur que cau aviat, la combinació és boníssima!! petonets!
Ostres Gemma!Que recepta mes original.
Has fet una combinació deliciosa.Perquè no tinc els ingredients,si no la feia ara mateix!Este cap de setmana la faig segur.
Besets
boníssim! com tot el que fas! artistassa!
Espectacular !!! Sembla que ensumo aquesta delícia :O)
Quina enveja les trobades. Ja t’ho he comentat algún cop… tant de bó hi pogués anar.
Bravo per la Mireia
Aquesta dona és una artista! i veig que teniu un bon rollo que fa goig de veure. Ja m’agradaria a mi poder venir en alguna ocasió, bé, no es sap mai.
Ei, ja has vist que el tema muntanya va de meravella. I Vallter-Núria una passada, ja en tinc la crónica preparada, d’aquí uns dies la publico. Cada cop que miro les fotos em ve una alegria!!!
Petons i moltes gràcies per tota la teva atenció, s’agraeix que darrera tot això hi ha algú que et llegeix, i persona si no passo tant sovint però no tinc tantes ocasions com abans per visitar els vostres blogs.
Ei!… una mica més i em salto el toc de la sobrassada .. Un 10 per la Mireia!!
Pues no vi el de la Mireia pero el tuyo da gusto verlo.
Besitos
rosa
El pastís fa una pinta tremenda i les classes de la Mireia han de ser una passada. M’agradaria apuntar-m’hi alguna vegada, he sentit mil cops parlar de la Mireia Carbó i encara no la coneixo en persona…
Petons!
Anna
Laura, quina ràbia l’encostipat… et vas perdre una gran classe de la Mireia! Sort que el mes vinent tornarem a anar-hi, je je je…
ANABDN, fàcil i boníssima, com totes les receptes de la Mireia 😉
Belén, la reducció de PX és el secret de la recepta, sense la reducció no és el mateix. I a veure si a l’octubre pots venir a la classe!
Sandra, és un pastís per amants del formatge! Sembla que ens haguem posat d’acord publicant receptes de formatge, oi?
Bet i Maria, la combinació queda boníssima, proveu-lo!
Pol, va ser bo, oi? 🙂
Mima, a veure si algun cop pots venir a les classes, que la Mireia en directe és genial… I si no, sempre et queda el consol d’escoltar-la a la ràdio 😉
Gemma, va anar bé la travessa Vallter-Núria? És una excursió preciosa! Ja tinc ganes de llegir la crònica de les aventures, je je je… Jo sempre llegeixo amb especial atenció tots els posts on es parla de muntanya 😉
Alfons, a tu que t’agrada la sobrassada aquest pastís l’has de fer!
Rosa, dóna gust veure’l i encara més menjar-lo, je je je…
Anna, aquest any tindrem moltes oportunitats d’anar a les classes de la Mireia, a veure si pots venir algun dia, que val la pena! Fa receptes super pràctiques, aprens truquillos i a sobre rius moltíssim 🙂
Avui he fet el pastís per sopar. Estava boníssim!!!!! Recomano a tothom que proveu de fer-ho perquè està genial!!
Quina pinta!
Brutal. M’encanta la combinació d’ingredients. Ho penso fer. Gràcies Gemma, ho fas de meravella.
Impresionant.