Aquest és el Xuixo de Plàtan que va fer en Pep Nogué durant una classe de cuina apassionant a la qual vaig tenir la sort d’assistir:
Des de fa un parell de mesos, la revista Descobrir Cuina i els supermercats Bonpreu ofereixen un taller de cuina amb en Pep Nogué, gran cuiner i assessor culinari de la revista. Durant el taller, en Pep cuina tres receptes de les publicades aquell mes. Per participar-hi, només cal enviar un correu electrònic i ser un dels afortunats en el sorteig.
Per la sessió del març jo vaig ser una de les afortunades 🙂 El taller es va fer el dijous 27 de març a l’Espai del Consum del Bonpreu, justament al mateix lloc on l’endemà vam fer la classe amb el David Lienas. Quina casualitat, oi? I sobretot, quina sort! La classe va ser genial, només érem 10 persones i vam poder estar tota l’estona a tocar d’en Pep Nogué, mirant com cuinava i escoltant les seves interessants explicacions. Vaig disfrutar moltíssim! Es nota que en Pep és un apassionat de la cuina i, sobretot, un apassionat del producte proper i de qualitat: va parlar de formatges ripollesos i garrotxins, d’arrossos italians, de sopes d’all catalanes, de xuixos gironins, de pastanagues menorquines… ja enteneu què vull dir, oi?
Les receptes que va fer són de l’edició del març: “Sopa d’all, poma i pa integral amb llunes de pebre rosa” de la Carme Ruscalleda, “Risotto de fonoll i gorgonzola” d’en Roger Martínez i “Xuixo de plàtan” d’en Jordi Roca. Al final de la classe vam poder degustar-les totes tres i, francament, li van sortir boníssimes. Em va sorprendre sobretot la sopa d’all; la vaig trobar exquisida, fina i molt dolça. Ja tinc triat l’entrant del proper dinar de “quedar bé”;) Pel que fa al risotto, el fonoll li dóna un toc de frescor i d’anisat que contraresta el gust tan potent del gorgonzola. També em va fer il·lusió que hagués triat el xuixo de plàtan; precisament és la recepta del març que vaig fer jo pel bloc i confesso sense vergonya que li va quedar millor a ell que a mi… naturalment!
Només em falta agrair a l’equip de Descobrir Cuina haver-me permès assistir a aquest taller. Vaig gaudir-ne molt i aprendre encara més. Iniciatives com aquestes són les que distingeixen una bona revista de cuina… aconsegueixen que l’afició a la cuina i als productes de qualitat dels amateurs com jo creixi cada dia una mica més.
Moltes gràcies!