Després de dos mesos de l’última recepta, avui us en proposo una molt refrescant per combatre la calor: un granissat de meló senzillíssim de fer, ideal per recuperar mica en mica la pràctica perduda tant temps allunyada dels fogons.
La recepta la vaig llegir aquestes vacances que hem passat al Llac de Garda, a la revista Sale & Pepe que ja us he comentat algun cop. Salvant les distàncies, és l’equivalent italià a la nostra revista CUINA i sempre que vaig a Itàlia me la compro i en faig alguna recepta (com el semifred o el tiramisú). Aquest mes d’agost hi havia un article ideal per l’estiu amb un recull de receptes de sorbets, gelats i granissats a base de fruita. Boníssimes, sanes, refrescants i molt molt fàcils de fer.
L’únic que he modificat a la recepta original ha estat l’herba aromàtica, que a la recepta recomana la farigola i, com que no en tenia, hi he posat menta. A més, trobo que la combinació del meló amb la menta és sensacional i encara més refrescant. A casa ens ha encantat!
I us explico un truc pel granissat que sempre faig i va molt bé: fondre dins l’almívar calent (ja fora del foc) tres fulles de gelatina hidratades i escorregudes. No canvia la textura del granissat però en canvi reté un pèl més l’aigua, cosa que retarda el desgel i fa que l’efecte granissat duri més temps. Proveu el truc i ja m’ho direu 😉
Aquí teniu la recepta:
Bon profit!
QUè bo i refrescabt!!! no coneixia el truc de la gelatina, ho tindré en compte.
Petonets
Jo estic suscrita al Sale & Pepe però la veritat es que posar-li una cara a la recepta s’agraeix i més si es tan bonita com la teva. Molt fàcil i amb uns colors fantàstics.
Petons
Quin granissat més bo!! El contrast dels gerds i la menta trobo que és molt acertat. Em guardo el teu truc, perquè penso que pot ser molt útil.
Petonets!!
quina presentació més fantàstica! m’encanten els colors! i segur que ha de ser molt refrescant.
Ah! Amb la calor que fa, es fantástic aquest granissat. Molt be el truco de la gelatina, queda anotat.
Petonets.
Quna meravella de granissat, m’emporto el truc, gràcies ;-))
Petonets
Quina presentació més maca! Jo li afegiria un rajolí de rom per fer-lo més divertit 😉
Molt maco fins que he vist que porta gelatina, mira que li tinc por! Un dels meus reptes personals és aconseguir superar aquesta “por”.
Bon cap de setmana.
Un granissat fresquet ara si que ve de gust! Trobo que el canvi que has fet amb la menta combina millor amb el meló. M’apunto el truc de la gelatina.
M’encanta aquest granissat! No pot ser més refrescant… provarem lo de la gelatina!
PEtonets
Sandra
M´agrada molt aquesta classe de meló, i la receptamolt fresca!!!! apuntada!!! petons
L’any passat ma germana d’Itàlia em va portar la revista, només tinc una però la miro i remiro hi ha unes fotos espectaculars!
M’agrada este postre m’agrada 🙂
m’encanta com l’has presentat!!! i la recepta clar!!! el meló m’encanta. Molts petonets i bon cap de setmana guapa
aquest pastís és d’allò més refrescant!!
jajajajaja estava pensant en buscar en el teu índex un pastís de formatge i he escrit pastís al comentari enlloc de postre jajajajaja quina mala jugada m’ha fet el cervell!!!
ara si me’n vaig a buscar el pastís!
Una receta magnífica con una presentación 10. Me encanta el contraste de colores, texturas, sabores y temperaturas.
Besos.
Molt bé, m’agrada molt perquè amb aquesta calor s’han de prendre coses fresquetes
Que bé que pugui assistir al taller de cuina! No saps com n’estic de contenta! em fa molta ilusió! aquest postre es veu deliciós, llàstima que no m’agradi el meló, es pot fer amb síndria??! suposo que sí…hauré d’investigar a veure que surt! petons guapa i bon cap de setmana!
Gemma, m’atreveixo a dir que lo teu és com muntar en bici. Per molt que facis parentesi al fogó… no diexes de saber cuinar estupendament 🙂
Gemma, només la foto ja em refresca… ( Aquí a Sabadell pica, eh) Aquest estiu he vist moltes receptes de granissats i la del meló se´n porta la palma. Només ha faltat que la fessis tu…Provaré el truc de la gelatina.
Mmmmmmm,… ho provarem!!! Fa una pinta sensacional!!!
Petonets!!!
Aquests postres tenen que estar deliciosos, aquests els faré aviat
Petons
Ha d’estar boníssim aquest granissat. Me l’apunto! I moltes gràcies pel truc.
Petons.
Belén
M’agrada més amb la menta que amb la farigola.
Petons.
Gemma, amb la calor que fa aquest granissat és ideal!!!
M’ha encantat el truc per retardar el desgel. 🙂
Petons!
Marylou, aquest setembre que està fent calor d’agost, un granissat d’aquests es posa divinament. Prova’l i ja m’ho diràs 😉
Anna, reps el sale & pepe a casa??? Ostres, que xulo! Jo el compro cada vegada que anem a Itàlia de vacances, és com un ritual que fa més vacances, je je je. ..
Ribereña, el meó amb la menta és una combincació clàssica deliciosa. I el contrast àcid dels gerds li queda molt molt molt bé!
Anirac, és super refrescant, molt vistós i sobretot molt fàcil de fer. Aquestes són les meves postres preferides, je je je…
Gemma i Carme, el truc de la gelatina en els granissats és fantàstic, a mi me’l van explicar ja fa temps i sempre ho faig. La textura queda igual, però el granissat aguanta més temps. Proveu-lo i ja ho veureu 😉
MA, ostres, m’encanta la teva proposta! Un toc de lior li hauria quedat fantàstic!!!! Llàstima de no haver-ho pensat abans, però m’ho apunto pel proper cop, gràcies!
Mònica, no em puc creure que tinguis por a la gelatina!! Però si és molt fàcil de fer servir… ho has de provar, que ja veuràs com et surt bé. De totes maneres, la gelatina no és imprescindible, eh? A la recepta original no n’hi ha 😉
Cris, a mi també m’agrada més la menta que la farigola, trobo que amb el meló combina molt bé i queda molt més refrescant, oi? Queda pendent provar-ho amb la farigola per veure si també ens agrada.
Sandra i Silvia, són unes postres molt refrescants ideals per la calor d’aquests dies. I molt sana! Una manera de menjar fruita i hidratar-se que segur que agrada a tothom 😉
Glutoniana, és una revista que entra pels ulls, oi? I les receptes són molt fàcils de fer, totes es poden fer a casa sense cap problema… Jo només tinc les dels cops que he anat a Itàlia, llàstima que aquí costi de trobar 🙁
Gràcies pel truc. La presentació i la combinació de colors genial. Molt refrescant.
Petons
Que presentació mes bonica i acolorida.
El truquet m’ha paregut fantàstic.El posaré en practica.
Besets.
Aiii que bé que hagis tornat, Gemma!! 😀 jaja i “por todo lo alto”, amb aquest granissat que m’hi tiraria a sobre ara mateix!! (és clar, amb la calor que fa…)
Molts petonets!! 🙂 🙂
M’ agraden molt els granissats de fruites naturals i hi ha un bar a Gironella que en serveixen, provaré de fer aquest a veure si em surt bé.
Judith, presentat amb el mig meló queda molt bonic, oi? El que porta més feina de tot és buidar el meló sense fer malbé la pell, je je je…
Eva, sigui pastís o siguin postres, aquest meló és moooooolt refrescant 🙂 Ja has fet el pastís de formatge?
Silvia, el contraste de colores y colores queda muy bien. Es una receta fácil con un gran resultado.
Ester, està fent un dels setembres més calurosos que recordo 🙁 I mentrestant, postres refrescants com aquestes són les que vénen més de gust.
Roser, aixó podràs conèixer a molts dels blocaires i posar cara als autors dels blogs. El dia del Caprabo hi ha més gent a part de nosaltres, de manera que t’hauràs de presentar perquè et poguem reconèixer, eh? I amb síndira quedaria igual de bo, ja ho crec!
Starbase, moltes gràcies 🙂 Ahir vaig preparar un berenar i vaig fer en un moment 4 postres diferents, totes alhora! je je je… tens raó que és com anar en bicicleta!
CristinaT, a Sabadell fa una calor horrorosa 🙁 No recordo un mes de setembre tan calorós. El truc de la gelatina va molt bé, ja ho veuràs 😉
Gemma i Sion, fàcil i molt bo! Si el proveu ja m’ho direu 🙂
Belen, Anna i Mercè, feu-lo que és molt fàcil i molt refrescant. Amb menta ens va encantar, ara falta provar-lo amb farigola com diu la recepta. I el truquet per retardar el desgel és fantàstic 😉
Carme i Maria, la presentació en el meló és molt vistosa, oi?
Anna, ja tocava, oi? Je je je… que aquest any he fet dos mesos de vacances de blog i ja he perdut la pràctica a escriure receptes!
Anna, nosaltres a Arco vam tastar uns granissats sensacionals, els millors granissats que he tastat mai, tots fets per ells amb fruites naturals. Espectaculars!
una presentacio molt vistosa i molt bona y con la calor de estos dias va genial para resfrescarlos.
peto
Quina presentació!!!! Aquest granissat tan fresquet és fantàstics per aquests dies tan calorosos. Provaré el teu truc de la gelatina, no se m’havia ocorregut.
Hola Gemma, guapa,
Quin granissat més elegant! 😉 D’en mica en mica anem agafant el ritme! Moltes gràcies per convidar-nos a les classes! Estic desitjant que arribi el 29 per retrobar-nos! Ains, quina il·lu em fa! 🙂
Un petonàs i feliç setmana,
Marina
Hola bonica!!!! Moltes gràcies pel teu comentari!!! has estat la primera després de tant de temps sense posar cap entrada!!!
Pel que fa a les postres que ens presentes avui, et diré que la presentació és inmillorable!!! i que jo tampoc no coneixia el truc de la gelatina!!! Moltíssimes gràcies!! sempre és un plaer venir-te a veure!!!
Cada vegada m’agraden més les fotografies del teu bloc, s´n de revista total!
i les receptes tenen una pinta deliciosa!
salutacions
Genial per aquests ultims dies de calor!!! La presetnació moníssima!!!
Hola! es la primera vez que te visito y me ha encantado tu blog Sobre todo cuando he visto ese fresquito granizado de limón se me ha hecho la boca agua. Pero lo que más contenta me ha hecho a sido leer que has estado este verano en el lago di Garda, yo también estuve por allí.
Saludos
Gemma,els rollets són com la massa del palo català.Queden mes bé sequets però sense passar-se.Prova’ls que t’agradaran.
Besets
Miquel i Cristina, amb aquest mes de setembre tan calurós que tenim, aquestes postres refrescants i lleugeres són les que vénen més de gust, oi?
Marina, jo també tinc ganes que comencin els tallers de cuina. Sobretot aquest any que la Mireia Carbó torna a fer les classes del Caprabo 🙂
Miel, ben tornada de nou! A veure si tu també agafes el ritme, eh? 😉
Laura i Catieu, proveu el granissat que us encantarà!
Olga, benvinguda a la cuina de casa! El granissat és de meló, però imagino que el de llimona també quedaria bo 😉 Has estat al llac de Garda? És preciós, oi?
Maria, moltes gràcies per l’aclariment, ara ja sé com han de quedar 😉 Aquest dolços tradicionals de les nostres àvies no s’haurien d’oblidar mai, oi?
Un postre molt refrescant i saborós i amb aquesta presentació, encara el fa més temptador!
Un petó ben fort
Hola Gemma,
Quina bona pinta que fa aquest granissat i que ben presentat, m’agrada molt l’ideea de congelar la pell i utilitzar-la de recipient.
Una recepta ideal per estos calors el meló el tinc al congelador així que probaré la teua recepta.
Besets