Flam de xocolata i taronja

Data
15 de novembre de 2010
Creat per

Divendres passat vam fer el tradicional Sopar dels Escorpins, que fem cada any amb la colla de Sabadell per celebrar els nostres aniversaris. De postres vaig fer un parell de pastissos i avui us ensenyo aquest flam de xocolata i taronja:

El sopar, com sempre, va anar molt bé: amb bon ambient i bona companyia, els riures estan garantits. El menú d’aquest any era un monogràfic de pastissos, quatre de salats per començar i dos de postres per acabar. A més, després del sopar vam fer el tradicional concurs d’endevinar músiques, que enguany va canviar la música per les pel·lícules. Quin nivell, el grup guanyador ens va apallissar a tots! I l’any que ve ja sabem que anirà de pintura…

La recepta del flam està inspirada en el pastís de iogurt i llimona, però canviant els iogurts per una crema de xocolata i la gelatina de llimona per una de taronja. Tots sabem que la xocolata i la taronja són una combinació deliciosa, oi? A mi és de les que m’agraden més… El resultat és simplement deliciós, els gustos de xocolata i taronja es troben al punt i té una textura de flam suau i cremosa. Boníssim!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 500ml d’aigua
• 1 sobre de gelatina de taronja Royal per a 500ml
• 3 cremes de xocolata de 125g (jo vaig posar Vitalinea Danone)
• 250g de llet condensada
• Caramel líquid

Preparació:

Escalfar 250ml d’aigua. Afegir la gelatina i remenar fins que es disolgui bé. Afegir els altres 250ml d’aigua i remenar.
Incorporar les cremes de xocolata, la llet condensada i barrejar fins que quedi homogeni.
Abocar la mescla dins un motlle caramel·litzat i reservar a la nevera fins que qualli, d’un dia per l’altre.
Desemmotllar, decorar i servir fresquet de nevera.

Bon profit!

Comparteix

51 comentaris a “Flam de xocolata i taronja”

  1. Hola Gemma, soc una altre Gemma i fan incondicional del teu blog. M’encanta fer dolços i, la veritat, he tret moltes idees del teu blog.No m’atreveixo mai a fer-te cap comentari. Avui m’he decidit i et dono les gracies per totes les bones receptes que presentes i que son éxit assegurat. Vaig fer el pastís de llimona i iogurt i estava boníssim. El de xocolata i taronja, el cap de setmana proper.
    Un altre vegada GRACIES.
    GEMMA

  2. El sopar dels escorpins és el preludi que ja s’acosten les festes!! sou com de la família, i és com si també fóssim de la colla!! esteu guapíssims. Aquest flam tan refrescant segur que va fer tirar-ho tot avall! Mil petons, estimada.

  3. Hola Gemma, veig que us ho vau passar molt bé… aquest flam de xocolata us va animar força, eh! i ironies de la vida…ahir vaig menjar-ne un tros de sacher guarnit amb juliana de taronja…m´encanta la combinació taronja-xocolata…está de muerte!!

  4. Una meravella de flam. Tens raó que la combinació de taronja i xocolata és boníssima. Tot i que jo si no visualitzo la taronja ja no ho trobo igual, les ments simples (i els olfactes poc sensibles com el meu) necessitem de l’estimulació visual per acabar de trobar la taronja en plenitud.

    Pero vaja, que són handicaps personals 🙂

  5. Primer quan he llegit “el sopar dels escorpins” m’he imaginat alguna cosa molt exòtica…
    Aquest flam deu ser boníssim, perquè com bé dius, la combinació de xocolata i taronja és universalment coneguda i reconeguda!
    També et va tocar fer els pastissos salats? Que no s’aprofitin de tu els teus amics…
    Felicitats si va ser el teu aniversari!!

  6. Quina colla de bons llaminers!, xocolata i taronja, combinació 10, amb textura de flam encara més suau! un postre a tenir en compte.A reveure.

  7. Encara que jo no sóc massa xocolatera, una mica si que en probaria pq té una pinta que no vegis… i a me mare segur que li encantarà!! Per cert… no em parlis de Sabadell, si us plau u_u que estic fent les pràctiques de la uni aquí al Parc Taulí i tinc unes ganes de que arribi gener per tornar a la uni a fer teoria….!!!

  8. Por las sonrisas de la foto se ve que la pasaron super bien y se divirtieeron un montón. Me encantó este flan que no necesita horno! Lo tenés resuelto en un ratito, buenísimo.
    Cariños

  9. Oooohhhh quina delícia!!!
    Ja tinc ganes de provar-lo!!! Si el vull més light, canviant la llet condensada per llet amb edulcorant anirà bé, no??
    Apa, gràcies!!!
    Petonets i felicitats pel teu aniversari!!!

  10. Aquests sopars son tant agradables i hi ha tanta diversió i riures! sempre són un plaer!!!
    El menú fabulós i el postre que ens presentes és exquisit!! xocolata i taronja ideal i a sbre en flan!!!mmmmmm….
    Molts petonets!

  11. Carme, ja saps que les meves receptes preferides són aquestes, fàcils i ràpides de fer amb un resultat deliciós 😉

    Gemma Serrano, benvinguda al bog!!! M’alegro que per fi t’hagis animat a deixar un comentari 🙂
    Si et va agradar el pastís de iogurt i llimona, aquest encara el vam trobar més bo, així que l’has de fer! I igual de ràpid que l’altre, je je je… Ja em diràs com t’ha quedat, eh?

    Ara, la xocolata i la taronja és una de les combinacións dolces que m’agraden més… és simplement sensacional!

    Vermells, amb els anys que fa que ens coneixem, ja heu vist unes quantes edicions del Sopar dels Escorpins, oi? Ja som com de la família 🙂 Són d’aquelles tradicions que repetim cada any amb molta il·lusió 🙂

    CristinaT, un Sacher combinat amb taronja ha de ser sensacional! Mil vegades millor que aquest senzill flam de xocolata… Vas fer tu la Sacher? Ja la posaràs la blog, eh? 😉

    Mercè, per tota la colla vaig fer un parell de flams grossos, de mida gran. Tot i que repartir el flam en motlles petits tampoc porta tanta feina i a l’hora de servir és molt més pràcitc 😉

    Teresa, per aquí som uns quants escorpins, je je je… I a tu et van fer un pastís de llimona sensacional, encara me’n recordo 😉

    Carme i Mima, una recepta senzilla, ràpida i molt bona! Amb una texutra de flam i una combinació de sabors extraordinària.

    Eva i Ana, la xocolata amb la taronja no falla mai, oi? I quallat amb gelatina és una recepta molt senzilla de fer, no és un flam autèntic fet amb ous però també queda molt bo.

  12. Starbase, et prometo, et juro i t’asseguro que en aquest flam apreciaries el gust de la toarnoja. TOTS el vam notar i el vam trobar molt ben equilibrat amb el gust de la xocolata… Creu-me que val la pena provar-lo 😉

    Gemma, el sopar dels Escorpins ja és tota una tradició a casa nostra, el fem cada any pel mes de novembre, és el dia que tenim a tota la colla de Sabadell a sopar a casa. Tot i la feinada de cuinar per tanta gent, ens fa molta il·lusió i ens ho passem molt bé 😉

    Mercè i Glòria, va quedar boníssim!

    Anna, quina casualitat, visc molt a prop del Parc Taulí, je je je… Que no t’agrada Sabadell? 🙂

    Erika, fué una cena con risas y un ambiente genial 🙂 El flam sin horno es una receta fácil y muy práctica para cuando tienes a mucha gente invitada 😉

    Gemma, sí, igual que vam comentar pel pastís de iogurt i llimona, el pots fer tan light com vulguis, je je je… tot i que segur que no serà el mateix 😉

    Joan, el concurs d’aquest any va ser fantàstic! Ens van posar unes escenes de diferents pel·lícules i es tractava de dir tot el que podíem: títol, actors, director, banda sonora… I clar, de cada pel·lícula van triar escenes poc conegudes per fer-ho més interessant 🙂

    Silvia, son unos invitados muy agradecidos, todo les gusta y todo les parece perfecto. Con invitados así da gusto cocinar!

    INgrid, aquests sopars són genials, amb bon ambient i riures sense parar, des del primer moment. És una colla molt divertida!

    Glòria, mica en mica aniré posant les receptes, que sempre em passa igual: arribem el mes de desembre i encara estic posant les receptes dels aniversaris, je jeje…

  13. Quin goig de sopar! No és mala idea, no, la de fer soparets entre tots. L’amfitrió no es carrega massa de feina i la complicitat queda garantida. Amb aquest flam degueres quedar com la reina de la nit!

  14. Desde luego das en el clavo con los ingredientecasan a la perfeccion.Divino como siempre tus postres y encima tienes una colla estupenda,todo se lo comen y no replican
    felicitats por la bona sort de tener estos amigos
    petons
    miquel

  15. El Sopar del escorpins!!!Que guai un altre any…no falleu mai! a mi tb m’encanta la combinació xoco + taronja, un èxit assegurat! Ja tinc ganes de veure els pastissos que portes a la feina!
    Petunets,
    Eva.

  16. Què bonic poder fer any rere any aquests sopars, es nota que us ho passeu en gran!
    M’agrada molt el tipus de postre que proposes avui. És d’aquells que te’ls menges com si res, llàstima que les calories no siguin tan fàcils d’eliminar, jeje!

  17. Mmmm,
    Quin flam més bo, realment la xocolata amb la taronja per a mi es una de les combinacions més exquisides. Quan faig foundi de xocolate, el que primer vola és la taronja.
    petons Gemma.

  18. Aquestes cares de felicitat són per la tasta d´aquestes postres delicioses… o per la trobada entre amics… les dues coses, segur.
    El flam té una pinta exquisita.
    Xocolata i taronja… el provaré.
    Petons.

  19. M´encanten els flams, sempre que vaig a algún restaurant i no se qeu demanar acabo demanant flam , es riuen de mi però és un valor segur , i que coi! a mi m´encanten els flams! i aquest està de vici.
    Moltes felicitats i a estudiar les pintures per l´any que ve.

  20. Aquesta cullerada de flam que sura per la foto fa ganes de llepar!
    La confitura d’arboç duu feina si la vols deixar sense llavors… Si la vols amb llavors també és molt bona (i té més fibra!).

    Besades!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *