El Centre Comercial Glòries organitza del 22 al 30 d’octubre Glòries amb Xocolata, un certamen que al llarg de vuit dies desenvolupa diversos tallers de pastisseria i xocolateria, degustacions, massatges, concursos i altres activitats relacionades amb la xocolata. Jo vaig assistir al show cooking del xef Ramon Freixa que va inaugurar aquest esdeveniment:
En Ramon Freixa va protagonitzar un taller en directe sota el lema Del salat al dolç on va presentar un menú complet de quatre plats i pa per acompanyar-los, amb la xocolata formant part dels ingredients a totes les receptes:
El pa, un pa de pessic de xocolata fet al moment al microones; d’entrant, una hamburguesa d’ànec amb xocolata, ketchup casolà amb xocolata blanca, torradeta amb grué de cacau i gelat de mostassa; de primer, un mar i muntanya amb gambot i presa ibèrica, amb crema de xocolata, all negre, puré de sèsam negre i préssec; de segon, un conill amb salsa de xocolata, endívia amb mantega de cacau, albergínia amb fava tonka i crema d’albergínies; i de postres, un souflé de xocolata, esfèric de iogurt amb xocolata blanca, sablée de xocolata, peta-zeta de xocolata, llençol de cacau i crema de xocolata al 70%.
Tenint en compte que tot plegat ho va fer en mitja hora, és evident que duia el mise en plat molt ben estudiat: va explicar que tot estava preparat al seu restaurant de Madrid, i que ho havia transportat en avió dins la maleta envasat al buit. Sort que no li van inspeccionar l’equipatge a l’aduana, je je je…
Us prometo que al final de la sessió va quedar ben demostrat que la xocolata té moltes més possibilitats a la cuina a part de les postres!
La resta d’activitats del certamen també són molt interessants i entre elles destaca els tallers d’en Lluís Estrada Canal, el mestre xocolater guardonat amb el Premi al Millor Artesà Alimentari Innovador del Tàstum 2010. Val la pena passar-hi, fins dissabte vinent encara hi sou a temps!
Un certamen molt interessant, miraré aviam si puc anar-hi aquests dies. Gràcies per la informació!
Petons
Ho vaig llegir al diari, quina pena que no puc anar!!
Petonets
Tot i que ens hi van convindar, ens va se impossible assistir-hi.. quina peneta, l’estona amb en Ramon segur que va ser una passada! Sembla mentida que tingui tantes possibilitats aquest aliment dolç-amarg!
Mil petons bonica.
Hola! Gemma que interessant tot el que es pot realitzar amb la xocolata .. no sol en la resposteria, i quantes activitats ludicas realitzen per això m’agrada viure a Barcelona pel lo versatil que és… tant en activitat com a diversitat. SAludos
Hola Gemma, jo tinc intenció d´anar-hi dissabte vinent…aviam què tal? Em podries dir l´horari no el trobo enlloc…
Merci
Carme, només per deixar que et facin un massatge ja val la pena anar-hi, je je je…
MaryLou, si ho tornen a fer, ja hi aniràs l’any que ve. Ara t’has de recuperar!!!
Parella Vermella, va ser genial tenir el Ramon Freixa tan a prop… només era per periodistes i vam poder parlar amb ell. Es va mostrar molt proper i molt simpàtic 😉
Montse, hi ha un a pila d’activitats interessants: degustacions, massatges, tallers… encara que no siguis de Barcelona (jo sóc de Sabadell, je je je…) val la pena anar-hi!
CristinaT, si cliques sobre l’última foto, és un enllaç que et portarà directament a la web amb tots els horaris 😉
ostres, mira que treballo a cent metres i no me’n vaig assabentar! a veure si puc escapar-me per assistir a alguna altra activitat.
Excel.lent aquesta proposta. Tot i que si la cosa no és accessible més que a periodistes… aleshores potser es podria posar online per als mortals que tenim ganes d’aprendre. Però això de moment encara no es porta… 🙁
Gemma, hola guapa!
Gràcies per compartir la crònica! Ens vas ganes d’anar-hi i sabent que estem a temps! 🙂 Haig de fer un pensament!
Un petonàs i feliç setmana 😉
Gemma no habia cuinant mai la carn amb chocolate y m’agradá moltissim.
La sessió amb el Ramon Freixa degué ser tot un espectacle. Llàstima que ens pille tan, tan lluny! La xocolata m’encisa i, des d’ahir, veig que s’adiu molt bé amb el salat. Ara cal tenir temps i bones receptes (com les que has esmentat, però faciletes de fer) perquè aparega a taula abans de les postres.
Un bes
Una proposta interessant!, un cop comences a fer coses amb xocolata ja no pots parar d’aprendre i provar,oi? Una abr´çada.
Ostres Gemma que delcicias cocinó en tan poco tiempo.
Yo antes vivia cerca de Glorias y nunca hacian nada interesante, algún concierto de jazz quzás, perode comida nada, y ahora que ya no vivo lo hacen…
Bueno, espero a ver si hacen algo interesante en Terrassa.;))
Petons.
El meu portàtil ha decidit no deixar-me fer comentaris al teu bloc! Això no pot ser, ho he de solucionar. T’escric des d’un altre ordinador el que vaig intentar escriure 2 cops!!
Veig que vas anar a la presentació de les 12:30. Jo també hi havia d’anar però per temes laborals no vaig poder… 🙁 Però sí vaig assistir al taller de xocolata del Ramón Freixa i tinc la recepta de pa de pessic Porex que fan al microones! És possible que l’esponjós de xocolata del restaurant del Guggengheim el fessin igual? em sona que em vas dir algo del microones…Si és així, l’he de provar de fer ja!! jeje!!
Una abraçada
Com m’agradaria haver-hi assistit!
Devia ser molt interessant la demostració/xerrada 🙂
Moltes gràcies per compartir tantes fotos, m’ ha agradat molt veure les preparacions que s’hi van mostrar
Bon inici de setmana
Hola Gemma este fin de semana he provado tu pastis de yogurt y limon de leche condensada,y me ha gustado mucho,porque tenia mis dudas de que se notase la leche condensada que a mi no me gusta, pero el resultado a sido buenisimo ,suave y nada empalagoso.gracias por compartir las recetas.
quisisrera pedirte la receta de pastel de moka y chocolate de carlos valencia, porque la copie un dia y he perdido el papel, me gusto porque se puede congelar, he ido al enlace qu etu pones y no me sale.
muchas gracias
ana
Que bo, que bo, que bo…
En el meu blog tinc una entrada que potser t’interessa. La pots difondre si vols!
Una besada
Manel, sortint de la feina (o abans, que ara no sé quin horari fas) val la pena passar-hi i degustar alguna xocolata o fer algun massatge 😉
Starbase, per periodistes només era la primera sessió, la resta són obertes a tots els públics! A més, només dient que tens un blog de cuina ja tens prou acreditació per la majoria d’activitats semblants 😉
Marina, si pots anar-hi val la pena!
Maria Dolores, aquí a Catalunya es cuinen molts guisats de carn amb xocolata, són receptes de cuina tradicional des de fa molts anys! Però sé que a altres llocs no ho fan i sorpren molt, oi?
Queti, la xocolata i el salat combinen molt bé. De fet, un dels berenars més clàssics és el pa amb oli, sal i xocolata!
Mercè, el món de la xocolata és enorme i apassionant, té unes possibilitats impressionants a la cuina… només es tracta de tenir imaginació, criteri i bon gust 😉
Margot, jo no sabia que fessin tantes coses al centre comercial Glòries… però tristament aquestes activitats només es fan a Barcelona, a Sabadell tampoc fan res semblant 🙁
Alba, crec que el taller de la tarda va ser el mateix que el del matí, però obert a tothom… I crec que sí, el pa de pessic de xocolata és el mateix que el del Guggenheim: poses la mescla amb un sifó i es cou al mircoones! Pim-pam i es fa en un moment 😉
Laura, va ser molt interessant, sobretot perquè vam tenir al Ramon Freixa molt a prop i vam poder estar parlent amb ell. Va ser molt simpàtic, proper i molt natural!
Ana, m’alegro que us agradés! No queda gens empalagís, oi?
Ostres, ja em van dir que el Carlos Valencia hava tret totes les receptes del seu blog d’abans… i em sap molt de greu, perquè no tinc les seves receptes guardades… 🙁
Però segurament si li deixes un comentari al seu blog et podrà donar la recepta, és molt amable amb la gent que li demana ajuda 😉
Xavier, ja he vist el vídeo de l’Iban, està molt bé!
Moltes gràcies per deixar-nos aquestes imatges i explicar-nos una miqueta el que va passar a la inauguració! per tots els que no hi vam poder anar!!!
Molts petons
També hi volíem anar però ens va sortir un imprevist d’ultima hora
Petonets
Hola Gemma:
Ya hace mas de un año que sigo tu anterior Blog y incluso hemos asistido sin saberlo a un taller de los de Bon Preu todos tus blogueros y yo como publico normal.Ahora ya tengo tambien mi blog y me voy animando a hacer comentarios en los blog que sigo como el tuyo.Eres mi referencia cuando tengo que cocinar algo dulce.Gracias por dejarnos compartir todo tu mundo.
Intentare ir a las Glorias si puedo.
petons
miquel
Gemma!Pel que he vist varia el menú. A nosaltres no ens va explicar cap recepta salada amb xocolata…només postres. Va fer: el pa de pessic “pórex”, un royal de xocolata amb peta zetas i fruita de la passió liofilitzada, iogurt de xocolata i una mousse. Finalment va acabar juntant una mica de cada en un mateix plat fent un postre de diferents textures de xocolata.
Jo també hi estava convidada però no hi vaig poder anar. Quina pena!!!!!
Miraré d’acostar-m’hi un dia d’aquesta setmana, perquè hi ha activitats molt interessants!
Bona nit Gemma
Molt interessants totes les propostes que es poden fer amb xocolate.
Sobretot el quetxup amb xocolate blanc,que curios!
Besets.
Ingrid i Asun, encara hi sou a temps, les activitats duren fins dissabte!
Miquel, benvingut al blog! Quina casualitat coincidir als tallers del Bonpreu, je je je… ara mateix vinc a fer-te una visita 😉
Alba, ja veig que el taller de la tarda encara m’hauria agradat més… totes les receptes eren de postres! Llàstima… però a veure si puc passar al taller del divendres amb el Lluís Estrada, que és un pastisser genial!
Margarida, et dic el mateix: encara tens temps fins dissabte!
Mesilda, a mi també em va semblar estrany això del ketchup amb xocolata blanca, je je je… no sé no sé… s’hauria de tastar 😉
Unos estupendo talleres, donde con toda seguridad disfrutaréis de cada uno de ellos.
Besotes y ¡a disfrutar!
Ana y Víctor.
m’ha quedat amb la boca oberta amb el ketchup amb xocolata blanca, quines receptes més curioses
pt!
¡¡¡Jo!!! Yo quiero ir y poder ver todas esas maravillas.
Nos lo cuentas todo ¿eh?
Besos.
La xocolata és única! infinitat de possibilitats, de combinacions, de presentacions, ….
Ja veiem que t’ho vas passar d’alló més bé, i és perfectament comprensible.
Una abraçada