Dijous passat va començar la nova temporada de cursos a l’Aula del Mercat de Manlleu, sent el meu el primer taller. Com que som a plena tardor, la temàtica del curs va girar al voltant de Postres de Tardor: castanyes, moniatos, carbasses i pomes van ser les protagonistes de les receptes. Una de les receptes que hi vaig fer van ser aquests boníssims bunyols de poma:
Els que em coneixeu sabeu que no sóc gens de fregits. Ni m’agrada menjar-los, ni m’agrada cuinar-los. Però amb aquests bunyols de poma val la pena fer una excepció, perquè queden lleugers i boníssims. El truc està en tallar ben gruixuda la poma, així en boca notes més la fruita que el fregit. I, pels nens, només cal que els digueu que són donuts casolans, ja veureu com se’ls mengen de dos en dos 😀
Aquí teniu la recepta:
Ingredients: (per 16 bunyols)
• 75g de farina
• 20g de sucre
• ½ ou
• 110g de llet
• Unes gotes de llimona
• Una culleradeta d’impulsor
• Sal, canyella i nou moscada
• 4 pomes golden
• Oli de gira-sol
Elaboració:
Tritureu tots els ingredients menys les pomes. Deixeu-ho reposar mitja hora a la nevera.
Talleu les pomes a rodanxes gruixudes (4 per poma) i traieu-los el cor. Amb l’ajut d’un talla pastes feu-les ben rodones alhora que els traieu la pell.
Banyeu les pomes amb l’arrebossat i fregiu-les en oli abundant calent.
Escorreu-les sobre paper absorbent i arrebosseu-les amb sucre i canyella.
Bon profit!
Ok! me l’apunto per fer-los en format bunyol. 4 per poma o 4 per donut?
CristinaT, ja són en format bunyol! Molts bunyols tenen el forat al mig 😉
Són 4 rodanxes per poma, cada rodanxa és un bunyol.
Jo tenia al cap els brunyols…per això no captava.
Mmm….quina bona proposta! M’encanta! Han de ser una autèntica delícia….
Gràcies per la recepta!
Petonets,
Olga
Es mengen calents o freds?
Tots els postres amb poma tenen l’éxit assegurat!
Gràcies