Ara feia moooooolts dies que no actualitzava el blog! La veritat és que últimament a casa no tinc temps per fer res… vaig massa liada 🙂
Però la setmana passada va ser l’aniversari de la meva fillola Olga, que feia 15 anys, i l’ocasió es mereixia un pastís molt especial. Quinze anys no es fan cada dia, oi? Ja sabeu que m’agrada fer un pastís al gust de la persona homenatjada i sé que a l’Olga li encanta tot el que té a veure amb la llimona… sempre tria gelat de llimona! Així que sabia que un pastís de mojito, amb llima, seria molt del seu gust.
Com que el pastís és força llarg d’elaborar, l’Olga em va venir a ajudar a preparar algunes parts del pastís. Amb aquesta ajuda va quedar molt millor 😉
El pastís va tenir molt èxit, ideal tan fresquet i lleuger pel final d’un àpat. Va agradar tant que fins i tot van repetir els menys llaminers de casa. Un punt més pel pastís!
Ja veureu que és llarg d’elaborar, perquè té quatre capes, però si llegiu cada part veureu que són fàcils de fer. A més, cada capa s’ha de congelar, de manera que et pots repartir la feina en dies diferents. Així que a veure si us atreviu a fer-lo 😉
Aquí teniu la recepta:
Pa de pessic de menta
Ingredients:
• 90g de sucre
• 30g de mel
• 100g d’ous
• 100g d’oli de gira-sol
• 6g de menta
• 4g d’alfàbrega
• 100g de farina
• 4g d’impulsor
Elaboració:
Amb el túrmix, tritureu l’oli amb les fulles de menta i d’alfàbrega.
Munteu els ous amb el sucre i la mel. Incorporeu-hi la farina i després l’oli.
Aboqueu la barreja dins un marc rectangular de 30x23cm, amb paper sulfuritzat a sota.
Coeu-ho 10 minuts a 180º.
Refredeu-lo i reserveu-lo (si no el feu servir el mateix dia, congeleu-lo per evitar que s’assequi).
Mousse de llima
Ingredients:
• 100g de suc de llima
• 4 fulles de gelatina
• 60g de clara d’ou
• 140g de sucre
• 285g de nata 35% MG
Elaboració:
Muntareu el pastís del revés. Per això, prepareu una safata ben plana i cobriu-la amb un plàstic guitarra (si no en teniu, una bossa de plàstic oberta també anirà bé). Col·loqueu-hi a sobre un marc de 30x23cm. Heu de tenir en compte que la safata us ha de caber al congelador.
Hidrateu la gelatina en aigua freda.
Escalfeu el suc de llima i dissoleu-hi la gelatina escorreguda.
Poseu el sucre en un cassó al foc. Quan arribi a 110º, aboqueu-lo sobre les clares, que les tindrem ja muntant amb les varetes elèctriques. Seguiu muntant fins que quedin a punt de neu i es refredin del tot.
Incorporeu les clares al suc de llima, amb moviments suaus.
Incorporeu la nata semi muntada, també amb moviments suaus.
Aboqueu la barreja dins el marc, allisant-la bé de manera que quedi plana i uniforme.
Reserveu la safata al congelador.
Cremós de llima
Ingredients:
• 330g de suc de llima
• 200g de rovell d’ou
• 130g de clara d’ou
• 100g de sucre
• 3 fulles de gelatina
• 260g de xocolata blanca
Elaboració:
Hidrateu la gelatina en aigua freda.
Poseu en un cassó al foc el suc, el rovell, la clara i el sucre. Feu-ho coure fins que arribi a uns 80º. Cal que remeneu tota l’estona amb una espàtula, repassant bé tot el fons del cassó per evitar que s’enganxi.
Un cop arribi a la temperatura, aparteu-ho del foc i incorporeu-hi la gelatina escorreguda.
Aboqueu-ho sobre la xocolata blanca i tritureu-ho amb el túrmix.
Aboqueu la barreja dins el marc, sobre la capa de mousse de llima que teníem reservada al congelador. Alliseu-la bé.
Col·loqueu-hi a sobre el pa de pessic que teníem reservat, de manera que quedi ben pla i tocant tota la superfície del cremós.
Torneu-ho a reservar al congelador.
Cobertura de mojito
Ingredients:
• 30g de suc de llima
• 3 fulles de gelatina
• 30g de rom blanc
• 4 g de menta
• 130g de gelatina neutra “nappage”
Elaboració:
Hidrateu la gelatina en aigua freda.
Escalfeu el suc de llima i foneu-hi la gelatina escorreguda.
Incorporeu-hi el rom, la menta i la gelatina freda. Tritureu-ho bé amb el túrmix.
Traieu el pastís del congelador. Capgireu-lo del dret i retireu el plàstic de dalt.
Aboqueu-hi la cobertura de mojito, de manera que cobreixi tota la superfície i quedi ben llisa.
Torneu a reservar-ho al congelador.
Per desemmotllar el pastís, passeu un ganivet calent per les vores del marc. Retireu el marc i col·loqueu el pastís sobre la safata de servir. Decoreu-lo al gust, amb una mica de nata muntada, uns grills de llima i unes fulles de menta.
Bon profit!
Quin pastís més preciós!!!! Moltes felicitats per a l’Olga!!!
Ja trobavem a faltar les teves receptes Gemma