En plenes festes nadalenques no podien faltar uns dolços típics de l’època. Sembla impossible, però en 10 anys de blog encara no tenia penjada cap recepta de polvorons! Avui esmeno el descuit amb aquesta recepta tan senzilla com deliciosa:
A casa ja sabeu que el cafè ens encanta, així que aquests polvorons han volat en un no-res. Però si no us agrada el cafè, el podeu substituir per canyella o qualsevol altra aroma que vulgueu. El punt d’avellana els fa més gustosos, i molt més fins fets amb mantega que amb llard de porc. Ah! I no us faci mandra torrar la farina, el resultat és molt millor. Això sí, per mandrosos com jo, oblideu-vos de tallar els polvorons rodons, així quadrats t’estalvies amassar de nou les sobres, a més queda molt més original 😉
Aprofito l’ocasió per desitjar un FANTÀSTIC 2017 a tothom!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 125g de mantega
• 50g de farina d’ametlla torrada
• 40g de farina d’avellana torrada
• 200g de farina de blat torrada
• 125g de sucre pols
• 8g de cafè liofilitzat
Elaboració:
Amassar tots els ingredients i, amb l’ajut d’un corró, estirar-los al gruix desitjat. Tallar porcions i coure-les a 170º durant 3 minuts.
Espolsar amb sucre en pols un cop freds.
Bon profit!
Segur que són més bons que els de la botiga. No sóc gaire de polvorons sempre els he trobat molt empalagosos però aquests casolans els provaria.
Bon Any Gemma! què bons han de ser!! petó
Qué es el café liofilitzat?
Bon any 2017!! I bons Reis!!
Hola M.Carme, és el cafè soluble, molt més fàcil dit així, je je je… quines ganes de complicar-me la vida!
Quina exquisitesa Gemma, i de “vellanes” que bons!
Ptnts
Glòria