Gotet de torró i mascarpone, mango i crumble de sèsam negre

Data
19 de gener de 2016
Creat per

I aquí el segon gotet de la sèrie:

Aquest gotet també porta una mousse de torró del tou però, a diferència del primer, és una mousse molt més làctica. Val la pena que proveu de fer les dues mousses, us sorprendrà que totes dues puguin ser tan bones i tant diferents!

Aquí teniu la recepta:

Mousse de torró i mascarpone
Ingredients:
75g de xocolata blanca
75g de torró de Xixona
125g de mascarpone
100ml de nata per muntar
50ml de llet
1 fulles de gelatina
Elaboració:
Remullar la gelatina en aigua freda i dissoldre-la en la llet calenta.
Fondre la xocolata al microones i barrejar-la amb la llet. Afegir el mascarpone i el torró ratllat i barrejar bé.
Semi muntar la nata i incorporar-la suament a la mescla anterior.

Crumble de sèsam negre
Ingredients:
115g de mantega
100g de sucre
175g de farina
50g de sèsam negre
Elaboració:
Barrejar el sucre, la farina i el sèsam. Incorporar la mantega tallada a dauets.
Barrejar amb les mans pessigant la massa. Quan la barreja s’hagi tornat homogènia i amb una textura sorrenca, repartir-la sobre un paper de forn.
Coure-la a 180º fins que tingui un color daurat. Deixar refredar i reservar tancat hermètic.

Muntatge del got
Ingredients:
Melmelada de mango
Elaboració:
Repartir una base de melmelada de taronja dins de cada gotet.
A sobre, repartir una capa de mousse de torró i deixar quallar a la nevera.
Just el moment de servir repartir una tercera capa de crumble.

Comparteix

19 comentaris a “Gotet de torró i mascarpone, mango i crumble de sèsam negre”

  1. Com sempre, espectacular!
    Encara que últimament fas gotets, galetes i pastissos petitets, voldria preguntar-te com resols un problema que tinc jo a l’hora de traslladar pastissos grans, de difícil manipulació, del lloc de treball de la cuina a la plata de presentació. Un sacher, per exemple. Vaig tenir un accident…
    Bon any!

  2. Hola concepció! Hi ha diversos recursos/opcions per fer això que dius. Et vaig dient:
    – muntar el pastís directament sobre el lloc on el serviràs. Jo ho faig amb la majoria de pastissos que no van al forn (mousses i coses així). Intenta sempre que puguis fer servir aquesta opció.
    – Congelar el pastís (si ho admet). Desemmotllar i traslladar un pastís congelat és més fàcil i té menys risc.
    – Utilitzar un disc com el de la foto: (http://www.mamamuffins.net/146-bases-finas). És una base de pastís que queda a la mida del pastís i que després no es veu. Trasllades el pastís sense treure la base. L’inconvenient és que a nivell casolà costen de trobar, tot i que cada vegada és més fàcil
    – Últim recurs si no et serveix res dels d’abans: utilitzar dues espàtules llargues de colze com la de la foto: https://casiniusa.com/store/products/ateco-espatula-offset-mediana/. Les poses sota el pastís i el trasllades amb compte sobre la safata de servir.
    I no se m’acut res més!

  3. Els gotets donen molt de joc, i m’encanta no haver de patir a l’hora de repartir entre els comensals: presenten els gotets (que queden sempre molt professionals) i a tothom els hi encanta, i més amb aquesta combinació de colors i textures. Gràcies per aquestes bones idees! Una abraçada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *