La foto parla per si sola, un coulant de xocolata per fora i torró per dins:
La setmana passada ja vaig explicar com es fa un coulant amb un interior líquid. El cas d’avui té el mateix interior de torró, però el pa de pessic de fora és el clàssic coulant de xocolata. I és que les possibilitats de sabors i combinacions pels coulants són infinites!
Fer coulants és molt fàcil, però cal clavar el punt de cocció. Dependrà del tipus de motlle (aro, metàl·lic, silicona…), la mida del motlle i, evidentment, del forn i del microones . Per això al principi aconsello coure els coulants d’un en un, i anar fent proves fins que trobeu la combinació exacta pel vostre coulant. Quan la tingueu, apunteu-la bé i feu-los sempre així 😉
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
Per la massa:
• 4 ous
• 75g de sucre
• 112g de xocolata
• 75g de mantega
• 62g de farina
• 12g de cacau en pols
Per l’interior:
• 200g de torró del tou
• 100g de llet
Preparació:
El dia abans, preparar l’interior del coulant: triturar el torró amb la llet i omplir unes glaçoneres. Congelar.
Pel coulant, amb la kitchenaid muntar els ous amb el sucre durant moooooolta estona, fins que tripliquin el volum.
Fondre la xocolata i la mantega al microones i deixar refredar a temperatura ambient.
Incorporar la xocolata als ous, amb suavitat. Finalment, incorporar la farina tamisada, també amb suavitat.
Omplir els motlles (untats amb mantega i farina) fins la meitat, col·locar un glaçó de torró i acabar-los d’omplir. Coure els coulants uns 9 minuts a 200º (dependrà de forn, el motlle i la mida del coulant). Deixar refredar i congelar.
Al moment de servir, escalfar els coulants directament congelats entre 30 segons i un minut al microones (depèn de la potència del microones) i servir immediatament.
Bon profit!
ostres nena ara si que m’has fet salivar!!! jo fa temps vaig fer un torró de xixona que era un vici!! bona proposta i molt bones festes!! petons
Mmmm tinc una neboda que només fa que demanar-me coulants!!!! quina bona idea!!!
Tindré que fer pràctiques a veure si em surten bé.
Bones Festes!!
Brutals!!
Son tant bons el coulants…i amb torró per dins ja deu ser massa!!
Petons i Bones Festes Gemma!
Qué maravilla Gemma. Nunca los hice y es mi asignatura pendiente, porque me pregunto ¿aguantan líquidos más de un día?. Porque se hace una cantidad que no se consume en el día, y cómo queda la masa exterior? ¿Se reblandece con la crema líquida?. Bueno, ya ves que tengo un montón de dudas.
Te deseo que pases unas Fiestas muy Felices en compañía de tus seres queridos, y que en el 2016 se vean cumplidos todos tus sueños y objetivos.
Un besín, y nos vemos el año que viene, alrededor de los fogones para disfrutar de esto que tanto nos gusta: cocinar y compartir 🙂
Uff!! quina bona pinta!! Dos dels meus sabors favorits: la xocolata i el torró!! Ha d’estar impresionant! Bon Nadal i Feliç any nou!! petonets!
Quina vertadera passada!! Jo el vull!!! Deu ser una combinació explosiva, està clar que aixó s’ha d’intentar… mare meva :S
Molt bon any Gemma, et desitjo salut i treball a tu i als teus;)
Uy Gemma quins coulants, no sabria quin triar!!! crec que no trigaré gaire a fer-ne algun!! bon any!
Cada any quan s’acaben les festes penso: haig de comprar més torró del compte perquè després amb els sobrant es poden fer receptes d’allò més llamineres, i sempre faig curt….de l’any vinent no passo…mentre practicaré amb el coulant clàssic de xocolata,ha,ha…!! BOn any nou!