Ja s’acosten les festes i, qui més qui menys, està pensant què cuinarà per Nadal. Una bona proposta a tenir en compte és aquest coulant de torró:
Hi ha de dos tipus de coulants: els de massa única i els que tenen un interior diferent de la massa exterior. Pels coulants de massa única cal controlar molt bé la cocció, ja que queden líquids de dins perquè es deixa cru l’interior. I, tot i que es poden congelar crus, cal coure’ls al moment de servir. En canvi, els coulants amb l’interior diferent són molt més agraïts: és més fàcil ajustar-ne la cocció i es poden congelar un cop cuits. Al moment de servir només cal escalfar-los al microones per tal de descongelar-los, i que quedi líquid l’interior.
La recepta d’avui és un coulant amb l’interior líquid de torró, que s’aconsegueix introduint uns glaçons congelats de torró dins la massa crua. En coure’l, el glaçó es fon i el líquid queda atrapat a dins, obtenint la textura perfecta de coulant. Si us agrada el coulant i us agrada el torró, aquesta és la vostra recepta!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
Per la massa:
• 200g de torró del tou
• 100g de farina
• 3 ous
• 100ml de nata per muntar
• 75g de sucre
Per l’interior:
• 200g de torró del tou
• 100g de llet
Preparació:
El dia abans, preparar l’interior del coulant: triturar el torró amb la llet i omplir unes glaçoneres. Congelar.
Escalfar la nata, incorporar-hi el torró trossejat i triturar-ho bé amb el túrmix.
A part, batre els ous i el sucre amb les varilles elèctriques fins que quedin espumosos i doblin el seu volum.
Incorporar amb suavitat la mescla de torró. Incorporar amb suavitat la farina tamisada.
Omplir els motlles (untats amb mantega i farina) fins la meitat, col·locar un glaçó de torró i acabar-los d’omplir. Coure els coulants uns 9 minuts a 200º. Deixar refredar i congelar.
Al moment de servir, escalfar els coulants directament congelats entre 30 segons i un minut al microones (depèn de la potència del microones) i servir immediatament.
Què bo!!! Unes bones postres per aquesta dies!! Te l agafi!! Petons
Tinc una recepta pendent de coulant de torró, ara al veure el teu em venen ganes de fer-ho aviat.
Petons.
Tremendo con este interior, tendremos que probar esta maravilla de coulant de turrón.
peto
Vaja! m´agradat això del glaçó…Crec que és més fiable per no tenir cap ensurt i que surti líquid de l´interior…jejeje.
Aquest coulant de torró ha de ser boníssim!! M’encanten les idees per aprofitar els torrons i a casa no passàvem mai del gelat o la mousse… Que passis unes molt bones festes de Nadal Gemma!
Segur que el faré aquestos nadals. M’encanten les postres amb torró.
Una abraçada,
Júlia
Quina passada de postres!!! Ets una crack!!! Boníssim!!!
Ostres Gemma quina passada!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha de ser boníssim!! I no cal menjar-nos sempre el torró a queixalades, oi? Trobo que això de menjar-lo amb cullera el fa molt elegant per aquestes festes :)) I m’agrada molt la idea de l’interior congelat. Per cert… quan dius “torró del tou” et refereixes al torró de xixona de tota la vida, oi?
Gràcies reina per aquesta recepta!
Petons
Boníssim Gemma .Entra de seguida pels ulls i amés m’agrada la idea de poder deixar-los a punt uns dies abans i no anar despres tan aclaparada . Besets”
Quan he vist coulant que no es de xocolata, no he pogut deixar de venir, primer de tot, amb intenció curiosa. Ara, per aixó, ja tinc intenció golosa….aixó m’ha agradat. No sóc de torrons però si de postres a base d’ells… com si nomès m’agradés e reprofitament.
Guai, aixó es quedar-se amb el personal..i tothom a mes de dir, un culant que no es de xocolata? dirán…i que bo!!!!
Quina passada de postre i molt adient per aquests dies. Un petó
Un coulant espectacular! I sembla més fàcil que el típic de xocolata… Aquest any hauré de fer que sobri torró!! Petonets!!
Impressionant, Gemma! sempre et superes! boníssim i amb una pinta excel·lent!
Oooooh quina passada!!! Ja em sembla sentir la flaire …
Bon dia Gemma.
Genial, té una pinta espectacular, una cosa: no he fet mai coulants per tant perdoneu la meva ignorancia, quins motlles s’utilitzen??? Gracies, continua aixi ets una Crack.
Xus, pots fer servir les clàssiques flameres individuals. Però sobretot, ben untades amb mantega i farina per tal que es desemmotllin bé.
O també pots fer servir aros metàl·lics d’entre 6cm i 7cm de diàmetre, en aquest cas jo protegeixo les parets amb una tira de paper de forn, així es desemmotllen super fàcil.
Que bé t’han quedat 🙂 M’agrada la segona foto !!
De vegades, no en queden de torrons!! però aquesta és una manera diferent i atractiva de “reformular els clàssic torrons en unes postres vistoses i originals. T’han quedat espectaculars! L’explicació perfecte.
Bones Festes!!
PD: Fa temps vaig fer les primeres postres “aprofitant” els torrons. Després, amb motiu del 25 aniversari de la Fira del Torró d’Agramunt els vaig presentar:http://cuinacinc.blogspot.com.es/2013/10/fira-del-torro-dagramunt-copa-de-torro.html
MMmmm…..aquesta recepta s’ha de tenir en compte!!! Ha de ser deliciosa!
Petons i…bona setmana!
Olga
I pensar que ara només vull que sobrin torrons del Nadal per poder provar receptes delicioses com aquesta! Ara ja penso sempre en deixar alguns torrons amagats fins que passen les festes, i d’altres ja els compro expressament per fer postres com aquest fantàstic coulant o alguna mousse o gelat. Una abraçada!
Hola Gemma!!
Espectacular aquest coulant!!
Em caldria saber quants en surten amb les proporcions de la recepta?
Moltes gràcies