Avui és l’aniversari de la meva fillola Olga, que fa 13 anys! Ahir ens van convidar a celebrar-ho amb un dinar familiar i, per postres i bufar les espelmes, vaig portar aquest pastís:
El temps passa volant, oi? Fa quatre dies no arribava al marbre de la cuina, i ara ja és tan alta com jo! L’Olga s’ha convertit en una noia preciosa, aplicada, carinyosa, molt amiga dels seus amics, romàntica, i una adolescent de manual. Pensant en quin pastís podia preparar, vaig recordar que les seves postres preferides són el pastís de formatge i el gelat de llimona, de manera que vaig decidir combinar les dues coses. El resultat va ser aquest pastís, finíssim de gust i de textura, que a tots ens va agradar molt.
Jo el vaig decorar amb la crema de llimona del lemon pie, amb una mica de colorant groc, però si no us voleu complicar tant la vida, amb gelatina de llimona per sobre quedarà igual de bé.
Aquí teniu la recepta:
Ingredients: (per un motlle de 24cm)
• 200g de galetes Maria
• 75g de mantega
• 20g de llet
• 350g de formatge tipus philadelphia
• 1 sobre de gelatina de llimona Royal
• 150ml d’aigua
• 100g de sucre
• 400ml de nata 35% MG
Preparació:
Triturar les galetes. Afegir la mantega fosa i la llet. Barrejar i escampar-ho per la base d’un motlle desemmotllable, pressionant-ho bé. Reservar a la nevera per tal que s’endureixi la base.
Escalfar l’aigua al microones. Quan bulli, afegir la gelatina i remenar fins que es dissolgui bé. Afegir el sucre i remenar fins que es dissolgui. Reservar perquè es refredi a temperatura ambient.
Amb el túrmix, barrejar el formatge amb la mescla anterior.
Semi muntar la nata i incorporar-la amb suavitat a la mescla anterior. Abocar-ho dins el motlle i reservar a la nevera fins que qualli.
Desemmotllar passant un ganivet calent per tot el voltant. Decorar-la amb la crema de llimona, o amb una mica de gelatina de llimona per sobre.
Bon profit!
m’encanta el pastís de formatge amb un toc cítric! aquest el trobo molt facilet! te l’agafo! petons
Mmm quina bona pinta! Els meus cheesecakes preferit són aquests que es fan sense forn, m’encanta la textura del farcit.
Una abraçada
Ja em menjaría un bon tall d’aquest pastís. Els pastissos de llimona son dels meus preferits.
Felicitats a la teva fillola!!
Petons.
Y tanto que pasa rápido el tiempo.Un pastel que con solo verlo tan bien acabado ya tiene asegurado el éxito.Tremendo de bueno.
Buena semana
Quina delícia de pastís!! i com diu el Miquel, els acabats perfectes…! l’Olga se us ha fet gran!
petons!
Espectacular, com totes les teves postres vaja… però és que aquest reuneix dues de les coses que més m’agraden, el formatge i la llimona, així que passa al top ten directe!! un petó!
Doncs sí…volant, volant…Aquests pastissos sempre agraden. M´agrada la decoració amb la gominola. Per cert, tens tota la raó amb el tema de les griottes. Jo sempre he vist la selva negra amb unes cireres espectaculars…de conte! Estic en una bona acadèmia..jejeje.
Que booo Gemma, es el meu preferit, llimona i formatge. Queda anotat no tardaré gaires dies a fer-lo
Petons
Que bons son aquests pastissos de formatge frescos i lleugers i a mès amb el toc llimona. Personalment prefereixo la cobertura del lemon pie, que la gelatina, pero si, si hi ha presa, tot es mès ràpit.
Felicitats a la teva afortunada neboda!
PEtons
Felicidades atrasadas!!!! estas son las tartas que siempre gustan..te ha quedado genial!!
Bss
Quina bona pinta! A mi m’encanta la mouse de llimona!! A més amb aquestes llimonetes de llaminadura que está boníssimes! Jo les vaig comprar fa un munt d’anys i ja no les he tornat a trobar. M’encantaven, eren la decoració típica de la pastissería on treballava. Segur que a l’Olga li va encantar!
Petonets!
Un pastís esplèndid! I va triomfar molt! Les millors postres per un bonic dinar d’aniversari… Bravo Gemma!
Segur que la teva fillola estava més que contenta amb aquest pastis. Te molt bona pinta i segur que estava boníssim. Si és que amb la llimona s’encerta sempre :-). Salutacions,
Boníssim! Aquests pastissos són tan fàcils de fer, bons i bonics, que serveixen per qualsevol ocasió. t’ha quedat fantàstic. Felicitats a la Olga!
Marta
Els pastissos de formatge, son els meus preferits.
Espectacular!!!!!!
Moltes felicitats!!per molts anys!!!
Un pastís esplèndid
philadelphia i llimona 🙂
poder el faig, a veure com surt
Jo com l’Olga, es el meu pastís preferit. M’encanta!!
Aquest pastís amb gelatina de llimona i formatge ha de saber deliciós. Em porto la recepta!! Petons,
Es fantastic aquest pastís, on puc trobar la decoració de sobre li dona in toc especial
Gracies
Quina meravella de pastís!!! Ha de ser boníssim!! Què bo!!! Deliciós!!! #fansdelaGemmaClofent
T’ha quedat preciós i és fàcil de fer. Si fas la decoració amb Lemon pie, hi poses gelatina oi? quanta n’hi poses?
Una altra pregunta, la decoració l’has fet amb nata o clares d’ou?
anna, la decoració de sobre és una gominola de gelatina en forma de llimona. La vaig comparar a una botiga de llaminadures.
Roser, sí sí, la crema de lemon pie tal qual està al link, amb la mateixa quantitat de gelatina. Deixes refredar la crema a temperatura ambient i, abans no es qualli, l’aboques sobre el pastís. La decoració és amb nata muntada.
Quina delícia! Són tan llaminers i refrescants! No hi ha qui es resisteixi a un pastís com aquest! Va ser dels primers que vaig aprendre a fer a casa; fins ara sempre els feia amb la cobertura de gelatina de llimona però ara els provaré amb la cobertura que proposes de crema de llimona del lemon pie. Segur que serà insuperable!! Una abraçada!
M´agrada molts els pastisos amb formatge!! Está bonissim!!
Hola Gemma, el paquet de gelatina royal porta dos sobres i ara no sé si et refereixes a posar tot o només un dels sobres? Gràcies