Avui és dia 20 i tenim la cita amb la convocatòria blogaire Del blog al plat. Aquest mes, l’últim abans de les vacances, el blog escollit per la Mercè ha estat DeCuina, el blog genial que escriu l’Starbase. Remenant per les seves receptes de postres, de seguida em vaig enamorar d’aquesta mousse de mató:
El blog de l’Starbase és genial, és d’aquells blogs eclèctics on hi pots trobar de tot i, sobretot, un blog del que sempre en surts amb un somriure als llavis. M’encanten els articles de cuina i ciència que escriu l’Òscar, que, sent físic, ens explica fenòmens gastro culinaris curiosos des del punt de vista químic, físic i matemàtic. És cert que les receptes de postres no abunden, però tot i així s’hi poden trobar tresors com el que he fet avui. Fa pocs dies vaig fer un taller de pastisseria amb safrà, de manera que quan vaig llegir aquesta recepta de seguida vaig pensar que l’havia de tastar. La combinació del safrà amb els làctics i els cítrics és, per mi, la més encertada des d’un punt de vista dolç, i aquesta recepta ho compleix del tot. No us faci por el safrà, que us asseguro que queda molt bé!
Aquí teniu la recepta
Ingredients:
• 400g de mató
• 600ml de nata del 35% MG
• 150g de sucre
• Un pessic de safrà
• Una beina de vainilla
• Una mica d’oli de gira-sol
• Una mica d’aigua
• Unes cullerades de melmelada de taronja amarga
• 3 fulles de gelatina
Preparació:
Hidratar la gelatina en aigua freda. Escalfar una part del mató i dissoldre-hi la gelatina escorreguda. Barrejar amb la resta del mató i el sucre.
Semi muntar la nata i barrejar-la amb suavitat amb el mató. Omplir els vasets amb la mousse.
Obrir la vainilla per treure’n les llavors. En un cassó, posar l’oli, la vainilla i el safrà i escalfar-ho per infusionar. Deixar refredar i afegir la melmelada. Si cal, afegir una mica d’aigua per alleugerir la textura.
Repartir la melmelada per sobre la mousse. Reservar a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit!
Molt bona recepta!!! Bones vacances!!!
ualaaa Gemma quina pinta! la mousse de mató m’apassiona i presentada així ha de ser tot un luxe! m’ho apunto això de la mermelada, és ben diferent! petons
Quin contrast tan bo, hi ha ganes de tastar-los!
Petons.
Cada dia tinc més ganes de provar el safrà en postres…ja en portes publicades unes quantes i la temptació ja és forta…
PD: em podries respondre la pregunta que faig a la meva recepta? no trobo el teu mail. Merci!
que bo i refrescant. Bon estiu per tots, sobre tot per tu Gemma i el Oscar.
Uiiiiii Gemma!!!! El mató em xiflaaaa i la combinació amb el safrà no l’he provat mai en postres… M’ho apuntoooo!!!
X cert, la serp brutaaaal!
Petunets
Eva
Ohhh genial recepta!! m’encanta el mató, i els cítrics, i el safrà!! un 10!
M’hauria agradat poder-te venir a veure a Argençola, mira que estic a prop!! Segur que van quedar encantats amb tu 🙂
Una abraçada!
Ummm quina mousse més bona!!!
felicitats a tres blogs xulíssims i referents de la blogesfera catalana. 🙂
Una presentació molt maca. M’agrada el mató.
Un bon estiu, Gemma!
Ets la reina del safrà!!! provarem aquesta mousse!!bon estiu!!
Encara tinc pendent per fer la mousse de safrà que ens vas ensenyar a fer a Argençola! I ara aquesta recepta que has redescobert també l’apuntaré a la llista! Ha d’estar deliciosa! Un petonet!
Això de fer “turisme blogaire” està molt bé!! Quina recepta més bona!!
Una mousse boníssima! i així amb gotets… t’han quedat genials, de matrícula, jo diria….!
M’encanta la combinació!! I la presentació en gotets és tan maca!! <3
Serà una bona opció per una tarrineta de mató fet a Cantoni que tinc a la nevera! 😉
Una abraçada i bona tornada Gemma!!