Avui us porto la segona recepta que vaig fer al taller de pastisseria amb safrà al Mercat de les Espècies d’Argençola del passat 12 de juny. Es tracta d’una mousse de safrà amb una galeta de coco:
Al post del flam de safrà ja us vaig explicar les complicacions d’utilitzar el safrà en receptes de postres. En el cas de la mousse, encara és més delicat, ja que el safrà no s’infusiona, si no que s’incorpora directament a la recepta. Per tant, és important no excedir-se en el safrà, que és molt intens i gens habitual en unes postres. Amb poca quantitat n’hi ha prou, 0,1g de safrà és un pessiguet de no res.
Curiosament, després del taller vaig descobrir una característica del safrà ben interessant: l’Astrid van Ginkel (una de les ànimes de la trobada) em va explicar el per què d’aquest costum que tenim de d’escalfar el safrà abans d’utilitzar-lo. Jo em pensava que es potenciava el sabor per l’acció de la calor, igual que es potencia el sabor dels fruits secs en torrar-los. Però resulta que no és el torrat, si no la deshidratació que produeix l’escalfor, que fa que aparegui el safranal, la substància responsable de l’aroma i el color del safrà. Sempre s’aprenen coses noves!
Aquí teniu la recepta:
Per la mousse de safrà:
Ingredients: (per 4 persones)
• 2 iogurts grecs
• 0,1g de safrà
• ½ pell de llimona ratllada
• 2 clares d’ou
• 50g de sucre
• 2 fulles de gelatina
• 1 rajolí de llet
Preparació:
Escalfar el safrà al microones durant 20 segons. Amb un morter, triturar-lo ben fi.
Hidratar la gelatina en aigua freda.
Barrejar el safrà amb el iogurt grec.
Escórrer la gelatina i dissoldre-la amb el rajolí de llet calenta. Barrejar-la amb el iogurt.
Muntar les clares a punt de neu junt amb el sucre. Incorporar-les a la barreja anterior.
Repartir la mousse a les copes de servir i reservar a la nevera unes 4 hores.
Per les galetes de coco:
Ingredients:
• 50g de farina
• 50g de sucre en pols
• 50g de mantega fosa
• 50g de clara d’ou
• 30g de coco ratllat
Preparació:
Barrejar la farina, el sucre i el coco. Incorporar la mantega fosa i barrejar. Incorporar la clara d’ou i barrejar.
Repartir cullerades de la massa sobre un paper de forn i estirar-les ben fines. Coure-les a 190º fins que siguin daurades.
Bon profit!
Quina textura més llaminera!! I amb galetes de coco, tot molt bo.
Petons.
Desde luego con azafrán no había visto postres hasta que tu lo has traído. Tendremos que probarlo.
Y yo también pensaba lo mismo que tu sobre el porque se calentaba el azafrán y mira por donde resulta que es la deshidratacion de la calor, lo que le produce al calentarlo y de allí viene el aroma potenciado.Curioso.
peto
la textura és perfecte Gemma! ha d’estar molt bo. petonets
Felicitats de nou!
No vegis els nens com s’omplien les butxaques de les teves galetes!
Fins aviat,
http://cuinacinc.blogspot.com.es/2015/06/5e-mercat-de-les-especies-dargencola.html
abraçada, Gemma
Potser és poc usual, però està boníssim! Felicitats per la recepta i pel taller!
Molt curiós tot plegat! La vida és un perpetu aprenentatge.
Quan el vaig tastar al taller el vaig trobar boníssim! I el tinc pendent per fer a casa! Primer, però, i pel repte de Destapant Cassoles vaig fer una mousse de coco seguint els principis de la teva recepta i va quedar genial! Has aconseguit que em faci una enamorada incondicional de les mousse! Una abraçada! Anna de Retalls de Cuina.
Serà qüestió de provar les postres amb safrà, venint de tu no poden fallar!! La pinta ho diu tot…!!petó