Avui la família de Vic ve a dinar a casa els meus pares, un costum de cada any per aquesta època. Els meus pares tenen un nesprer molt productiu i sempre n’inauguren la temporada amb un dinar familiar. Tradicions! Me mare em va demanar si, a part dels nespres, els podia preparar algun detallet per postres, i jo li he fet aquestes tartaletes:
Vaig pensar que, després d’un gran dinar i d’atipar-se de nespres, unes postres petites a base de llimona serien el què els vindria més de gust. Espero que ho hagi encertat!
Es tracta d’una versió individual del clàssic lemon pie americà, amb una base de sablée, la crema de llimona i l’acabat de merenga. A la crema de llimona hi he afegit gelatina, ja que la base en forma de galeta no pot aguantar bé la crema. Si el feu amb el format tradicional de tartaleta, no cal que n’hi poseu.
Aquí teniu la recepta: (per unes 12 tartaletes)
Base sablée
Ingredients:
• 250g de farina
• 100g de sucre
• 150g de mantega
• 1 ou
Preparació:
Barrejar el sucre i la farina. Incorporar la mantega pomada i barrejar. Afegir l’ou i barrejar el mínim fins a obtenir una massa homogènia i compacta.
Entre dos papers de forn, estirar-la amb un corró. Reservar-la una estona a la nevera per tal que agafi fred. Amb un tallador, tallar les galetes i reservar-les al congelador.
Coure les galetes directament congelades, uns 15 minuts a 180º.
Crema de llimona
Ingredients:
• 225g d’aigua
• 75g de suc de llimona
• 1 ou
• 75g de sucre
• 20g de maizena
• 1,5 fulles de gelatina
• 25g de mantega
Preparació:
En un cassó, barrejar el sucre amb la maizena. Incorporar el suc, els ous i barrejar. Incorporar l’aigua i barrejar.
Posar el cassó al foc remenant contínuament amb una llengua per evitar que s’enganxi. Quan faci el primer bull, retirar del foc. Incorporar la gelatina i la mantega. Reservar a la nevera.
Un cop freda i quallada, barrejar amb unes varilles per tal de trencar el gel i fer-la cremosa. Omplir una màniga pastissera i repartir sobre les galetes.
Merenga
Ingredients:
• 150g de clares d’ou
• 290g de sucre
• Sucre en pols
Preparació:
Posar el sucre en un cassó al foc amb un rajolí d’aigua. Deixar bullir fins que arribi a una temperatura de 119º.
Posar a muntar les clares amb unes varilles elèctriques. Quan l’almívar estigui a 119º, abocar-lo a rajolí fi sobre les clares. Seguir batent fins que les clares quedin ben fermes i muntades.
Omplir una màniga pastissera i repartir la merenga per sobre la crema de llimona.
Espolsar amb sucre en pols i cremar-lo amb l’ajut d’un bufador.
Bon profit!
Gemma; Unes petites bombes que es desfàn a la boca. Després d’un àpat amb micacos -nom que s’anomenen així a Badalona- http://ca.wikipedia.org/wiki/Nesprer_del_Jap%C3%B3.
Una bona celebració per començar la temporada¡¡
Salutacions Gemma¡¡ :O)
Ummm quina delicia! de mossegada !
Silvia
Oh quines postres més boniques! així en format individual m’encanten, i a més de ben resultones són de llimona, així que èxit assegurat! un petó!
M’encanta aquest pastís. T’han quedat molt apetitosos. Una abraçada.
Júlia
Segur que els hi h’agradat molt. A mi m’encanten les postres amb llimona.
T’han quedat molt llaminers.
Petons.
I com vols que no els vingués de gust una delícia d’aquestes!!! jo no li faria pas un lleig… a qualsevol hora…ja saps que sóc llaminera…! bon cap de setmana!
Super espectacular Gemma! En vull un parell o dossss!
La família devia tornar a Vic encantada!!!!! A part de boníssimes, tenen una presentació molt mac!
Bon cap de setmana
Brutal!!! Quina cosa més bona!!! Quin dinar més de luxe!!!
Tremendas y muy vistosas a la vista estas ricas tartaletas Gemma¡
Bon cap de setmana
cada família busca en el calendari un motiu de trobada; Les primeres cirerers, els bolets, Sant Joan,
vosaltres els nesprers:)
Recepta clara, bona! i una presentació estupenda, com sempre, Gemma
Bona setmana!
Després de les tartaletes devien dormir més feliços…jejeje.
A més de ser unes postres delicioses i fresquetes , així en individual queda perfecte.
Besets.
Un final perfecte per un àpat important Gemma
Ptnts
Dolça
Aquestes cauen segur un dia d’aquests…De quin diàmetre son les tartaletes Gemma ? Gràcies.
Quina bona pinta Gemma! Jo la vaig fer una vegada en format gran i ens va encantar, que maques en format mini, a més son més ràpides de fer i més fàcils, m’encanta!
Anna, el diàmetre és de 10cm 😉
Moltes gràcies !!
Tot el que porta lemon curd m’encanta així que aquestes tartaletes no poden ser una excepció!! Es deu fer difícil menjar-ne només una!!!!!! 🙂
Una abraçada guapa!
Buah! M’acabes de salvar la vida hahah porto uns dies que vull fer el lemon curd que vaig fer al gremi de forners, però no trobo la recepta… aquesta té força bona pinta, aixi que tiraré d’ella i ja et diré!
Mil gràcies!
Sóc molt fan del lemon pie! I encara no l’he preparat mai… bé, avui he publicat un pastís de buttercream de llimona però no és el mateix. 😉 M’encanta aquest format petit individual. Millor repetir si cal. Boníssims!
Gemma, vaig fer les tartaletes de lemon pie. Vaig doblar quantitats per la crema de llimona i recomano reduir la quantitat d’aigua de 500 a 400 gr. Com que no ens agraden les postres massa empalagoses, vaig substituir la merenga per fruita, unes amb gerds i altres amb fresons. Van quedar genials, gràcies!