Avui us porto unes galetes fàcils de fer, però una mica entretingudes a l’hora de donar-los forma. Ara bé, queden tan mones que la feina val la pena, oi?
El mes de març els Amics de les Arts van estar de gira per Irlanda i Gran Bretanya, i el Pol ho va aprofitar per portar-me un llibre de receptes d’allà, Great British Bakes, forgotten treasures for modern bakers de Mary-Anne Boermans. Es tracta d’una recopilació de receptes dolces molt antigues, algunes (com aquestes galetes) documentades ja el segle disset. De cada recepta n’explica l’origen i alguna anècdota, i resulta un gran treball d’investigació. I em fa gràcia que l’autora també és blogger, del blog Time to cook – online, que és absolutament espectacular!
Hi ha moltes receptes que tinc ganes de provar, i avui començo amb aquesta, que és fàcil i difícil alhora. Fàcil perquè la massa no deixa de ser una variant de la pasta cigarrette, però difícil perquè cal anar molt ràpid i vigilar no cremar-se en donar forma a les galetes. El resultat és super vistós, i de veritat que fan goig de veure totes les galetes amb aquesta forma d’espiral. Us asseguro que val la pena entretenir-se una mica enrotllant les galetes!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
55g de sucre en pols
40g de farina
30g d’ametlla en pols
60g de clara d’ou
15g de mantega
Preparació:
Barrejar el sucre, la farina i l’ametlla en pols. Incorporar la clara d’ou i barrejar. Incorporar la mantega fosa, barrejar i omplir una màniga pastissera amb la mescla.
Sobre un paper de forn, estendre tres tires primes de massa d’uns 30cm de llarg. Coure-ho a 200º fins que es comencin a daurar les vores.
Ràpidament enrotllar els encenalls al voltant d’un estri llarg i prim, com si fossin tirabuixons. Això s’ha de fer ràpid, ja que quan es refreda la massa perd la flexibilitat.
Un cop fred l’encenall, retirar l’objecte que serveix de base i reservar les galetes en un lloc hermètic fins el moment de servir.
Bon profit!
Desde luego son entretenidas de hacer pero muy fáciles de hacerlas.Son muy buenas y ademas quedan muy bonitas para acompañar postres o de decoración.
Bona setmana
Veig que has gaudit fent-los!…t´han quedat molt bonics….Ara entraré al web a fer una ullada.
No el coneixia aquest blog. Un més a la llista!
Tens traça, per molt que sigui fàcil la massa, que et quedin com “neules” no és tasca senzilla.
De tota manera s’haurà de provar no? 😉
Quin goig que fan! i que bones amb un cafetó… !! miraré la web segur que es força interessant. petons
jolin t’han quedat de cine! es veu molt clar que ets una pastissera profesional ehh!! han de ser de vici! petons
T’han quedat molt bé, la masa es fàcil de fer, encara que donar-lis forma ha de ser questió de pràctica, de ben segur les primeres no s’assemblen a les teves.
Petons.
Son de vicio, empiezas a comer una y no paras hasta que no ves el final.
Bss
Molt vistoses aquestes galetes!!!
Però amb el maldestre que sóc jo la meitat em quedarien per caragolar 🙁
Ptnts
Dolça
hola Gemma!
que bé:)) recuperar aquestes receptes i d’altres llocs. Endinsar-se en la història pastissera amb la recuperació d’aquestes receptes.
semblant les teules pel que fa als ingredients.
Gràcies per compartir-ho,
fina
Em fa l’efecte que sóc massa sapastre com per arriscar-me amb aquesta recepta. Ho expliques com si fos fàcil! T’han quedat molt bé, són molt divertides.
Marta
T’ han quedat perfectes!!! I mes boniques i bones que de compra, segur.
Besets
Oooohhh!! queden unes galetes molt vistoses, encara que entretingudes val molt la pena… m´agraden. Vaig a visitar el blog que nomenes!! Bon cap de setmana.
Artistassa! no només són boniques sino també molt bones! bravooo
Una recepta espectacular i per quedar com una artista davant els convidats. M´ha agradat molt per a servir-les amb el cafè aquestes galletes…a tu t´han quedat perfectes!! Un petonet
Segur que són una delícia de galetes, però no em veig capaç de fer una cosa tan preciosa com la que has fet tú! Ets una artista!! Una abraçada!
Gemma; Després de totes aquestes explicacions que tothom ha fet, tant sols em queda dir; Que vagin de gust¡¡ :O)
Ja te les copiaré, es veuen delicioses!!