Dijous passat vaig ser a l’Aula de Cuina del Mercat de Manlleu, fent una classe sobre els bunyols. Un dels que va tenir més èxit va ser aquest de xocolata:
Us he parlat moltes vegades dels tallers al Mercat de Manlleu. Hi vaig gairebé cada mes, i sempre torno entusiasmada de l’energia que tenen els dinamitzadors del mercat. Ojalà els mercats de Sabadell fessin la meitat de les activitats que fan allà! Tallers de cuina en francès, en anglès, tallers per nens, tallers de cuina d’aprofitament, tastos, concursos… Només cal que entreu a la seva web i hi doneu un cop d’ull. Una passada!
Estem en temps de Quaresma, temps de bunyols, de manera que el taller estava plenament justificat. Tot i així, sempre tinc la sensació que les tradicions que es repeteixen al llarg de l’any ja estan més que superades: tothom sap fer panellets, coca de llardons o bunyols, no? Però no, la veritat és que sempre val la pena revisar aquests temes, i sempre s’aprenen coses noves.
Les receptes que vaig fer dijous van ser des de les bàsiques com la crema pastissera o la pasta choux, fins a receptes més sorprenents com aquests bunyols de xocolata. Així tothom va poder aprendre alguna cosa! A més, com que hi havia molta feina a fregir, vaig demanar voluntaris entre els assistents que m’ajudessin en això. Qui va voler, va poder practicar com fregir els bunyols amb màniga pastissera, o com fregir els bunyols de xocolata que són més delicats. Estic segura que a partir d’ara s’ha acabat això de fregir amb dues culleres, je je je…
Si voleu llegir la recepta la trobareu al següent link: Bunyols de xocolata
Ah! El proper taller que faig a Manlleu és el dijous 9 d’abril a les 20h. Us apunteu? 😉
Que maravilla de Buñuelos con este interior, ñam, ñam
Molt originals, Gemma!!! Els glaçons han de ser rodons, o la forma s’aconsegueix al fregir?
Hola Anna! Sí sí, els glaçons han de ser rodons. Tindran una cara plana que serà la base del bunyol un cop fregit.
Uns bunyols que em recorden als coulants, encara que uns es fan al forn i altres fregits, pero que deuen estar ben bons.
Petons.
Quina super bona pinta Gemma! A més a més tan rodonets i amb aquest farcit de xocolata irresistible… Vaig a llegir la recepta, a veure si m’animo a fer-los!
Fa poc que he après una recepta similar a la teva que he de posar en pràctica ja que els teus bunyols m´han fet venir salivera.
no m’estranya que hagués tingut tant èxit amb aquesta pinta Gemma!! quin vici! petons
Ains… m’en vaig a l’altre enllaç…que llarg m’ho fas aixó…
I ara com sempre, el CAPTCHA em tirarà enrere i haurè de tornar a escriure…jejeje
Quina pintaaa! Fantàstics! Me’ls apunte per fer-los.
Una abraçada,
Júlia.
Uauuu!! Si els bunyols tradicionals ja estan de vici imagina’t aquests!! Quina salivera!! Un petô!!
Quina pinta, amb la xocolata per dins… Els haig de fer!!
Marta
Quina bona pinta tenen. En venen unes ganes bojes de menjar-los. Llàastima que segueixo amb la diabetes gestacional. Pero me l apunto. Petonets!
Uau uauuu!!! babejant davant de la pantalla, literalment.
Muas
Uns bunyos que fan dirse ” Si senyor”.
I no dic res del farçit.
Babejada total!!!!!!!!
Petons
Espectacular:))
Gemma després d’anem a la platja i anem en globus.
La idea del llibre queet vaig comentar va fer que casualment trobés un llibre que vaig pensar que t’agradaria saber d’ell:”Tartas para niños” Cecilia Morana. El llibre recull 23 projectes i records decoirats per ocasions especials.
Gran creativitat.
Felicitats per la teva feina artística!!
Bona setmana.
Vaig escriure el diumenge el comentari però no va sortir(?) i ara tampoc fen proves
Fina, ostreeeeees!!! Gràcies per la recomanació, no coneixia aquest llibre!!! I la veritat és que se m’estan acabant les idees pel concurs de pastissos, i encara em queden uns quants anys per fer-ne, je je je… Buscaré el llibre, a veure si el trobo. Mooooooooooltes gràcies!!! 😀
Gemma, com es sol dir ” D’ ahi al cel”… Quina meravella de bunyols…!!! Especaculars, tan redonets i bonicos.Esta recepta es obligada de fer i mes de xocolate.
Besets
Estic alucinant!! M’he iluminat, la pinta d’això es descomunal!! En vull, impossible resistir-se. Prenc nota mentre sem cau la baba jajaajja