Demà és dia 20 i tenim la cita amb la convocatòria blogaire “Del blog al plat”. Ja tenia ganes de penjar la recepta, així que m’he avançat una miqueta, je je je…
El blog escollit pel mes de març és Els fogons del pare, que escriu en Manel, i que no coneixia gens. Com diu la Mercè, un dels objectius d’aquesta convocatòria blogaire és descobrir blogs nous, cosa que en aquesta ocasió ha estat així. Genial! He tafanejat pel blog i he vist que en Manel és amant dels guisats i de les cassoles, i poc amant de les postres, je je je…
Però tot i tenir poques receptes de postres, n’he trobat una de sensacional, que m’ha recordat una pinya caramel·litzada que fèiem a l’Alkímia, tot i que allà hi afegíem una pila d’espècies. De manera que he decidit versionar la recepta del Manel, però mantenint la idea de servir la pinya calenta per tal de trobar el contrast de temperatures amb el gelat. El resultat, sensacional!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 1 pinya
• 100g de sucre
• 10g de mantega
• 3 grans de pebre negre
• 3 grans de ginebró
• 1 clau d’olor
• 1 anís estrellat
• 1 trosset de canyella
• Gelat de vainilla
Preparació:
Pelar la pinya i treure-li el cor. Tallar-la a rodanxes de 2cm de gruix.
Amb un corró aixafar una mica les espècies, per tal que deixin anar més l’aroma.
En una paella posar el sucre i la mantega. Quan comenci a caramel·litzar, afegir les espècies.
Afegir la pinya i caramel·litzar-la bé per les dues bandes.
Servir la pinya calenta amb el gelat de vainilla a sobre.
Bon profit!
Amb les especies que has ficat i el contrast fred del gelat han de ser unes postres genials.
Petons.
Vaig estar d’unt trist de fer el mateix… perquè hi havia poc dolç a triar, al final ahir vaig decidir-me per les albergínies amb mel, molt bones, i també m’he avançat…!Aquesta pinya queda a pendents! 🙂
Quina pintaaa! Estarà molt bo segur!
Júlia
Que bo i que fàcil!!!
Segur que està espectacular Gemma! Amb tantes espècies i el contrast del gelat de vainilla…mmmm!!! Boníssim!
Una combinacion muy aromatica y tentadora con solo verlo.Tremendo¡¡
Peto
Una delícia! Tan especiat… Bon cap de setmana!
Marta
Totalment d´acord! poques postres…i amb el viatge em vaig oblidar completament d´aquesta edició. Em vaig fixar en aquesta recepta…potser la més temptadora tal com es desmostra a la foto.
Ha arribat el dia 20 i entre avaluacions, ganxetes tour i altres coses no he arribat a temps! I mira que tinc un conill i unes olives preparades… a veure si el mes vinent m’organitzo millor.
Costa trobar postres al blog del Manel i aqust que ens has fet tu té una pinta magnífica.
PTNTS
DOLÇA
Gemma que pinta mes bona…Sols de veure lo sucoseta i caramelisada que queda ja t’entra pels ulls …
Besets.
Sempre trobes alguna recepta del teu estil eh?, fins i tot en un blog de cassoles, picades, sofregits… com el del Manel!. Una proposta fantàstica aquesta pinya! Gràcies per participar un cop més GEMMA!!!
Jo que soc més de dolç he trobat a faltar receptes de postres, però amb una com a aquesta ja et dones per ben servida! Tota una delícia! Suposo que es pot menjar també amb la pinya freda, encara que ja perdrà la gràcia del contrast fred-calent. Una abraçada!
Que bona la pinya caramel·litzada!!!!! Una autèntica delícia!
Hola Gemma,
D’entrada gràcies per haver dedicat part del teu temps a navegar pel meu bloc. Tens tota la raó, hi ha molt poques receptes dolces i és que personalment no sóc massa de postres, per tant ho deixo per els que realment en sou fans i en sabeu de veritat. Estic content de que n’hagis trobat alguna que t’hagi fet el pes.
M’ha agradat molt la teva versió, la propera vegada hi incloure algunes espècies.
Una abraçada.
Manel.
Hola
Avui he fet nata amb el sifo, seguint les teves instruccions.
Pefecte, a partir d’ara anire fent cremes i mousses
Moltes gracies
Hola Gemma,
La pinya i la vainilla:)) em sembla una combinació molt bona.
Com sempre una excel·lent presentació
Fa poc que en parlàvem! Recordes?
M’agraden:))
Bona setmana!