Avui és dia 20 i tenim la cita mensual amb la convocatòria blogaire “del blog al plat”. Jo hi participo amb aquest torró tan original:
Pel mes de febrer el blog escollit és Pa amb tomàquet, que escriu la Maria, àlies MaryLou. Amb la Maria ens coneixem de fa anys, de les classes de cuina amb la Mireia Carbó, i és una persona amb qui t’hi trobes molt a gust. Simpàtica i propera, d’aquella gent que, tot i fer temps que no veus, quan et trobes és com si us haguéssiu vist ahir mateix.
M’ha costat molt escollir una recepta, ja que en té moltes i de molt bones, però finalment he escollit aquesta perquè l’he trobada molt original. A més, la textura i el gust final em tenien molt encuriosida, crec que és la primera vegada que faig servir crispetes en un pastís! El resultat ens ha agradat molt. Les ametlles torrades, el cruixent del caramel, el gustet de les crispetes… és un dona’m dóna’m sense parar 🙂
Aquí teniu la recepta:
Ingredients: (jo ho he pesat, que la Maria ho tenia a ull)
• 80g de crispetes
• 100g d’ametlles crues pelades
• 100g de sucre
Preparació:
En una cassola amb tapa, posar un rajolí d’oli i fer les crispetes amb el blat de moro. Reservar.
Fregir les ametlles fins que agafin un color daurat.
Untar el motlle amb mantega. Barrejar les crispetes i les ametlles i repartir-les a dins el motlle.
Fer un caramel amb el sucre i una miqueta d’aigua. Abocar el caramel a sobre les crispetes, prement bé amb l’ajut d’una cullera, per tal que el torró quedi ben ferm.
Deixar refredar el caramel i desemmotllar.
Bon profit!
M’ho imaginava, que faries aquest torró!!! és maco, oi? t’ha quedat espectacular!
Una abraçada!
Muy ingenioso,mañana lo haré para el cumpleaños de mi nietita,creo que les encantará..gracias!!
Muy ingenioso,mañana lo haré para el cumpleaños de mi nietita,creo que les encantará..gracias!!!
No es veu gens difícil i queda molt maco, segur que agrada a petits i grans.
D’acord amb ho que dius de la María.
Petons.
Molt bona presentació. Sembla el “torró de gat” que es fa a la meva terra. T’ha quedat espectacular.
Una abraçada,
Júlia
Qué medida de molde tengo que utilizar?
Ostras no lo habia visto nunca antes.Te ha quedado tremendo y muy original.Un buen homenaje a la Maria
Bon cap de setmana
Fantàstic Gemma! sembla un ram de núvia.
Quines postres més originals! Me l’apunto per un dia que vulgui donar una sorpresa, els convidats l al.lucinaran!! Una abraçada!
Oooh!quina xulada!! No li havia vist a la Maria!! T’ha quedat fantàstic!! Peto
realment original!!!, jajaja, algun dia el farem amb les nenes!
Un postre super vistos, queda molt maco i fàcil de fer.
Com Maria te tantes receptes s’hem va passar per alt.
Algun dia d’aquest el faré.
Una passada!!!!!!!!!
Un torró per menjar a qualsevol època de l’any. I ha de ser cruixent oi?
Muas!
jajja pero que xulo!! no ho havia vist mai això i ha de ser tot un èxit!! fins i tot amb una mica de xocolata desfeta per sobre oi?! petons
Maria Isabel, ara no tinc el motlle aquí, però era un motlle de corona gran, d’uns 26 0 28cm de diàmetre.
Una recepta molt ben triada Gemma!! aquestes postres han de saber estupendes. Molt pocs ingredients, i un resultat molt atractiu.Una abraçada!!!
Quina recepta més bona!!! Em recorden als torrons de gat!!
quin torró més original! t’ha quedat perfecte!
T’ha quedat una presentació excel·lent i la recepta molt bona!
El Racó de la Cuina ( http://racodelacuina.blogspot.com.es/ )
Genial y bonisim Gemma.
Petons.
Gemma, aquesta corona me la feia la meva mare quan era petita!! quins records m’has fet venir a la memòria.
Gràcies, una abraçada,
Lo hice y fue toda una sorpresa para grandes y niños,no quedó nada!!!gracias Gemma
Original a mes no poder…Queda un roll precios!!!
Besets
Apa! amb 3 ingredients i quina recepta més resultona! aquest l’haurem de provar, més original impossible! un petó!
Quina recepta més curiosa. La farem, segur! 🙂
Quina recepta tan original! T’ha quedat espectacular. Ja la provaré de fer!