La recepta d’avui és molt especial per mi, ja que forma part d’un menú de luxe que ha publicat la Revista CUINA del gener, on he participat escrivint el text que acompanya la recepta de postres:
Es tracta d’un menú de cap d’any de luxe, amb receptes de l’Iker Erauzkin acompanyades de textos de Salvador Garcia-Arbós, Francesc Murgadas, Laia Zieger i meu, amb fotos de la Becky Lawton. Els textos parlen de l’ingredient principal de cada recepta: la llagosta, el foie, la tòfona i el raïm (òbviament, les postres per mi, jejeje…). Em va fer molta il·lusió quan em van proposar escriure el text, i vaig acceptar encantada. Però després, amb calma, vaig pensar… què carai puc dir sobre el raïm? Vaja, que del foie o de la tòfona se’n poden omplir enciclopèdies, però del raïm, jejeje… Va resultar un repte que vaig gaudir fins a l’última paraula. Ara només falta que compreu la revista i digueu si us agrada 😉
La recepta és molt del meu gust. L’Iker proposa combinar el raïm amb el cava, molt encertat. A més, el raïm té molt poca manipulació, fet necessari tenint en compte que és un ingredient molt delicat. El tall en format torró el trobo genial ja que es tracta d’un menú de cap d’any, tot i que, si no us voleu complicar, és igual de bo en qualsevol format. Jo no he trobat el pa d’hòstia, de manera que l’he acabat amb una neula de pa d’àngel que també queda molt bé.
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 2 gotims de raïm blanc
• 350ml de cava brut nature
• 1l de suc de raïm
• 6 fulles de gelatina
• pa d’hòstia
Preparació:
En un cassó a foc viu, reduir el cava fins a la meitat. Afegir el suc de raïm i deixar-ho coure 15 minuts. Retirar del foc i desfer-hi la gelatina prèviament hidratada en aigua freda. Reservar.
Pelar els grans de raïm i posar-los a la base d’un motlle de púding, tots en el mateix sentit.
Quan el suc s’hagi refredat i abans que qualli la gelatina, abocar el suc sobre el raïm fins a cobrir-lo.
Reservar a la nevera fins que es solidifiqui. En el moment de servir, tallar el púding i acabar-lo amb el pa d’hòstia, com un torró.
Bon profit!
Uaaau Gemma!!! quin pinta!!! i tant que comprarem la revista! segur que aprenem molt del raïm i que els repte l’has aconseguit!! això segur! petons
Quina cosa més original, fresca i bona! Em sembla una recepta ideal. Ah! i l’enhorabona pe l’article, aquest mes no havia comprat la revista però demà sens falta la vaig a buscar Gemma! Veig que l’any a començat molt bé, que segueixi asixí o millor! Una abraçada bonica,
Quina xulada!!!! La veritat que és una postre que guardaré per l’any vinent!!!!
em sembla molt original i encertat aquest torró. d’aquest potser mai me’n cansaria! petons
Gemma quina pinta més bona, amb el que m’agrada el raïm i el cava el resultat te de ser deliciós, he de comprar la revista, i aquesta recepta queda guardada per el proxim cap d’any.
Petons
Et vaig llegir i em va agradar molt.
la recepta la trobo preciosa i ha de ser una delícia. La tinc apuntada, i com que no em sembla complicada, potser m’atreviré a fer-la.
PTNTS
Dolça
Espectacular! presentes això a taula i els comensals cauen de cul!! apuntada queda, un petonàs!
Uauuu!! és sùper original, imagino la cara dels comensals han de quedar ben bocabadats.
Muas
quin luxe!!! i felicitats x2… per la recepta i per la publicació … aixó és començar l’any amb bon peu!!!
T’han quedat unes postres boníssimes i espectaculars! Bravo! Una crack, com sempre..
Me alegro mucho por ti y mis dobles felicitaciones por el articulo y por la receta y voy a ver si aun pillo la revista.Me bien dice el pol eres una crack¡¡
peto
La receta no puede ser más vistosa y original, digna de estar en las mejores revistas. Me alegro mucho y te felicito por tanto arte 🙂
Un besín.
És espectacular Gemma! moltes felicitats per aquesta oportunitat d’escriure a la revista, no podien escollir ningú més pels postres d’aquest menú! 🙂
Wau! Quina presentació! És molt original i segur que està molt bo també!
Petons!
Una recepta espectacular, té una presentació fantàstica, queda preciosa i ha d’estar molt i molt bo! Ja compraré la revista i la llegiré, segur que ho vas explicar a la perfecció Gemma!!
Una abraçada guapa!
Hola Gemma!! ENHORABONA pel teu article i per la recepta. Em va encantar el teu escrit que vaig llegir ara fa dos dies només a la revista Cuina. Ací, al País Valencià, sempre hi arriba amb una mica de retard. Ets la millor!!!
Ostres Gemma realment tot un luxe, és impressionant!!!
Felicitats, és preciòs 🙂
Mare meua Gemma … que cosa mes bonica!!!! Per descomptat que amb estes postres triunfes.Queda molt original i fi.Provaré de fer-ho.
Besets”
Un tall espectacular!!!
Gemma quin postre mes refinat i original la presentació es molt original.
Enhorabona Gemma
Hola, avui t´he llegit a la biblioteca…M´agradat tot, però em quedo amb el paràgraf final. Jo prefereixo el raïm pelat a las 12 uvas de la suerte 😀
CristinaTm jijiji… jo, si em deixen, també sóc de raïm pelat 🙂