Avui us porto una recepta molt senzilla que imita un dolç típic de Turquia i de Grècia, el lokum, que és ideal servit com a petit four:
El lokum és un dolç que recorda una gominola de gelatina, amb una elaboració semblant a la pâté de fruit francesa. Normalment es fa amb suc de fruita i mel, i s’aromatitza amb aigua de roses o de flor de taronger. Es talla en forma de cubs que s’arrebossen amb una mescla de sucre en pols i farina, per tal que no s’enganxin entre ells. La recepta que us proposo jo és molt més senzilla de fer, ja que la textura gelatinosa s’aconsegueix amb agar agar. No caldrà termòmetres, ni pectines, ni àcid cítric, ni res de res 🙂
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
· 250g de suc de fruita de la passió
· 2g d’agar agar
· c/s de sucre en pols antihumitat
Elaboració:
Barrejar l’agar agar amb la meitat del suc. Posar-ho en un cassó al foc i deixar-ho bullir un minut.
Fora del foc, afegir la resta del suc i abocar-ho dins un motlle quadrat.
Reservar a la nevera fins que qualli.
Desemmotllar i tallar-ne rectangles petits. Arrebossar-los amb sucre en pols.
Bon profit!
Facil y bueno, mejor imposible¡¡
Ha d’estar molt bo! I a més rapidíssim de fer!
Una abraçada!
Júlia
Són les delícies turques,no? Aquesta me l‘apunto per que m‘encanten! Tinc un munt de receptes teves a pendents! Una abraçada guapa!
No ho coneixia però té una pinta boníssima! Sembla tenir una textura molt interessant…
Marta
Amb la teva recepta em transportes als meus viatges a Turquia i Grècia…quin fart de veure’n! sobretots en el mercats de carrer….de totes les coloraines.
No ho coneixia però ha d’estar molt bo! i pel que expliques sembla facil! Que tinguem un any ple de receptes dolces! i salades…! petons
No coneixia aquest dolç… però aquestes gominoles són molt temptadores!! i a més molt senzilles de fer, perfectes! un petó 😉
Ummm molt bo i pareix molt facil m’agrada.
Un abraç
Quina recepta més senzilla (aparentment) i més bona!!! Me l’apunte!!! Salutacions
magnific aquest petit four!! ha que tenir un gran sabor…. jo també vinc de laltra punta de la mediterània…!!
Caram! Això sí que són uns petit fours espectaculars i ràpids de fer (o això sembla!). Bona foto!!!