Fals lokum de fruita de la passió

Data
5 de gener de 2015
Creat per

Avui us porto una recepta molt senzilla que imita un dolç típic de Turquia i de Grècia, el lokum, que és ideal servit com a petit four:

El lokum és un dolç que recorda una gominola de gelatina, amb una elaboració semblant a la pâté de fruit francesa. Normalment es fa amb suc de fruita i mel, i s’aromatitza amb aigua de roses o de flor de taronger. Es talla en forma de cubs que s’arrebossen amb una mescla de sucre en pols i farina, per tal que no s’enganxin entre ells. La recepta que us proposo jo és molt més senzilla de fer, ja que la textura gelatinosa s’aconsegueix amb agar agar. No caldrà termòmetres, ni pectines, ni àcid cítric, ni res de res 🙂

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 250g de suc de fruita de la passió
· 2g d’agar agar
· c/s de sucre en pols antihumitat

Elaboració:

Barrejar l’agar agar amb la meitat del suc. Posar-ho en un cassó al foc i deixar-ho bullir un minut.
Fora del foc, afegir la resta del suc i abocar-ho dins un motlle quadrat.
Reservar a la nevera fins que qualli.
Desemmotllar i tallar-ne rectangles petits. Arrebossar-los amb sucre en pols.

Bon profit!

Comparteix

11 comentaris a “Fals lokum de fruita de la passió”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *