Aquest estiu vam pujar a la Roca per visitar la família, aprofitant que hi hauria la Gaia, la nebodeta de les terres de l’Ebre que veiem massa poc sovint. Que maca que està! Ja sabeu que sempre m’agrada portar algun detallet dolç, i en aquesta ocasió van ser uns financiers:
Els financiers són uns petit fours molt agraïts, sempre i quan es mengin el mateix dia que s’han fet. Però com que la massa aguanta bé a la nevera i són tan ràpids de coure, és fàcil tenir la massa a punt a la nevera i coure’ls al moment de menjar. El toc de la mantega avellana és el què els fa tan bons i viciosos, que és impossible menjar-ne només un. En aquesta ocasió hi vaig introduir fruits vermells a dins, ben variats, per tenir l’excusa perfecte per repetir: bé s’havien de tastar tots els sabors, oi? Je je je…
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
· 125g de sucre en pols
· 50g d’avellana torrada en pols
· 50g de farina
· 2g d’impulsor
· 1 pessic de sal
· 175g de clares d’ou
· 75g de mantega avellana (comptar amb 125g de mantega inicial)
· Fruits vermells (figues, maduixes, cireres, gerds, móres, nabius)
Preparació:
El dia abans, congelar els fruits vermells. Si són grossos, (maduixes i figues) tallar-los a trossets.
Per fer la mantega avellana, posar uns 125g de mantega en un cassó a foc suau. Deixar que cogui a poc a poc, retirant les impureses de la superfície amb una cullera. Mantenir al foc fins que agafi el color avellana. Pesar els 75g de la recepta i reservar.
Barrejar el sucre, l’avellana en pols, la farina, l’impulsor i la sal. Incorporar les clares a poc a poc. Afegir la mantega avellana tèbia i barrejar bé.
Posar la mescla dins una màniga pastissera i reservar unes hores a la nevera, per tal de coure-ho just el moment de menjar.
Repartir la massa en motlles petits (millor de silicona) omplint uns 2/3. Col·locar al mig un fruit vermell directament congelat. Coure’ls a 200º amb el forn ja calent fins que siguin daurats.
Servir just acabats de fer.
Bon profit!
Molt bona idea lla de ficar diferents fruits vermells, segur que donen ganes de tastar-los tots i repetir. Una delicia.
Petons.
Uhmmm!!! Financiers!!! Potser diria que són els meus preferits. No els he fet mai amb pols d avellana. Segur que també estan irresisitibles. Llàstima que són una bomba calòrica i no,es poden preparar tan sovint com voldria jejeje…
Petonets bonica
De vici…! amb avellana han de ser molt bons! i com són petitets es pot repetir!!! què llaminera sóc! petó!
Ostres no ho coneixia això de la mantega avellana!! Sempre aprenc coses llegint-te! 😀
Els provarem de fer que tenen una pinta!!
Dissabte vaig veure el Pol al Firatast!! 😉 Li vaig donar records per tu que fa dies que no coincidim!
Petons!!!
Deliciosos estos financies y la mantequilla avellana queda muy bien la he usado un par de veces en recetas y me gusta como queda.
bona setmana
Ohhh com m’agraden els financiers!! sobretot els de fruites vermelles, el contrast de gustos queda boníssim. Sempre els he fet amb ametlla, provaré amb l’avellana en pols, també m’han dit que amb festucs queden molt bons!
Boníssim! va ser la primera recepta a Hoffmann…amb fruïts vermells.
Una autèntica delícia, els financiers! Ja tinc ganes de tastar-los un altre cop!
ummm que sucosos que es veuen!!!
Tots els provaria!!!
T’han quedat preciosos, me’n menjaria un (o dos, o tres…) ara mateix! El puntet àcid de la fruita deu quedar molt be 🙂
Marta
Gemma ,requetebons!!! Jo també vull un de cada, Sobretot el de figues que m’encanta!!!
Besets
Quina delicia Gemma, deuen volar!!
m’agrada la idea de financiers fets amb avellanes… segur que tenen un gust ben diferent i novedos…
en prenc nota!!
Que bons!! ha sigut llegir el títol i ja se m’ha fet la boca aigua. I lo de la mantega avellana, no ho havia escoltat mai. Veus? cada dia s’apren una cosa nova!!
m’encanten!!
Petonets !
Són molt macos i segur que ben bons!!! els haurem de fer, com sempe!
Petonets
Gemma estos financiers están diciendo comeme son mi perdición me los comería todos.
Besos
Com si es tractes d’una avançada,… per l’avellana:) a prop d’altres pastissets que ben poc falten.
Excel·lents fotos més lo bons que deuen estar!
Quines mossegades més bones!! no n’he fet mai de financiers, i mira que són bons! i amb el toc dels fruits vermells ha de quedar un contrast tremendo!
Me encantan los postres con fruta, y estos financiers tienen que estar exquisitos. Es buena idea, la de tener la crema preparada en la nevera, porque es cierto que de un día para otro pierden, pero hay ocasiones en que uno no se puede parar elaborar toda la mezcla. Seguro que la familia habrá quedado encantada con el rico bocado.
Un besín.
Moltes gràcies pels vostres comentaris!!!!
Els financiers són dels meus petit fours preferits, quin vici amb la mantega avellana…
I amb els fruits vermells, més sucosos i amb un bon contrast de sabors 🙂