Els destinataris d’aquests gotets són un grup molt especial per mi, són els meus antics companys de feina. Per això he buscat una combinació de sabors i textures que fos digne de l’ocasió: una mousse de iogurt àcid, amb gingebre i xocolata peta zeta.
Segurament alguns ja ho sabeu, però d’altres no… Ara fa un parell d’anys vaig fer un canvi de vida radical: després de 16 anys, vaig deixar la docència de matemàtiques per dedicar-me professionalment a la pastisseria. Ja portava un parell d’anys compaginant les dues feines, fins que em vaig decidir a fer el pas definitiu. Durant aquest temps he voltat força i he tingut la sort de passar per cuines i pastisseries importants. Vaja, que de moment el canvi em va prou bé, je je je…
Casualitats de la vida, però, actualment estic treballant a una pastisseria ben a prop del meu antic Institut, la pastisseria a qui sempre fèiem els encàrrecs per les festes de final de curs: graduacions, claustres de professors, festes d’alumnes i pares… I ahir, precisament, vam tenir el seu últim encàrrec abans de les vacances d’estiu. Em va fer il·lusió fer-los un regal personal, unes postres a part de tot el què havien demanat. Vaig preparar aquests gotets per tot el claustre de professors, esperant que així no s’oblidin fàcilment de mi. Desitjo que els fes tanta il·lusió com a mi!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 250g de iogurt grec
• 60g de sucre
• 20g de iogurt en pols àcid (de SOSA)
• 30ml de llet
• 3 fulles de gelatina
• 200ml de nata 35% MG
• melmelada de gingebre
• peta zeta de xocolata (de SOSA)
Preparació:
Repartir la melmelada pel fons dels gots.
Per la mousse, hidratar la gelatina en aigua freda.
Barrejar el iogurt grec, el sucre i el iogurt en pols.
Escalfar la llet i fondre-hi la gelatina escorreguda. Incorporar-ho al iogurt.
Semi muntar la nata i incorporar-la suaument a la barreja anterior.
Repartir la mousse pels gotets. Reservar a la nevera fins que qualli.
Repartir els peta zeta de xocolata per sobre els gotets i servir.
Bon profit!
Quina delícia de gotet!!!
Caram quin canvi! Moltes felicitats per ser tan valenta i decidida, a mi ja em sembla bé xq si segueixes amb el bloc els seguidors en sortirem beneficiats. Ja en sabies molt però aaara, no sé si et podrem seguir. Es una cosa que a mí també m’ hauria agradat fer, per això m’ha fet il.lusió sentir-te. Molta sort!!
Hola Gemma, de ben segur que gaudirien del postre i de la il.lusió!!
Muas
Un gotet delicioso.Estoy seguro que tus antiguos compañeros no te olvidaran facilmente y mas con estos detalles.
Peto
Segur que està deliciós aquest gotet! i la sorpresa dels peta-zetas queda molt i molt bé. una abraçada Gemma!
“Les receptes que m’agraden”
osti nena quina crak! no sabia que abans havies estat profe de mates! i quina casualitat acabar treballant al costat de l’escola!! és fantàstic el postre que els hi has preparat i de ben segur que no s’oblidaran de tu, jo no oblidaré aquest postre i mira que no em intimat!! jaja amb petazetas! m’encanta!!! pero una pregunta, quant de temps duren els petazetas amb la resta d’ingredients!? es pot posar barrejar amb cremes fins i tot?! que xulo !! petons
Les voltes que dóna la vida! Jo estaria encantada d´haver estar companya teva però…de lletres, eh! Els petazatas són sinònim d’ institut, adolescència, d’ anar a comprar-ne a la tenda de llaminadures…un encert!
Segur que els teus companys no t’obliden ni ara ni mai i també els hi va fer molta il.lusió rebre aquests gotets tan bons.
Petons.
Hola Gemma,
No t’oblidarem fàcilment, sobre tot amb aquests recordatoris tan dolços!!!
Va ser una sorpresa molt agradable: unes postres originals, elegants, al punt. Com sempre.
Una abraçada de part de tothom
Moltes gràcies pels vostres comentaris!!!
Montse, mai és tard per fer un canvi de vida, jo t’animo a que el facis! És veritat que al principi fa respecte, però l’important és estar convençut del què fas…
Roser, de veritat no sabies que era matemàtica? jeje je… sempre he pensat que la pastisseria té una bona dosi de ciència 🙂
Els peta zeta són les boletes de xocolata de sobre. Com que van recoberts de xocolata, els protegeix de la humitat i no perden gens el seu efecte. Els peta zeta directament no els podries fer servir… Aquesta xocolata amb peta zeta és de la línia Home Chef de SOSA 😉
Montserrat!!!!! Quina il·lusió que em fa el teu comentari! També em va escriure la Roser 😀
M’alegro que fos una sorpresa agradable, a mi em va fer molta il·lusió! (esperava el vostre encàrrec de final de curs des de feia dies, je je je…). ja veus que em recordo molt de vosaltres 🙂
Que tingueu unes bones i merescudes vacances!!!! Una abraçada a tots 😀
Segur que els teus companys estarien ben contents, els vas preparar uns postres deliciosos.
Doncs jo no sabia res d’aquest canvi de vida, però em sembla genial!! i quin súper detall amb els teus excompanys, estic segura que els va encantar, aquesta combinació de sabors i textures ha de ser tremenda!! un petó!
Realment va ser una decisió molt important i valenta!!!!
Estic segura que els teus antics companys recordaran sempre totes les receptes dolces que els preparaves abans amb qualsevol excusa o celebració!
I no podies triar millor regal per recordar una antiga amistat!
Petons
Ostres, Gemma, professora de mates! Et felicito per la teva acurada manera d’escriure (ja no cal que et digui per les teves excel.lents receptes. Em pensava ben bé que eres profe de llengua, com jo, que aviat em jubilaré… Potser.
Iogurt en pols? Com és això?
Concepció
Gemma, aquest gotet és un bon detall que els teus ex-companys agraïran.
De tu és dificil oblidar-se’n… amb gotets o sense!!!
I segur que el claustre de profes encara xalen ara amb els peta-zetas d’aquestes postres tan ben pensades per a ells.
PTNTS
Dolça
Segur que ho has petat moltísim.Petat-zetat!! 😀
Què bé, Gemma, que hages trobat la teua veritable vocació i la gaudisques a cada dia!! Estic segur que has de ser com una fada pastissera!!! A que no tens problemes amb les proporcions i les mesures dels pastissos? 😀 Aquesta recepta teua la trobe deliciosa i original!! Estic molt content que les coses et vagen tan bé en aquesta nova feina teua!! Besets
Estic segura que, encara sense els gotets, no s’ obliden de tu. Deurien quedar encantats però, fan una pinta increible
Moltes gràcies pels vostres comentaris, sou uns sols 😀
Concepció, escriure em costa una mica més que les matemàtiques, je je je… 🙂
Francesc, jijiji… calcular les proporcions dels ingredients és el meu punt fort 😉
jo tampoc sabia el canvi…. ondia!! això si que és una nova vida!! i segur que més dolça ;-)))
felicitats
Ets una dona valenta!!! Celebro que et vagi bé i que el canvi sigui un encert i t’ompli de felicitat!!! molts petons!
Ohhhhh quin detallàs Gemma!!! Deurien alucinar els teus excompanys! encara deuen recordar els teus super esmorzars pel teu aniversari :))
I tant! Ben valenta amb aquest canvi… Mai és tard diuen… Quina enveja em fas!
Petunets guapa
Eva
M’encanta Gemma:))
Excel·lents aquests gotets! com tu! Un 10 et mereixes… i com diu l’Starbase… Ho has petat! ;D
Segur que els hi va fer molta il·lusió aquest regal!
M’encanten les presentacions en gotet queden tant boniques!
Un canvi molt valent el que vas fer fa un parell d’anys i que me n’alegro moltíssim de que et vagi tant bé!! Molts petons!!
Ets molt valenta!!! els gotets són una meravella!!
Petonets
No sabia que existien el petazetes de xocolata!!