Aquest mes les noies de Memòries d’una Cuinera ens proposen un tema 100% d’estiu, ideal per combatre la calor que ja comença a apretar: els polos!
Sóc fan dels gelats, de tota mena i menjats durant tot l’any. A nivell professional, és un dels temes que m’apassiona més de la Pastisseria de Restaurant, ja que aconseguir un gelat amb una fórmula perfecta és com un problema matemàtic: cal equilibrar molt bé la proporció de cada ingredient per tal que el resultat sigui el què volem. Fins i tot utilitzem un full de càlcul per ajustar la fórmula, je je je…
Per sort, a nivell casolà no necessitem res tan complicat. I encara menys si el què volem fer és un polo ben congelat! Els polos i els granissats són les elaboracions més senzilles que es poden fer a casa sense ingredients ni maquinària professional. Així que ja veieu que el tema d’aquest mes del Memòries m’encanta! Jo us proposo un gelat de mango, perquè trobo que és una fruita amb un gust molt marcat i que un cop congelat es reconeix molt bé. Però evidentment, podeu adaptar la recepta a la fruita que preferiu vosaltres. Segur que també queda bé!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 50g de sucre
• 50ml d’aigua
• 300g de polpa de mango
• Suc de ½ llimona
• 10g de gelatina de llimona Royal
Preparació:
Posar l’aigua i el sucre en un cassó al foc i deixar bullir un parell de minuts.
Treure del foc, incorporar la gelatina de llimona i barrejar bé. Deixar refredar a temperatura ambient.
Amb un robot de cuina, triturar la polpa de mango, el suc de llimona i l’almívar que hem fet abans. Si es fa amb Thermomix, quedarà més fi i no caldrà colar.
Repartir la barreja dins els motlles de polo. Col·locar els pals a cada un i reservar al congelador.
Per facilitar el desemmotllat, passar uns segons el polo per sota l’aigua calenta de l’aixeta.
Bon profit!
oh! que bo que ha de ser! el mango és una fruita que m’encanta, i amb gelat encara més! Petons
El mango m’agrada molt com a fruita, així com a polo deu ser una delícia Ummm
Petons
Un polo de los buenos¡¡ y con pura fruta de mango,tremendo¡¡
Peto
Sóc del teu mateix paréixer quant a menjar gelats tot l’any.Als països nòrdics tenen eixa costum…i mira que allí fa fred!!! Quant al mango es una fruita que m’encata i em pareix genial la idea del polo:Sencilla,casolana i sense aditius.Efectivament,una llepolia ideal per a l’estiu.
Besets.
Mmmmm!!! Que bo! I per l’estiu com m’agrada fer coses d’aquestes!! A veure si jo també em poso les piles amb el tema gelats i en començo a fer 😉
Petons!
Jo també sóc de gelats tot l’any!!! i si són com aquests de naturals millor que millor!! petons
Boníssims aquests polos! Jo en vull un! jejeje un petó Gemma!
Quins polos més bons!!! M,ha sorpres veure gelatina als ingredients.
Més natural impossible! No cal dir que els gelats fets a casa exposen al 100% totes les seves propietats i, sobretot, sabor.
que facil!! a mi m’encanten els gelats pero em costa molt posar-m’hi a fer-ne!! bona proposta! petons
Qué apetecible Gemma. Un modo de tomar helados para refrescarse, sabiendo que son totalmente naturales y riquísimos.
Un besín.
Que xul.los i acolorits t’han quedat Gemma!
PTNTS
Dolça
al Bolet en mengem tot l’any de gelats!!! 😉 els de mango són ideals per refersacr-nos. Moltíssimes gràcies per participar reina. recorda deixar-nos l’enllaç. petonets
A part de refrescar-nos una mica els dies calorosos d’estiu, mengem cosa bona, perquè no deixen de ser fruita. I el mango és una de les fruites tropicals més bones que hi ha!
Ja fa temps que he anat apartant els gelats de xocolates i nates, tot i que… són boníssims, per aquests de fruites!
Petons
Boníssims i molt saludables! i ideals per quan arribes a casa, ara a l’estiu… una bona manera de berenar fresquet! Bravo Gemma!
Mmmmmm! Boníssims! Per menjar-los ara mateix!
Bon estiu!
A mi també m’encanta menjar-los tot l’any!! i ja m’imagino el sabor del mango ben gelat, boníssim i refrescant! un petó!
El mango es una fruita que m’encanta. Has fet uns polos molt refrescants, tinc que probar amb la gelatina.
Petons.
Amb el mango m’has tocat la fibra, trobo que en gelat, polo o sorbet queda espectacular!
Petons
Sandra
i ben segur que queda amb una textura ben amorosa…. bona pensada!!
Mmmmmmmm Quin gust ric, fresc i llaminer …!
M’encanten els pols, però tot i que de gelats mengem tot l’any, jo sóc de pol només amb calor.
Un petonet guapa!
Ummm, fan una pinta espectacular! L’altre dia vaig veure uns amb trossos de fruita sencers a un blog americà i em sembla que faré un mix!
Em pot posar una dotzena amb deliciós sabor anys vuitanta? 😀
mmm… de petits en fèiem amb suc de taronja, amb mango segur que queden més bons!