La Mercè, del blog Destapant Cassoles celebra el quart aniversari del blog i ens proposa una entrada participativa on tots aportem alguna recepta de color vermell. En el meu cas, ha acabat sent més rosat que vermell, però espero que a la Mercè li agradi igual, je je je…
La combinació de les maduixes amb el mascarpone és un clàssic universal que funciona a la perfecció. Normalment la crema de mascarpone es fa amb una mica de nata i sucre, però per aconseguir el color vermell jo ho he fet amb melmelada de maduixa. Així aconsegueixo les tres coses: endolcir-lo, donar-li textura de crema i, sobretot, el color vermell que demana la Mercè 😉
Potser el més sorprenent de la recepta és l’escuma d’hibisc feta amb el sifó. La recepta és una adaptació d’una escuma que fèiem al restaurant Espaisucre, en unes postres sorprenents que combinaven pinya, iogurt, blat de moro i hibisc. La infusió d’hibisc és bastant àcida i té un punt floral que combina molt bé amb els fruits vermells, aporta una aroma i una acidesa que complementa molt bé la dolçor de la crema i les maduixes.
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• Maduixes
Per la crema:
• 200g de mascarpone
• 100g de melmelada de maduixa
Per l’escuma:
• 500ml d’infusió d’hibisc
• 100g de sucre
• 4 fulles de gelatina
• 1g de xantana
Preparació:
Per l’escuma:
Escalfar part de la infusió i dissoldre-hi la gelatina hidratada i el sucre.
Barrejar amb la resta, incorporar la xantana i aplicar-hi el túrmix.
Deixar quallar a la nevera. Un cop quallat, tornar a passar el túrmix i omplir el sifó. Posar-hi dues càrregues de gas i reservar a la nevera.
Per la crema:
Barrejar el mascarpone i la melmelada.
Muntar la copa:
Repartir la crema de mascarpone al fons de cada copa. A sobre, disposar-hi les maduixes netes i tallades. Al moment de servir, posar l’escuma d’hibisc a sobre de les maduixes.
Bon profit!
Quina presentació més bonica i vistosa! I de gust ha d’estar deliciós! Me l’anoto 😉
Petons!
Un postre sorprenent, amb una combinació genial! l’hibisc li deu donar un toquet àcid que contrasta a la perfecció amb la dolçor, oi? estic segura que a la Mercè li encantarà tant com a mi, un petó!!
Com sempre unes postres precioses!!
Faràs les delícies de la Mercè i de tota la resta 😉
Ptnts
Dolça
Absolutament delicioses! Com sempre has renovat un clàssic i l’has clavat amb tot! i la foto magnífica!
em roba el cor tot el que dur mascarpone, i si a més hi poses maduixes encara més! el toc d’hibisc em sembla fabulos! saps que el poso al gintonic jo! jeje petons
como bien dice el Pol has renovado un clasico magnificamente y el resultado asi en copa es expectacular y atractivo con este color rojo¡¡Contenta se va a poner la Mercé
Peto
Quina combinació més bona amb el que m’agraden les maduixes i el mascarpone Ummm. La presentació en copa es espectacular
Petons
Tot lo roig fa goig!!! A vore qui li diu que no a una copeta d’aquestes..uuummm!!!
Besets
Quina il.lusió Gemma!, vas ser la meva gran inspiració força abans de començar el bloc!. Els meus primers pastissos, bunyols, mousses…van ser seguint les teves indicacions. Moltíssimes gràcies per participar del joc! (tens el Nº 7 i dissabte publico totes les fotos i fare el sorteig d’un petit lot). Una abraçada!
Ja no queda res més per dir-te, t’ho han dit tot, però es que es veu espectacular aquesta copa amb les maduixes i l’escuma d’hibisc.
Petons.
T’ha quedat espectacular. I segur que estarà boníssim.
Me encanta como te ha quedado, una presentación maravillosa, y la foto esplendida. Felicidades porque haces unos postres que no pueden mejorarse .
Un abrazo.
Espectacular!!! senzill i boníssim!
Petonets
Què dir-te que no t’hagin dit!… doncs que en vull una!! petó!
Una proposta dolça deliciosa, Gemma! jo tenia entès que es deia hibiscus, la planta, però potser sí que també se’n diu hibisc! En vaig veure i beure molt a Turquia, on en fan moltes infusions. De l’escuma ja no en dic res, si en vas aprendre a l’Espaisucre ha de ser deliciosa!!
Cristina, les presentacions en copa sempre queden més elegants, oi? A mi m’encanten!
Eva, l’hibisc m’encanta, té un punt àcid molt refrescant. A casa sovint faig infusió d’ihibisc, sobretot a l’estiu que fresqueta fa passar molt la calor 😉
Dolça, espero que li agradi a la Mercè, almenys tant com el teu red velvet cake, je je je…
Pol, van quedar bones aquestes maduixes, oi? Moltes gràcies pel comentari!
Roser, quina bona idea! I com el poses? En infusió? O poses la flor fresca? Ostres, ara m’ha picat la curiositat… ho has d’explicar millor!!!
Miquel, les maduixes amb el mascarpone són un clàssic sensacional. I tot i que més aviat ha quedat rosat, espero que a la Mercè li agradi igual, je je je…
Sión, si a part de la combinació clàssica hi poses l’hibisc, encara queda més bo!
Maria, aquesta recepta s’hauria pogut posar perfectament el 14 de febrer, oi? je je je… però com que nosaltres només celebrem el sant jordi… 😉
Mercè, ja veus que tots estem participant moooooolt! Ja recordo quan et vas decidir començar el blog, je je je… i mira ara, ja han passat quatre anys i una bona pila de receptes espectaculars!
ANABDN, moltes gràcies, m’alegro que t’agradi 🙂
Júla, queda bo, vistós i fàcil de fer, què més es pot demanar? 🙂
Maria Jesús, moltes gràcies!!!
Marylou i Teresa, moltes gràcies! Llàstima que ja no en quedi gens, je je je…
Marina, jo també en deia hibiscus, però ho vaig buscar i en català és hibisc… imagino que hibiscus és el nom llatí. Jo també en faig sovint, sobretot a l’estiu, que fresca i àcida fa passar molt la calor.
Tot un descobriment per a mi l’escuma de l’hibisc!…la foto és de luxe.
Pero que ricura y preciosa presentacion
Bss
El mascarpone és un dels meus ingredients preferits per a postres, i penso que canviar la nata sola per aquesta textura enriquida quedarà genial!! Fins i tot em veig cuinant postres!! ¿Que m’ha pasao? 😀
WOW!!! Quines postres més bones!!! Aquestes les haig de fer!! No tinc màquina de sifó d’eixes, però ja en faré alguna cosa semblant!! UN 10!!! 😀
Per cert, no sé que em passa amb el meu blog que fa uns dies que no m’actualitza els contactes que hi tinc enllaçats i em perd un munt de receptes. A veure si sóc capaç de solucionar-ho… Besets
Quina copa tan bonica i original, no em puc imaginar el gust de l’escuma d’hibisc. Felicitats
Cristina, les escumes són molt fàcils de fer a casa si tens el sifó. I s’obre tot un món d’infinites possibilitats…
Dolores, m’alegro que t’agradi 🙂
Starbase, jo també ho vaig pensar, la nata només aporta una textura cremosa, però poc gust… en canvi, la melmelada aporta textura, gust i color 😉
Francesc, jo faig servir un lector, com el reade d’abans del google. T’aconsello el feedly o també el bloglovin, el trobaràs al lateral dret del blog. Clica allà, et dones d’alta i pots afegir tots els blogs que llegeixes normalment 😉
Cristina, l’escuma té el mateix gust que ñ’hibisc, però més atenuada per l’aire… és una infusió molt àcida i aromàtica. A mi m’encanta, a l’estiu sempre en prenc de freda, perquè fa passar molt la calor 😉
Que pena no tenir sifó per poder fer-ho.
Salutacions
Que bona pinta!! m’encanta la combinació i que bo ha d’estar amb aquesta combinació! me l’apunto que ja comença a haber-hi maduixes i s’han d’aprofitar.
De colors vermells n’hi ha molts, infinitats de tons…al meu post gairebé faig un monogràfic…hahahahaa! El cas és que és una combinació preciosa, bona i fàcil. Així que m’encanta! Petonets.
Ohhh quina copa més bonica i elegant. La combinació sensacional i l’escuma d’hibisc deu combinar molt be, a part de donar-li una gran originalitat.
Petons!
No imagino quin gust deu fer aquesta escuma d’hibisc. L’haurem de fer per tastar-la!
Reme y Núria, el sifó és un estri que t’han de regalar, perquè és car i tampoc es fa servir cada dia… Ja saps què demanar pel proper aniversari 😉
Laura, és veritat que ara ja hi ha maduixes molt bones, tinc la sensació que cada vegada arriben abans, oi?
Montse, m’ha quedat una copa amb tons vermells i rosats, je je je… però a la Mercè li va agradar igualment 🙂
Pilar, l’escuma d’hibisc és original i també combina molt bé amb les maduixes i en general amb tots els fruits vermells.
Ana, L’escuma d’hibisc és molt àcida i té un punt floral que li va molt bé a les maduixes. Si et vols imaginar el gust, prova a tastar la infusió tota sola… s’assembla molt 😉
Uhmmm!! Quina delicia!! M’encanten la combinació maduixes i mascarpone. I l escuma d hibisc ha d estar de vici. M ecanta!!
Petonets 🙂