Fidel a la meva cita mensual amb la revista CUINA, avui us poso la recepta que he fet del mes de gener:
La recepta forma part de la secció bo i sa de la Carme Ruscalleda, que proposa un menú de temporada amb plats i ingredients que vénen de gust aquests mesos freds d’hivern: una sopa de llenties, cansalada i pera, un cuscús amb anguila fumada, un conillet de vedella, nap, col i patata i unes postres de vainilla, cafè i cacau.
Els que seguiu el blog ja sabeu que a casa les postres amb cafè ens encanten i, si a sobre porten xocolata, llavors ja tenen l’èxit assegurat. En aquest cas, es tracta d’una recepta molt senzilla amb ingredients que tots tenim a casa, però que té un gran resultat: queda molt vistosa i elegant, i la combinació de sabors és un clàssic sensacional. A mi m’ha fet gràcia jugar amb la presentació i he fet dues versions, una més clàssica i una altra més moderna, amb les capes inclinades i amb més moviment. A nosaltres ens ha encantat, és com si prenguessis un cappuccino amb escuma acompanyat d’una rajola de xocolata, tot en un sol mos… Espectacular!
Aquí teniu la recepta:
Bon profit!
Sí, sembla molt bona!! M’agrada aquesta nova versió inclinada… petons!
A casa meva triomfarien!!!!
Ptnts
Dolça
Je, je, je….ho sabia! dissabte vaig estar fullejant la revista a la biblio i vaig predir que la faries tu! A mi no m´agrada el cafè però a les postres i amb xoco com tu bé dius em flipa.!
Sense cap dubte Gemma, un postre totalment de temporada.
Muas
Aquests gotets a la meva família els encantarien. Ja saps que jo amb la llet no hi puc !!
Petons
A casa també ens agraden molt les postres de chocolata i café, son molt lleugeres i boníssimes. T’han quedat molt bufons els gotets, fins i tot arriscant més amb la versió inclinada, no hi ha res que se’t ressisteixi 😉
Petons
Mare meva quantes receptes que m’he perdut, els canelons m’han agradat tant com la por a fer-los i que es trenquin i els croissants enllaunats, què fort!
apa quina combinació més bona!! i així amb format individual i tan ben presentat ha de tenir èxit segur! un petonàs!
un gotet muy tentador con solo verlo y muy buena esta combinación¡¡genial propuesta¡
Quins gotets més xulos i bons! i molt del meu gust!!! bona setmana! petó
Amb estos gotets m’has tocat el punt dèbil. La combinació de xocolate i café és de vici total!!! Es pot repetir?? Besets”
aquest si es un POSTRE dels meus, vainilla cafe i un toc de xocolata…..mmmmm se’m fa la boca aigua nomes de veure la foto! es un postre de diumenge, que em guardo a pendents! petons
quina presencia i quina combinació!, però molts fulls de gelatina no?, que no queda com una crema?… Una abraçada!
Xocolata, café i cacao.. tots junts i amb aquesta presentació!!! una delicia. Petons,
Ostres Gemma, quin postre!!! Les fotos genials!!
Les dues presentacions son ben maques Gemma. M’agraden molt el café i la xocolata, t’el copio, però tinc un dubte, no tinc sifó, com puc fer l’escuma? Gràcies.
Petons.
Gemma saps que “” FIDEL “” pot ser un final feliç,,,jejeje, saps per hon vaig ??
M’ encanta la presentació i per descontat te que ser una delicia….
petons
Buenos dias Gemma un postre estupendo como todos los tuyos, podrias concretar cuantos vasos salen con estos ingredientes. y si son 96 vaines de vainilla, es que no veo muy bien los ingredientes .
saludos y gracias
ana
Gemma, fantàstic aquet gotet!!!! M’encanten aquests postres que venen en copa o vaset…sembla que será quelcom lleuger i un pot inclus dir, “podría repetir?” sense semblar un afamat..jejeje
La proposta és molt original, ets prens el café i les postres…o prens un pseudo irlandés…o capuccino com tu dius…
Genial!
aquesta també la tinc jo a la llista de pendents … sembla que la combinacio ha de resultar delicada y saborosa… i també tinc ja la d’aquests mes… i tinc la intuïció que coincidirem!!!!
Una temptació! Deliciosos i molt vistosos! T’han quedat genial, Gemma!
Marina, m’agrada presentar les coses amb moviment, je je je… total, ho vaig fer una mica per jugar 🙂
Dolça, i a casa meva també! 😀
CristinaT, aquest cop ho vaig tenir claríssim, a casa les postres amb cafè sempre triomfen. I encara que no t’agradi el cafè sol, estix segura que així t’agradaria molt!
Gemma, trobo que aquests gotets són bons tot l’any, sempre estan de temporada, je je je…
Sión, doncs pots canviar la llet per un cacaolat, per exemple. Com ho veus? També ha de quedar bo i la recepta seria la mateixa 😉
Mi cocina naranja, és lleuger gràcies a l’espuma de vainilla de sobre, com que es fa amb el sifó, només és aire…
Mònica, si peses bé l’agar-agar, no t’ha de fer por que es trequin, queda una gelatina prou ferma per poder-los manipular bé 😉
Eva, les postres individuals sempre queden més ben presentades, oi?
Miquel, cafè, xocolata i vainilla, un trio ben clàssic que té l’èxit assegurat. A casa és una combinació que ens encanta!
Teresa, m’alegro que t’agradin 🙂
Maria, són uns gotets tan petits i lleugers, que es pot repetir sense remordiments de conciència, je je je…
Roser, també és un dels meus preferits, quan el vaig veure a la revista vaig tenir clar de seguida que l’havia de tastar!
Mercè, si llegeixes les quantitats d’ingredients, veuràs que és una fórmula molt gran, per això porta tanta gelatina. Jo vaig fer la tercera part de la recepta i em van sortir 6 gotets. Queda una textura de crema gelificada.
Joaquina, una combinació que no pot fallar!
Marta, m’alegro que t’agradi 🙂
ANABDN, l’escuma només es pot fer amb el sifó 🙁
Una altra opció que tens és utilitzar nata líquida per muntar, i substituir la capa de sobre per una capa de nata muntada infusionada amb la vainilla… com ho veus?
Magda, ostres, de veritat??? Me n’alegro moltíssim!!!!!! Veus com no havies de patir tant??? 🙂
Una abraçada ben forta!
Ana, yo hice la tercera parte de la receta y me salieron unos 6 vasitos pequeños.
Si haces clic con el ratón encima de la foto, la foto se hace grande y podrás leer toda la receta mejor. No son 96 vainillas, es 1/2 vaina, ya lo verás 😉
Mon, tens tota la raó, queda un gotet prou petit i prou lleuger per poder repetir sense remordiments. Nosaltres el vam prendre com si mengessim les postres i el cafè tot junt… sensacional!
Alfons, jo també tinc la revista del febrer, però encara no he triat! Ostres, m’està costant molt decidir, hi ha els bunyols de xocolata que tenen una pinta… però les galetes de la Ruscalleda també, i el pa de pessic de iogurt també… Em sembla que hauré de fer les tres, je je je… Tu quina faràs?
Pol, eren bons aquests gotets, oi? 😛
Gràcies Gemma, ja ho havía pensat, muntar la nata, ja et diré.
Petons.
Els gotets ja animen la vista, el que contenen segur que el paladar…
Bon cap de setmana Gemma, a veure per quina roca estaràs penjada aquest cap de setmana…
Nani
Quin gotet més bo! Ara mateix me’n menjaría un, té una pinta increible!!!
un beso
Quins gotet…s fan una pinta increible.
ANABDN, si ho fas amb la nata ja diràs com queda, eh?
Nani, les presentacions en gotets sempre queden més elegants, oi? El cap de setmana he estat escalant a Vilanova de Prades 🙂
Dos entre bambalinas, m’alegro que t’agradi!
Anna, increïblement deliciosos!
Bon dia Gemma!! Aixo de textura com queda? com a gelatina? A mi la gelatina no m’agrada massa, pero es molt vistos i t’ha quedat super be!
Bonissim!!! I les dues presentación son molt elegants peró la versió inclinada es fantàstica.
Una presentació molt elegant:))
Anna, queda una textura cremosa gelificada, no és del tot una gelatina. Saps algun iogurt de xocolata? Més o menys així.
Pilar i cuina cinc, m’alegro que us agradi!